Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Какво ще поскъпне през 2024 година

Не,  не става дума само за гориво. Някои продуктови групи може да поскъпнат по други причини. В началото на годината цената на плодовете и з...



Не,  не става дума само за гориво. Някои продуктови групи може да поскъпнат по други причини. В началото на годината цената на плодовете и зеленчуците традиционно се повишава. Това се дължи на факта, че запасите от местни продукти са към своя край, а цената на вноса зависи от страната доставчик. Може да се предположи, че зеленчуците ще поскъпнат средно с 5%, плодовете - със 7-9%. Също така е вероятно допълнителни разходи да очакват любителите на кафето - поради напускането на редица доставчици и сложността на логистиката, цената на този продукт вече се е увеличила, но ценовите етикети могат да продължат да се движат.

Новите условия, в които се намират производителите, като цяло не са особено благосклонни към тях.



Изкупните цени и цените на дребно на силните напитки над 28 градуса ще растат. Така например водката, ракията и конякът ще поскъпнат със 7,7-7,8%. Любителите на пенливо вино ще трябва да платят над 40% повече за едно питие, отколкото сега. Цената на цигарите, както традиционните, така и електронните, ще се увеличи с около 4%.

Услугите, във всяко естество, също предстои да бъдат увеличени, като причината е основно в многото високи разходи на фирмите.


Очаква се поскъпване на тока, торовете и храните


Поскъпването на електроенергия, торове и храни през следващата година може да бъде дори по-значително от тази година. До момента световната криза в тази сфера е засегнала най-много южните страни. „Следващата година може да бъде още по-трудна от гледна точка на поскъпването на енергията, на торовете. Трябва да сме подготвени и за поскъпването на храните", каза германският канцлер Олаф Шолц по време на реч на Глобалната среща на върха на ООН по храните.

Цените на жилищата в България - според прогноза, ще падат, но хората ще ги купуват изключително трудно


Цените на жилищата в почти целия свят, включително и в България, се очаква да намалеят през идващата 2024 г. Това показва анкета на Ройтерс с близо 100 анализатори от целия свят, както и проучване на “24 часа” сред български експерти. Но поне засега очакванията са намалението на цените в чужбина да е по-голямо, отколкото у нас. Освен това заради нарастващите лихви по ипотечните кредити, колкото и да поевтинеят имотите, това няма да ги превърне в по-достъпни. Цените на жилищата в САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Австралия и Нова Зеландия са нараснали с между 25 и над 50% след началото на пандемията в началото на 2020 г. Силният ръст, подклаждан от исторически ниските лихви и стремежа на милиони хора, които преминаха към работа от вкъщи, да се сдобият с по-голяма жилищна площ, тласна цените на имотите още повече извън възможностите на много купувачи на първо жилище, пише Ройтерс.

Ето и списък с нещата, които предполагаме, че ще поскъпнат през 2024

Храна: Цените на храните се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като войната в Украйна и други фактори продължават да оказват натиск върху световните доставки.
Енергия: Цените на енергията се очаква да останат високи през 2024 г., тъй като търсенето продължава да надвишава предлагането.
Кредити: Кредитните лихвени проценти се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като Федералният резерв се опитва да овладее инфлацията.
Наем: Наемите се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като търсенето на жилища остава високо.
Автомобили: Цените на автомобилите се очаква да останат високи през 2024 г., тъй като недостигът на чипове продължава да ограничава производството.
Пътувания: Цените на пътуванията се очаква да се покачат през 2024 г., тъй като търсенето се възстановява след пандемията.
Разходи за здравеопазване: Разходите за здравеопазване се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като цените на лекарствата и услугите продължават да растат.
Ето някои конкретни примери за това как тези стоки и услуги може да поскъпнат през 2024 г.:

Храна: Цените на пшеницата, царевицата и соята, които са основни съставки на много храни, се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като войната в Украйна продължава да нарушава световните доставки. Това може да доведе до повишаване на цените на хляб, зърнени храни, месо и други храни.
Енергия: Цените на бензина, дизелното гориво и природния газ се очаква да останат високи през 2024 г., тъй като търсенето продължава да надвишава предлагането. Това може да доведе до повишаване на разходите за шофиране, отопление и охлаждане на домовете.
Кредити: Кредитните лихвени проценти се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като Федералният резерв се опитва да овладее инфлацията. Това може да затрудни потребителите да вземат заеми и да погасят кредити, което може да доведе до по-високи разходи за жилищно кредитиране, потребителско кредитиране и други видове кредити.
Наем: Наемите се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като търсенето на жилища остава високо. Това може да затрудни потребителите да си позволят жилище, което може да доведе до повишаване на разходите за наем.
Автомобили: Цените на автомобилите се очаква да останат високи през 2024 г., тъй като недостигът на чипове продължава да ограничава производството. Това може да затрудни потребителите да си позволят нова кола, което може да доведе до повишаване на разходите за транспорт.
Пътувания: Цените на пътуванията се очаква да се покачат през 2024 г., тъй като търсенето се възстановява след пандемията. Това може да затрудни потребителите да си позволят пътувания, което може да доведе до повишаване на разходите за почивка.
Разходи за здравеопазване: Разходите за здравеопазване се очаква да продължат да се покачват през 2024 г., тъй като цените на лекарствата и услугите продължават да растат. Това може да затрудни потребителите да си позволят медицински грижи, което може да доведе до повишаване на разходите за здравеопазване.

Четете всеки ден Beden Bogat  и открийте пътя към финансовия успех от интернет днес!


Четете всеки ден финансовият портал, за да откриете най-новите методи и стратегии за печелене на пари от интернет. Независимо дали сте начинаещ или опитен предприемач, нашите статии ще ви насочат към вълнуващи възможности за онлайн печалби и ще ви помогнат да изградите стабилни и дългосрочни пасивни доходи.

Открийте съвети от експерти в областта на финансите, бизнеса и инвестициите, които ще ви помогнат да управлявате личните си финанси по-ефективно, да разберете същността на парите и техните свойства, и да научите как да запазите спестяванията си по време на инфлация.

Нашата мисия е да ви предоставим информацията и знанията, които ще ви помогнат да забогатеете и да постигнете финансовата независимост, която заслужавате. Независимо дали търсите начини за печалба от реклами онлайн, съвети за създаване на пасивни доходи

или информация за успешен бизнес, ние сме тук, за да ви насочим към правилните ресурси и възможности.

Присъединете се към нашата общност и бъдете винаги в крак с последните новини, съвети и препоръки, свързани с финансите. Изградете си финансова култура и вземете контрол над бъдещето си. BedenBogat.com е тук, за да ви помогне да станете майстор на своите финанси и да постигнете финансовата стабилност и свобода, която заслужавате.


Четете всеки ден Beden Bogat ком и открийте пътя към финансовия успех от интернет днес!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.