Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как богатите хора се мотивират да правят пари

Как богатите хора се мотивират да правят пари - полезни съвети от БеденБогат ком Изглежда, че парите идват при някои хора сами, а други не м...


Как богатите хора се мотивират да правят пари - полезни съвети от БеденБогат ком


Изглежда, че парите идват при някои хора сами, а други не могат да се измъкнат от бедността, въпреки че цял живот работят неуморно. Психолозите казват, че продуктивната мотивация се превръща в мощен двигател на финансовия успех.

Мисленето на човек, неговите желания в този живот преди всичко се отразяват в размера на собствените му печалби. Някой доста лесно успява да спечели колосални суми пари, докато други буквално броят стотинки до заплата.

Разбира се, много зависи от преките способности на човек, но добрата продуктивна мотивация също е достатъчно мощен движещ фактор.

И ако тази мотивация на бедните хора да правят пари е проста и разбираема, то за по-заможната част от човечеството всичко се случва малко по-различно.
Какво кара богатите хора да работят постоянно и целенасочено да увеличават размера на нетната си стойност?

Бизнес мотивация

Това са онези наистина силни и значими причини, които могат да накарат човек да предприеме много по-активни действия, за да развие собствената си продуктивност, а след това да я подкрепи.

С други думи, мотивацията е сериозно отношение или дори някаква конкретна програма за постигане на поставена цел.

Ако погледнем положителните примери за наистина успешни предприемачи, наистина е лесно да се види, че добрият бизнесмен непременно е страхотен практикуващ. Опитва се да реализира продуктивните си идеи възможно най-бързо в живота и по правило веднага щом му дойдат на ум.

Повечето успешни и богати хора живеят според изпитания и верен принцип, който звучи като „улови момента“ и наистина работи. Просто няма нужда от излишни мисли или отлагане до по-удобен момент, тъй като всички тези оправдания, по един или друг начин, значително намаляват и намаляват всякаква мотивация. И тези решителни бизнесмени не се страхуват и предприемат най-активните стъпки за постигане на успех.

Освен това мотивацията не е пари сама по себе си. Повечето богати хора третират парите като обикновен платежен инструмент. И по този начин най-важната и най-значимата причина всеки да иска да постигне изключителен успех е мощен движещ фактор.

Всъщност мотивацията не е постоянен процес на подтикване. Тя е в състояние да се появи внезапно и практически от нищото, след което внезапно да се промени или да изчезне напълно. Но един нормален, адекватен човек не може без това. За всяко действие на високо организирано интелигентно същество мотивацията е от съществено значение.

Силата при различни хора и при различни условия може да бъде напълно различна. Обърнете се поне към собствения си житейски опит и ще си спомните, че сте имали ситуации, в които слаба и не особено упорита мотивация е била заглушена от елементарен мързел.


Какви са характеристиките на мотивирането на богатите хора?


Мотивацията им беше съвсем различна от самото начало. В онова далечно време, когато те просто се стремяха да формират свой собствен първоначален капитал, техният беше толкова мощен, че помагаше лесно да се справят с малките проблеми, възникнали по пътя, и решително да се придвижат към постигане на заветната цел.

Не може обаче да се твърди, че мотивацията им е останала толкова силна, когато са постигнали тази цел и вече са били в състояние да спечелят някаква „кръгла“ сума. Това се обяснява съвсем просто: щом човек значително се доближи до поставена цел, първоначалната му мотивация отслабва значително и това е почти естествено за всеки бизнес.

И все пак заможните хора не само не спират дотук, но продължават значително да увеличават капитала си. Наистина ли се чудите защо се случва това? Разбира се, във всеки конкретен случай е възможен различен отговор, но има една обща тенденция в живота на почти всички богати хора.

Помните ли една доста често срещана фраза, чието значение е, че всички пари правят същите пари? Това е абсолютно вярно. И ако се обърнем към примери, тогава е лесно да се разбере, че ако двама богати хора решат да инвестират собствените си финансови ресурси в някоя доста обещаваща бизнес област, тогава максималният доход ще получи този, който инвестира милион долара, а не този, който реши да мине.сто хиляди.

В капиталистическия свят повечето от богатите хора живеят с целенасочени, грамотни инвестиции. Някога, в зората на собствените си кариери, те работеха денонощно, на практика без елементарна почивка, за да спечелят желания милион, а когато все пак успяха да пробият в категорията на богатите хора, основният им доход беше солиден пасивен приход.

Как да намерите собствената си мотивация?

Тайната на изключителната мотивация на повечето богати хора се крие във факта, че някога животът им е "организирал" най-сериозните изпитания, които те са успели не само да преодолеят, но и да се справят перфектно с тях. Именно в периоди на житейски проблеми човек може да развие най-мощната мотивация, която му помага да устои на всичко и след това да постигне успех.

Но как да получите този заряд на мотивация, ако животът ви е относително подкрепящ? Много е просто - трябва да предизвикате себе си! И за това можете да направите следното:

Анализирайте живота си и собствените си чувства и се опитайте да разберете:

  • това, което наистина мразиш  най-много;
  • ревнувате ли наистина успешни хора?
  • наистина отчаяно искате да сте първи, а животът редовно ви избутва на втора позиция;
  • наистина се страхувате да изглеждате като безполезен неудачник;
  • какъв е най-големият ви страх;
  • вие просто сте уверени в собствения си гений.
Отговаряйки честно на тези въпроси, вие можете да съберете наистина важна информация за себе си и след това да разберете какво наистина е способно да ви зареди с положителна енергия, да ви даде необходимата мотивация и да я зареди, ако е необходимо.

Не забравяйте да използвате фактори в ежедневието си, които могат да ви заредят с най-мощната енергия на мотивация. Определено трябва да определите какво може да ви премести, буквално да „преместите планини“, да намерите и идентифицирате онези области от живота, където тази колосална сила ще може да работи за вас. Научете се да използвате тези чувства и се зареждайте с енергия толкова ефективно, че един ден дори няма да можете да спите правилно.

Опитайте се да си представите възможно най-подробно своите чувства и усещания, ако наистина сте постигнали това, което най-много желаете в момента. Опитайте се да разберете и осъзнаете какви значителни промени биха настъпили в собствения ви живот. Това наистина ли сте мечтали? Ако отговорът е да, значи целта ви е правилна.

Мотивацията във всеки бизнес е голяма сила! Опитайте се да използвате неговата сила и потенциал, за да подобрите собствения си живот. Развийте себе си и собствения си бизнес, стремете се към основната си цел, преодолявайки всякакви препятствия, които неочаквано се появяват по пътя ви, и ще постигнете дългоочаквания успех.

А що се отнася до богатите хора, след като получават всичко, което искат, мотивацията им е значително намалена и те просто използват спечелените пари, което им носи редовен пасивен доход, тъй като сега спечелените пари работят за тях.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.