Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Бизнес кредитиране - какво трябва да знаем за отпускането на такъв тип финансиране?

Бизнес кредитиране - какво трябва да знаем? Бизнес кредитирането е един от начините за финансиране на дейността на фирмите. Това е процес, п...



Бизнес кредитиране - какво трябва да знаем?


Бизнес кредитирането е един от начините за финансиране на дейността на фирмите. Това е процес, при който банката, кредитора или друг финансов институт предоставя сума пари на фирмата, която се задължава да я върне с лихви и в определен срок. В тази статия ще разгледаме какво трябва да знаем за бизнес кредитирането, какви видове бизнес кредити съществуват, какви са изискванията за фирмите, които желаят да получат кредит, какви са разходите за кредита и как да изберем най-подходящия кредит за нашата фирма.

 

Видове бизнес кредити

 

Съществуват различни видове бизнес кредити, като всеки от тях има свои предимства и недостатъци. Ето някои от основните видове бизнес кредити:

 

Кредит за стартиране на бизнес

това е кредит, който се предоставя на новооснована фирма, която все още не е генерирала достатъчно приходи. Този вид кредит е труден за получаване, тъй като много банки не искат да рискуват да дадат пари на неизпитана фирма.

Безвъзмезден кредит

Това е кредит, който се предоставя без никакви такси или лихви. Този вид кредит е рядък и се предоставя обикновено от фондации, държавни организации или благотворителни организации.

Фирмен кредит онлайн

Този вид кредит се предоставя чрез интернет. Фирмата трябва да попълни онлайн заявка и да изпрати необходимите документи. Това е бърз и удобен начин за получаване на кредит, но обикновено лихвите са по-високи от тези при традиционните кредити.

Фирмен кредит 

Това е кредит, който се предоставя на фирма с цел финансиране на операциите й. Фирмата може да използва парите за закупуване на оборудване, заплати на персонала и други.

Изисквания за фирмени кредити

Преди да получите фирмен кредит, трябва да отговорите на някои изисквания, които банката или финансовият институт ще ви зададат. Ето някои от основните изисквания:

Добра кредитна история 

Фирмата трябва да има добра кредитна история и да е изпълнила всички свои предишни кредитни задължения.

Достатъчен приход 

банката ще иска да види, че фирмата има достатъчен приход, за да може да върне кредита в определения срок.

Бизнес план 

трябва да представите бизнес план, който ще покаже какво ще правите с парите от кредита и как ще ги върнете.

Застраховки 

някои банки изискват да имате застраховки, които да покриват риска от неизпълнение на задълженията си.

Залог 

ако искате да получите по-голям кредит, може да се наложи да предоставите залог като имот или оборудване.

Разходи за фирмен кредит

Когато получавате фирмен кредит, трябва да плащате различни такси и лихви. Ето някои от основните разходи, които трябва да знаете:

Лихви – това е първоначалната сума, която трябва да платите за ползване на кредита. Лихвите обикновено са определяни като процент от сумата на кредита и са различни за различните кредитни продукти и банки.

Разходи за обработка на кредита – това са такси, които се заплащат за обработката на кредитната заявка и за одобрението на кредита.

Такси за преглед на кредитната история – това са такси, които банката изисква за преглед на кредитната история на фирмата.



Отпускане на кредит за стартиране на бизнес, безвъзмезде кредит, лихви по фирмени кредити, фирмен кредит онлайн, лихви по бизнес кредити, бизнес кредит за нова фирма, изисквания за фирмен кредит

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.