Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Бизнес от Китай - план за начинаещи

Бизнесът с Китай е много обещаваща област, въпреки факта, че мнозина я смятат за остарял метод за печелене. Доларът се повиши забележимо, ко...

Бизнесът с Китай е много обещаваща област, въпреки факта, че мнозина я смятат за остарял метод за печелене.

Доларът се повиши забележимо, което означава, че няма да е възможно да се купи партида популярни стоки за една стотинка. И хората са се научили сами да поръчват любимите си неща в интернет. Освен това мнозина се страхуват от проблеми с доставката, въпреки че сега всичко е много по-просто, отколкото преди 10 години, защото се появиха компании, които доставят групажни товари от Китай. 

Експертите твърдят, че бизнесът с Китай има значителни предимства. Работната сила е несравнимо по-евтина, производствените технологии са по-добри, а цената на стоките е по-ниска, отколкото в други страни. Следователно бизнес форматът с Китай все още може да се счита за обещаващ. Ето план стъпка по стъпка за тези, които все още са нови в бизнеса.

Стъпка 1. Вземете решение за формата на работа

Има 3 общи бизнес модела с Китай:

 • Търговия със стоки, произведени в Китай във вашата страна.
 • Износ за Китай на стоки, които се търсят там.
 • Закупуване на оборудване в Китай и организация на производството на територията на вашата страна.

Изборът на бизнес формат зависи от началния капитал и личните предпочитания. Например, не всеки иска да предлага на пазара стоки за износ в друга държава. Ще трябва да търсим канали за продажба, да преговаряме с властите и може би често да пътуваме до Китай.

Производството настоки на китайско оборудване също не е много подходящо за начинаещи. Рисковете да не се справят със задачата са твърде големи, което често се случва с тези, които тепърва правят първите си стъпки в бизнеса.

Следователно стоковият бизнес с Китай е оптимален за начинаещи предприемачи.

Стъпка 2. Изберете бизнес модел

Съществуват няколко бизнес модела за продажба на стоки от Китай.

Ето най-популярните от тях:

1. Търговия на едро

По същество такъв модел е посредник между производител и купувач, който се нуждае от големи количества продукти. За този тип бизнес ще трябва да имате умения за водене на преговори – ще трябва да намерите доставчик и компания, която се интересува от покупка на едро. Да се ​​пазарим за оптимални условия за сътрудничество и да организираме такива моменти като доставка от Китай и транспорт до купувача.

2. Търговия на дребно

Тази опция е най-често срещаната - трябва да намерите обещаващо нещо за продажба, да купите малка партида и да я продадете. Схемата „купено на по-ниска цена - продадено на по-висока цена“ е класическа и разбираема за всички. Най-голямото предизвикателство е намирането на горещ продукт. Трудности при транспорта обикновено не възникват, ако използвате услугите за доставка на групажни товари от Китай.

3. Съвместни покупки

За да закупите артикул на най-добрата цена, можете да се обедините с други и да направите една групова поръчка. Този метод ви позволява да получите повече печалба и премахва някои от разходите за доставка.

Стъпка 3. Намерете своята ниша

Това е може би най-трудната и решаваща стъпка. Трябва да предвидите кой продукт ще бъде търсен. Кой би си помислил, че попитите ще направят такъв фурор, но идеята все пак се развихри. Но сега е твърде късно да се купи този продукт - той се продава на всяка стъпка и няма да донесе големи печалби.

Преди да закупите продукт за продажба, трябва да анализирате идеята си според няколко параметъра:

 • търсене;
 • оферта;
 • нивото на техните познания за нишата като цяло.

Електроника, детски играчки, дрехи и аксесоари, както и редица други стоки са в стабилно търсене в Русия. Можете да видите честотата на заявките в Интернет, като използвате специални услуги от популярни търсачки (например чрез Wordstat).


Стъпка 4. Намерете фирма за групажни товари от Китай до България

Това могат да бъдат както производители, така и посредници. Можете да ги намерите на онлайн платформи като Alibaba или Taobao. Не е необходимо да преговаряте лично, можете да се ограничите до кореспонденция. Освен това дори не е нужно да знаете китайски или английски, можете просто да използвате онлайн преводач.


Не забравяйте да проверите компанията, с която планирате да работите. Сред китайците също има доста измамници. В идеалния случай можете лично да пътувате до Китай и да посетите фабриката, но не всеки има тази възможност. След това обърнете внимание на следните точки:


 • Наличие на документи и разрешения за продажба на стоки в чужбина;
 • Актуалното състояние на компанията в големи интернет сайтове за предприемачи;
 • Стационарен телефон и факс, регистрирани на уебсайта (само официално регистрирани компании могат да ги имат в Китай);
 • Наличие на рецензии в Интернет;
 • Дата на регистрация на домейн -  най-малко една година.
 • И също така поискайте покана за посещение на продукцията, дори ако няма да ходите никъде.

Стъпка 5. Направете пробна покупка на продукта


Не трябва да купувате голяма партида веднага. Не е факт, че продажбите ще вървят с бързи темпове и трябва да погледнете качеството на продуктите. Затова първо направете минимална поръчка, за да оцените рентабилността и уместността на идеята.

И не забравяйте за законността на управлението на вашия бизнес: регистрирайте се в данъчната служба, уверете се, че продажбата на избрания продукт в България е законна и не забравяйте да плащате данъци навреме.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.