Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Какво Ви пречи да бъдете щастливи? Кои са нещата, които ви потискат и пречат?

Какво Ви пречи да бъдете щастливи? Кои са нещата ,които ви потискат и пречат? Защо се чувстваме нещастни? Основната причина за неудовлетворе...

Какво Ви пречи да бъдете щастливи? Кои са нещата ,които ви потискат и пречат?

Защо се чувстваме нещастни?

Основната причина за неудовлетвореност от живота е прехвърлянето на отговорността за неговото качество върху другите. Понякога към това се добавя силно желание да се хареса на всички. В резултат животът ви престава да ви принадлежи и всеки ден се чувствате все по-нещастни.


Как да станем по-щастливи?



Трябва да вземете живота в свои ръце.

Не чакайте някой или нещо да ви направи щастливи

Никой не може или не трябва да носи отговорност за вашето благополучие. Ако смятате, че един ден щастието просто ще почука на вратата ви, пригответе се за факта, че ще трябва да чакате дълго време и животът в такова очакване определено няма да бъде щастлив.

Не се опитвайте да се харесате на другите

Много от нас харчат време и пари, за да спечелят благоволението на другите. Когато целият ви живот е изграден около желанията на другите, вие се превръщате в заложник, спирате да живеете за себе си и да вземате собствени решения. Това не означава, че трябва да забравите за роднини и приятели и да се превърнете в егоист. Прекарвайте време с любимите си хора, грижете се за тях, но не за собственото си щастие.



Поемете отговорността

Помислете за това: колко време отнема да чакате любов и одобрение от вашата половинка, родители или просто познати? Но тези минути могат да бъдат изразходвани във ваша полза.

Вашето благополучие е само ваша отговорност. Опитайте се да намерите източници на щастие, които само вие контролирате. Това може да са интересни хобита, значими събития за вас и цели за бъдещето.

Определянето на собствени правила е най-добрият начин да живеете щастлив и пълноценен живот. За да направите това, трябва да осъзнаете, че всичко, което правите, е ваш личен избор, който няма нищо общо с хората около вас.


Слушайте себе си

Да поемеш отговорност за своето щастие винаги е страшно. В началото може да се върнете към стари задънени сценарии и отново да попаднете под влиянието на другите.


За да разберете дали се движите в правилната посока или не, редовно си задавайте четири диагностични въпроса:


Кое е най-важното нещо в живота за теб?

Вземате ли определени решения, за да угодите на другите?

Кое е по-важно - мнението на другите за вас или вашето собствено мнение за себе си?

Какво обичате да правите най-много в ежедневието си?

Тези въпроси ще ви помогнат да разберете колко сте привързани към другите, както и да определите вашите хобита и цели.

Щастието е една от най-желаните и търсени емоции в живота на хората, но често може да се появят фактори, които да пречат на постигането му. 


Ето някои от най-честите пречки за щастието: 

Стрес и натоварване: Когато сме изложени на прекалено много стрес и натоварване, можем да се чувстваме изтощени, дразнещи се и нервни, което може да ни пречи да се радваме на живота и да бъдем щастливи. 

Недостатъчно време за себе си: Ако нямаме достатъчно време да се занимаваме с неща, които обичаме, може да се чувстваме незадоволни и неразположени, което може да пречи на нашето щастие. 

Сравняване с други: Когато се сравняваме с други хора, можем да се чувстваме недостатъчни или разочаровани от себе си, което може да ни пречи да се чувстваме щастливи. 

Отрицателни мисли и убеждения: Когато имаме отрицателни мисли и убеждения за себе си и света около нас, можем да се чувстваме негативни и разочаровани, което може да ни пречи да бъдем щастливи.

Притеснения за бъдещето: Когато се притесняваме за бъдещето или се тревожим за неща, които може да се случат, можем да се чувстваме неразположени и нещастни, което може да ни пречи да бъдем щастливи в момента. 

Недостатъчна самоувереност и увереност в себе си: Когато липсва увереност в себе си, можем да се чувстваме неразположени, неуверени и безнадеждни, което може да ни пречи да бъдем щастливи и да постигнем нашите цели. 

Нездравословен начин на живот: Липсата на здравословен начин на живот, лошо хранене, слаба активност също могат да повлияят на това ..

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.