Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Къде да инвестирате за пасивен доход: няколко креативни идеи

Всъщност всеки търси източници на пасивен доход. Тъй като животът става все по-скъп всяка година, отговорностите и целите на хората растат. ...


Всъщност всеки търси източници на пасивен доход. Тъй като животът става все по-скъп всяка година, отговорностите и целите на хората растат. Може би искате да купите нова къща, да платите за образованието на децата си, да купите мечтаната кола или просто да отидете на почивка и да пътувате по света. Тъй като повечето хора нямат време за втора работа, идеята за създаване на пасивни потоци от доходи е чудесен изход. 

В тази статия ще научите как да създадете допълнителни източници на пасивен доход за себе си. Ще ви предложим няколко работещи идеи, които можете да реализирате презнастоящата 2023, както и през следващата 2024 година, но да ги планирате още днес... Приятно четене...

Пасивен доход: какви са видовете пасивен доход?

Вероятно много от вас поне веднъж са чували термина „източници на пасивен доход“. Тъй като сравнението е ефективен начин за учене, нека първо дефинираме „активен доход“.

Активният доход - това са  парите, които печелите чрез редовните си усилия и дейности по трудовия си договор, така че в нормалната си ежедневна работа получавате заплащане всеки път, когато предоставяте услугата или продукта си на клиент. Това е често срещан метод за генериране на доходи или заплати.

Сега нека разберем какво е пасивен доход:

Пасивният доход  - това са парите, които получавате редовно от източник, различен от основната ви работа, пари при които не се изисква от вас да отделяте много лично време или специални умения.

Какви са видовете пасивен доход? Най-честите източници на пасивни доходи са:

  • Отдаване под наем на недвижими имоти.
  • Инвестиции в акции.
  • Инвестиции в борсово търгувани фондове (ETF).
  • Купуване на облигации.
  • Партньорски маркетингови програми.
  • Печелене от личен блог, или собствен сайт, онлайн магазин.
  • P2P кредитиране.

Бизнес, който не изисква вашето активно участие в организационните процеси



Източник на пасивен доход: #1 недвижими имоти

Опции за пасивен доход от недвижими имоти:

▶️ Физическо придобиване на недвижими имоти и/или отдаването им под наем

▶️ Инвестиране на фондови пазари (закупуване на дялове в компании за недвижими имоти чрез борсово търгувани фондове (ETF) или чрез инвестиционни фондове за недвижими имоти (REIT).

Когато чуете за инвестиция в недвижим имот, най-вероятно първото нещо, за което си мислите, е да го купите.

Мнозина следват традиционния метод „купи и задръж“: купуват имот и чакат цената му да се покачи. Можете също така да отдавате имота под наем срещу месечна или годишна такса.

В днешно време, инвестицията в недвижими имоти не е много сигурна, по отношение на печалба, тъй като се очаква (поне според много експерти) имотния балон да се спука. Бъдете изключително предпазливи!

Пасивен доход онлайн: #2 Инвестиране в недвижими имоти на фондовия пазар

Как мога да инвестирам в недвижими имоти на борсата и да получа допълнителен пасивен доход?


На фондовия пазар можете да печелите пасивен доход, като инвестирате в различни активи, които ви дават достъп до пазара на недвижими имоти. Всеки от тях има свои собствени характеристики. Нека да разгледаме какви възможности за пасивен доход предлага всеки от тях:

Акции на компании за недвижими имоти

На световните борси можете да намерите много акции на компании, чиято дейност е пряко свързана с недвижими имоти. Можете да инвестирате в акции на една или повече компании в този сектор за много по-малко пари, отколкото ако купувате физически недвижим имот. Така търговията с акции на компании в сектора на недвижимите имоти е един от начините за печелене на пасивен доход онлайн.

Компаниите за недвижими имоти работят не само с жилища, но и с хотели, курорти, супермаркети, здравни центрове и много други. По този начин придобиването на дялове в различни компании за недвижими имоти ще ви помогне да диверсифицирате портфолиото и рисковете си. Освен това някои компании изплащат дивиденти на своите акционери, което е друг начин за инвеститорите да печелят пасивен доход от инвестиране в акции.



Борсово търгувани фондове (ETF)

ETF (борсово търгувани фондове) са ценни книжа, които могат да се купуват и продават на фондовия пазар. Тези фондове предлагат разнообразие от класове активи, от акции през валути до стоки.

ETF са подобни на взаимните фондове, но предлагат по-ниски разходи и повече диверсификация.

⚠️Важно. Отново предупреждаваме да бъдете внимателни и да не инвестирате всичко в едно перо!

Пасивен доход: #3 Облигации

Облигациите са продукт с фиксиран доход, чрез който различни институции и компании генерират средства в дългосрочен план. Въпреки че има различни видове облигации, всички те работят по един и същи начин и могат да бъдат добра опция за пасивен доход.

Облигациите са вид дълг. С други думи, облигацията е обещание за плащане, което емитентът на облигацията дава на притежателя на облигацията. Емитентът на облигациите е длъжникът, а лицето, което купува облигациите, е притежателят, който заема парите. 

Опции за пасивен доход: #4 Партньорски програми

Партньорска маркетингова програма е промоцията на продукт или услуга, предоставена от трета страна. Получавате награда, ако трета страна продаде своя продукт/услуга в резултат на вашата промоция. 

⚠️Важно Препоръчваме да разгледате предложенията на Amazon !


Как да създадете пасивен доход: #5 Peer-to-Peer кредитиране (P2P)

Peer-to-peer (P2P) кредитиране стана много популярно през последните години и всъщност можете да спечелите около 10% годишно от първоначалната си инвестиция в заем, стига да имате добра норма на възвръщаемост на вашия заем. 

⚠️Важно

Преди да решите да преминете към P2P кредитиране, ви напомняме, че бизнесът с кредитирането също носи рискове. Когато отпускате множество заеми, трябва да вземете предвид рисковете да не разполагате с част от парите си и да се уверите, че получавате плащанията навреме и че не са получени с измама.


Пасивен доход: #6 Отдаване под наем на вашата кола

Можете да спечелите пасивен доход, като отдавате лек автомобил под наем. Има много възможности за това: онлайн платформи, групи в социалните медии и други видове реклама. Това е популярна дейност, тъй като много хора се нуждаят от кола ежедневно. Следователно тези, които ще използват вашите услуги и вашия автомобил, ще могат да ви донесат стабилен пасивен доход. 

Обобщение на статията

Създаването на пасивен доход е мечта за много хора. Идеята да получавате пари, докато спите или правите други неща, може да звучи като фантастика, но все пак е напълно реализируема. С креативност и добро планиране , може да се създаде пасивен доход, който да ви помага да живеете живота, който искате. Един от начините да се създаде пасивен доход е чрез инвестиране. Можете да инвестирате в акции, облигации, недвижими имоти или друг тип инвестиции.

Това може да ви донесе печалба върху вложенията ви, докато не се нуждаете да правите много за да получите този доход. Всичко зависи от Вашето креативно мислене, умения, настроение!

Много лесно и без огромен начален капитал можете да печелите чрез онлайн бизнес. Можете да стартирате блог, да се включите в електронна търговия или да продавате продукти или услуги по интернет. Това може да ви донесе пасивен доход, докато работите от комфорта на своя дом. Можете да купувате недвижими имоти, които да имат рентни възможности, като апартаменти, къщи или комерсиални помещения. Това ви дава възможност да получавате доход без да се нуждаете да правите много, защото имате агент, който да Ви движи нещата.

Всичко е във вашите ръце, а ние, екипът на BedenBogat.com Ви пожелаваме успех!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.