Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Златният път към добро здраве: Седемте златни ключа на Д-р Хироми Шиния

За по-добро здраве: Седемте ценни ключа от Д-р Хироми Шиния Златният път към добро здраве: Седемте златни ключа на Д-р Хироми Шиния Представ...

За по-добро здраве: Седемте ценни ключа от Д-р Хироми Шиния

Златният път към добро здраве: Седемте златни ключа на Д-р Хироми Шиния

Представяме на Вашето внимание една много полезна статия ,която ще подобри ежедневието Ви! 

Бъдете дисциплинирани в храненето си! 

Не забравяйте - вие сте това, което ядете!

Използвайте тези ключове, за да опазите чудодейните ензими на вашето тяло, и се наслаждавайте на дълъг и здравословен живот!

ДОБРАТА ДИЕТА ВКЛЮЧВА:

1. Храната

85 - 90 % храни на растителна основа:

50% цели зърна, кафяв ориз, пълнозърнести макарони, ечемик, мюсли, пълнозърнест хляб и бобови растения, като соя, зелен фасул, нахут, леша, шарен боб, грах, черен, бял и розов боб 30% зелени и жълти зеленчуци и кореноплодни, като картофи, моркови и др.

5-10% плодове, семена и ядки

10-15% животински белтъчини (не повече от 85 - 115 гр. дневно):Всякакви риби, но за предпочитане са дребните риби. Птици: пилета, патици, пуйки - само в малки количества. Говеждо, агнешко, телешко - добре е да се ограничава или да се избягва. Яйца. Соево мляко, соево сирене, оризово мляко, бадемово мляко.

Хранителни добавки към диетата ви: билкови чайове, таблетки от морски водорасли, бирена мая, пчелен прашец и прополис, ензимни добавки.

Мултивитамини и минерални добавки, храни и вещества, които трябва да ограничавате или да избягвате: млечни продукти, като краве мляко, сирене, кисело мляко и др., японски зелен чай, китайски чай, английски чай , кафе,сладкиши и захар, никотин, алкохол, шоколад, мазнини и олио, обикновена трапезна сол (използвайте морска сол с незаменимите минерали)

Допълнителни препоръки за диетата: спрете да се храните и да пиете вечер 4-5 часа преди лягане, сдъвквайте всяка хапка 30-50 пъти, не яжте нищо между отделните хранения, с изключение на някой пресен плод, яжте плодове и пийте плодови сокове 30-60 минути преди основното хранене, яжте пълнозърнести, нерафинирани семена и зърнени храни, яжте повечето храна сурова или приготвена леко на пара. Загряването на яденето над 90 градуса убива ензимите, не яжте окислени храни.

Водата

2.ДОБРАТА ВОДА 

Тя е от изключително значение за вашето здраве. Пийте вода с голяма редукционна сила, която не е замърсена от химически вещества. Пийте добра вода - минерална или твърда, която съдържа повече калций и магнезий и която поддържа в тялото оптимална алкална рН среда.

Редовно отделяне на веществата

3. РЕДОВНО ОТДЕЛЯНЕ  - Изработете си навик да отделяте чревното съдържимо и да прочиствате редовно стомашно-чревната си система. Не вземайте лаксативи. Ако червата са ви трудно подвижни или желаете да извлечете токсините от черния си дроб, използвайте клизма с кафе. Този вид клизма е по-добра от прочистването на токсините от дебелото черво и от цялото тяло с диети за дезинтоксикация, защото не се образуват свободни радикали в кръвния ток.Физическо натоварване

4.УМЕРЕНИ ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ

Правете подходящи за възрастта и физическото ви състояние упражнения - това е полезно и необходимо за доброто здраве, но пренатоварените физически упражнения може да предизвикат производство на свободни радикали и да увредят тялото ви.Някои добри упражнения са ходенето пеша (около 5 км), плуването, тенисът, колоезденето, голфът, упражненията за мускули, йогата, бойните изкуства и аеробиката.

Почивка

5. АДЕКВАТНА ПОЧИВКА

Добре е вечер да си лягате по едно и също време и спете 6 - 8 часа непрекъснат сън.

Не яжте и не пийте 4 или 5 часа преди лягане вечер. Ако сте гладен или жаден, може да изядете парче плод до час преди лягане, тъй като плодовете се смилат лесно.

Подремвайте около 30 минути след обяд.

Медитация и правилно дишане

6.ДИШАНЕ И МЕДИТАЦИЯ

Практикувайте медитация. Практикувайте дълбоко коремно дишане 4-5 пъти на час. Издишването трябва да бъде два пъти по-дълго от вдишването. Това е много важно, защото дълбокото дишане спомага тялото да се освободи от токсини и свободни радикали. Носете свободни дрехи, които не затрудняват дишането ви. Вслушвайте се в собственото си тяло и бъдете добър към себе си.

Радвайте се на живота

7.РАДОСТ И ЛЮБОВ 

Радостта и любовта ще стимулират вашия ензимен фактор, понякога по чудодеен начин. Отделяйте всеки ден време за чувство на благодарност. Смейте се. Пейте.Танцувайте. Живейте активно и пълноценно и посвещавайте живота, работата и мислите си на онези, които обичате от цялото си сърце.

Смейте се и се радвайте на малките неща!


Четете всеки ден Beden Bogat  и открийте пътя към финансовия успех от интернет днес!


Четете всеки ден финансовият портал, за да откриете най-новите методи и стратегии за печелене на пари от интернет. Независимо дали сте начинаещ или опитен предприемач, нашите статии ще ви насочат към вълнуващи възможности за онлайн печалби и ще ви помогнат да изградите стабилни и дългосрочни пасивни доходи.

Открийте съвети от експерти в областта на финансите, бизнеса и инвестициите, които ще ви помогнат да управлявате личните си финанси по-ефективно, да разберете същността на парите и техните свойства, и да научите как да запазите спестяванията си по време на инфлация.

Нашата мисия е да ви предоставим информацията и знанията, които ще ви помогнат да забогатеете и да постигнете финансовата независимост, която заслужавате. Независимо дали търсите начини за печалба от реклами онлайн, съвети за създаване на пасивни доходи

или информация за успешен бизнес, ние сме тук, за да ви насочим към правилните ресурси и възможности.

Присъединете се към нашата общност и бъдете винаги в крак с последните новини, съвети и препоръки, свързани с финансите. Изградете си финансова култура и вземете контрол над бъдещето си. BedenBogat.com е тук, за да ви помогне да станете майстор на своите финанси и да постигнете финансовата стабилност и свобода, която заслужавате.


Четете всеки ден Beden Bogat ком и открийте пътя към финансовия успех от интернет днес!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.