Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

4 причини, поради които да започнете да инвестирате и малки суми пари

4 причини да започнете да инвестирате дори с малка сума пари Съвсем не е вярно твърдението, че Ви трябват огромни инвестиции, за да започнет...

4 причини да започнете да инвестирате дори с малка сума пари


Съвсем не е вярно твърдението, че Ви трябват огромни инвестиции, за да започнете да печелите! Можете да инвестирате и малки суми!
Днес всички говорят за инвестиции.  Споменава се, като отличен инструмент за увеличаване на капитала, навсякъде има реклами за курсове за обучение, публикуват се истории на успешни инвеститори. Но мнозина не смеят да започнат, защото заявяват. следното...: „Нямам свободни пари за инвестиране“.

Но това е сериозна грешка: инвестицията е достъпна дори от най-малката сума. Можете да инвестирате, дори започвайки със 100 евро на месец!

Създайте си навика да спестявате пари

След като започнете да спестявате пари, бързо свиквате да не харчите цялата си заплата наведнъж. Можете, разбира се, просто да ги поставите в касичка или на депозит, но тук явно губите. Като оставите настрана пари или отворите онлайн касичка, има голям риск просто да похарчите тези пари веднага щом искате да купите нещо. Инвестицията в това отношение е по-безопасна, но не предпазва от инфлация, следователно всъщност не увеличавате капитала си. Инвестициите помагат да се избегне всичко това, следователно, като имате дори 100 евро  свободни пари, е по-добре да ги инвестирате в активи.

Ще натрупате опит, а не просто ще натрупате теоретични знания

Проблемът с повечето хора, които биха искали да инвестират, е, че се колебаят да започнат. Отначало им се струва, че не разбират достатъчно по тази тема, затова отлагат старта за неопределено време, докато усвоят необходимите знания. След като разбраха теорията, им се струва, че е нелепо да инвестират със собствените си стотинки и те отново спестяват, опитвайки се да спестят поне няколко десетки хиляди, за да спечелят веднага колкото е възможно повече.

Но факт е, че можете да чакате безкрайно за идеални условия. Много по-разумно е да започнете, без да се колебаете дълго време и да придобиете практически опит. Освен това загубата на малко пари за вашите грешки не е толкова обидна, отколкото, ако сумата е колосална! 

Вашият капитал ще расте стабилно

Ако не планирате да живеете с дивиденти, но искате да спестявате, тогава трябва да сте наясно с такъв икономически феномен като сложна лихва. Той представлява начисления върху първоначалната сума на инвестицията плюс лихвите към нея. Най-разбираемо е този механизъм да се разгледа, като се използва примера за банкови депозити.

Ще направите първите стъпки към осигуряването на бъдещето си

Малко хора се замислят какво ще се случи в бъдеще. Това важи особено за младите хора, които вярват: старостта няма да дойде скоро, а децата ще растат дълго време. Но реалността е, че времето лети твърде бързо, така че си струва да се погрижите за бъдещото си финансово благополучие днес.

Четете всеки ден BedenBogat.com за да научавате интересна и полезна информация, касаеща Вашите финанси!

Очаква ви само полезна информация, с която няма да е страшно да започнете пътя си към увеличаване на капитала. Ще развиете необходимите твърди и меки умения, които ще ви помогнат да бъдете успешни в инвестирането.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.