Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Маркетингови тенденции през 2024 г.: какви инструменти ще помогнат за популяризирането на вашия продукт на пазара

В днешно време почти всички бизнеси търсят клиенти чрез интернет. В резултат на това уеб маркетингът се развива изключително динамично - тов...

В днешно време почти всички бизнеси търсят клиенти чрез интернет. В резултат на това уеб маркетингът се развива изключително динамично - това е сложна област със свои собствени правила и закономерности.


Тренд 1. Комплексен подход


Същността на комплексния маркетинг е непрекъснатото взаимодействие между клиента и бранда, обединяването на дигиталните канали в една система, тяхната пълна дигитализация и анализ на получените резултати.


Галина Цепилова, директор на интернет агенцията "Клевер": "Започнахме да внедряваме комплексен маркетинг през 2022 г. и вече можем да говорим за отлични резултати - те лесно се проследяват по кейсовете на нашите клиенти. Най-високите резултати показаха нишите стоматология, В2В и строителство. За сметка на едновременното внедряване на съвременни инструменти за анализ, CRM системи, както и разделяне на целевата аудитория по различни канали, при отделни клиенти ръстът на печалбата достигаше 288 %."


Комплексният подход към маркетинга има редица предимства:


Позволява ви да достигнете до по-широк кръг от потенциални клиенти.

Помага ви да създадете по-добро разбиране на вашата целева аудитория.

Осигурява ви по-ефективно използване на маркетинговия бюджет.

Тренд 2. Хиперлокален таргетинг


Това е нов подход в рекламата за В2В сегмента, който помага да се спестят бюджети и да се привлече целевата аудитория.


Хиперлокален маркетинг е реклама, показът на която се настройва според местоположението на потребителя в Яндекс.Директ. Такава настройка ще позволи да покажете рекламното си обявление на хора по определен адрес.


Расширеният геотаргетинг е чудесен начин да отделите своята целева аудитория и да стесните показите до топли и горещи клиенти.


Татьяна Железнова, директор по интернет маркетинг на агенцията "Клевер": "Обикновено геотаргетингът се използва за популяризиране на локални бизнеси: кафенета, ресторанти, магазини за дрехи. Специалистите на агенцията "Клевер" намериха начин да използват адресната настройка на показите на реклама за по-мащабни проекти - сферата В2В."


Защо хиперлокалният таргетинг е ефективен


Основната проблем при продажбите в B2B сегмента е да се достигне до топла и гореща аудитория, да се разкаже ясно за услугата и защо тя е нужна на бизнеса.


Адресният таргетинг позволява да заинтересувате клиента максимално точечно - реклама по адреса на намиращата се организация, която е потенциален клиент, отрязва голям обем потребители, които по редица параметри могат да бъдат подобни на вашата целева аудитория. Това прави рекламата ефективна и евтина.


С помощта на хиперлокалния таргетинг можете значително да увеличите ефективността на рекламата в рекламните мрежи на Яндекс.


Заключение


Комплексният подход към маркетинга и хиперлокалният таргетинг са два ефективни инструмента, които могат да ви помогнат да популяризирате вашия бизнес и да достигнете до целевата си аудитория.


Ако искате да постигнете добри резултати в маркетинга, е важно да използвате най-новите тенденции и инструменти.

Четете всеки ден Beden Bogat  и открийте пътя към финансовия успех от интернет днес!


Четете всеки ден финансовият портал, за да откриете най-новите методи и стратегии за печелене на пари от интернет. Независимо дали сте начинаещ или опитен предприемач, нашите статии ще ви насочат към вълнуващи възможности за онлайн печалби и ще ви помогнат да изградите стабилни и дългосрочни пасивни доходи.

Открийте съвети от експерти в областта на финансите, бизнеса и инвестициите, които ще ви помогнат да управлявате личните си финанси по-ефективно, да разберете същността на парите и техните свойства, и да научите как да запазите спестяванията си по време на инфлация.

Нашата мисия е да ви предоставим информацията и знанията, които ще ви помогнат да забогатеете и да постигнете финансовата независимост, която заслужавате. Независимо дали търсите начини за печалба от реклами онлайн, съвети за създаване на пасивни доходи

или информация за успешен бизнес, ние сме тук, за да ви насочим към правилните ресурси и възможности.

Присъединете се към нашата общност и бъдете винаги в крак с последните новини, съвети и препоръки, свързани с финансите. Изградете си финансова култура и вземете контрол над бъдещето си. BedenBogat.com е тук, за да ви помогне да станете майстор на своите финанси и да постигнете финансовата стабилност и свобода, която заслужавате.


Четете всеки ден Beden Bogat ком и открийте пътя към финансовия успех от интернет днес!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.