Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да освежите вашата кухня за пролетта

Освежаването на кухнята в очакване на пролетта е добра идея, за да се заредите с ведро настроение за предстоящите слънчеви дни. За да направ...


Освежаването на кухнята в очакване на пролетта е добра идея, за да се заредите с ведро настроение за предстоящите слънчеви дни. За да направите най-важното помещение в дома си по-просторно и жизнерадостно, не е нужно да влагате много средства. Подходете креативно, дайте полет на фантазията си и резултатът със сигурност ще си заслужава.

Ето някои бюджетни идеи, с които ще вдъхнете нов живот на вашата кухня.

Пребоядисайте помещението в цветове, които ви създават позитивно настроение

Един нов слой боя може да преобрази вашата кухня, като промени външния вид и усещането, което носи. Помислете за нюансите, които харесвате и за ефекта, който имат те върху вашите мисли. Ако искате интериора на помещението да внушава повече спокойствие и да приканва към релакс, изберете бледи и натурални нюанси. Цветове като млечно зелено, синьо, жълто или розово ще освежат вашата кухня.

Ако целта ви е от помещението да струи енергия и жизненост, изберете ярки и слънчеви цветове, които ви карат да се усмихвате.

Морски интериор в синьо и бяло също е чудесно решение, което ще внесе свеж полъх във вашата кухня.

Освен стените, може да пребоядисате или преоблицовате шкафовете. Това ще ги освежи, без да се налага да влагате много средства.

Ако все пак сте решили да отделите известен бюджет, за да подготвите вашата кухня за пролетта, най-добре инвестирайте в нови плотове. Те са най-често използваните повърхности за готвене и дори да подберете изработени от устойчиви материали, наложително е да ги подменяте през определен период от време.

Преподредете

Ако за обзавеждане на кухнята в дома ви са използвани отделни кухненски модули, за вас няма да е проблем да ги преподредите в началото на пролетта. Така ще постигнете обновяване на помещението и то със сигурност ще изглежда различно и интересно. Придържайте се към основните правила на ергономията и внимавайте да си гарантирате удобно и безопасно приготвяне на храна, както и достатъчно пространство за всички мебели.

Поканете светлината във вашата кухня

С настъпването на пролетта дните стават все по-дълги и слънчеви. Осигурете оптимален достъп на естествена светлина през прозореца на вашата кухня. Поставете в помещението огледала и метални предмети, които да отразяват и разпръскват светлината. Подобни малки трикове могат да направят всяка кухня по-просторна и приветлива.

Подарете си нови съдове и засадете цветя и билки

Какъв по-хубав повод от началото на пролетта, за да внесете повече уют, свежест и красота във вашата кухня. Подарете си нови съдове или чаши, за да отбележите настъпващия сезон, в който всичко се възражда. Засейте цветя и билки в малки саксийки, които да разположите по откритите рафтове. Поканете пролетта във вашата кухня, като с малко средства и усилия, но с много креативност и творческо мислене, създадете свой оазис от свежест и жизненост в дома.

 

 

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.