Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Бизнес идеи за зимата - печелете, докато вали сняг

Правете пари през зимата: 15 зимни бизнес идеи Ако искате да започнете свой собствен бизнес, тогава зимата е идеалното време! Рентабилността...

Правете пари през зимата: 15 зимни бизнес идеи

Ако искате да започнете свой собствен бизнес, тогава зимата е идеалното време! Рентабилността на сезонния бизнес обикновено надвишава 60%. Основното нещо е да изберете правилната идея. В тази статия сме събрали 15начина да печелите пари през зимата.

Време е да започнете сезонен бизнес и да печелите пари по време на студените месеци в България, снега и зимните празници. С правилния подход този бизнес може да генерира значителни приходи - рентабилността обикновено е над 60%.

Идеите за зимата не се ограничават само до подготовката за Нова година. Според статистиката най-печелившият период за търговия е от ноември до февруари. Тук можете да намерите Черен петък, новогодишно вълнение и закупуване на подаръци за февруарските празници.

За да определите посоката на вашия зимен бизнес, вземете предвид следните фактори:

  • Колебания в температурата. През последните години  през  зимата времето е нестабилно. Поради това някои видове предприятия могат да „фалират“. Например, планирали сте  да печелите пари, като почиствате сняг, а зимата се оказва безснежна.
  • Зимни празници. Дългите уикенди увеличават търсенето на забавления. На първо място, това се отнася за зимните забавления, например: каране на ски, сноутюбинг и т.н.
  • Студ. През зимата е актуално всичко свързано с топлината: плетени пуловери, вълнени чорапи, нагреватели и камини, изолация на къщи и т.н.
  • Психологически и физиологични фактори. През зимата много хора изпитват загуба на енергия, депресия и т.н. Хората се стремят към забавление и положителни емоции. Ето защо развлекателният бизнес е популярен през зимата.

Зимата предоставя много възможности за предприемачи - както начинаещи, така и опитни. Ако вече сте в разпродажби и просто търсите зимни стоки, които можете изгодно да продадете, разгледайте някои от най-дорите идеи в списъка. 

1. Разпродажба на ръкавици, чорапи и отопляеми чехли

През зимата на всеки ъгъл можете да намерите пункт за продажба на ръкавици, шалове и шапки. Трудно е да се конкурира с такъв продукт. Но можете да бъдете по-напреднали - и да предложите на клиентите продукти със специална отоплителна система. Продуктите могат да се отопляват както от електрическата мрежа, така и от батерии или USB. Например има чехли, които се зареждат от контакт. А ръкавиците, захранвани от USB, могат да поддържат ръцете ви топли в продължение на 6 часа. Има дори стелки, които се нагряват от вградени литиево-йонни батерии и могат да се управляват от дистанционното управление.

2. Продажба на уреди за сушене на обувки

През зимата в много зони се наблюдава висока влажност, което кара нещата да се нуждаят от сушене. На всички е позната картината, когато зимните ботуши се сушат от батерията. Но може да съсипе обувките. Тук идвате на помощ – продавачът на джаджи, които отстраняват влагата от нещата и в същото време им придават приятна миризма.

3. Разпродажба на зимни подаръчни кошници

Интересна идея е да се продават комплекти от най-необходимите неща през зимата, дребни неща: топли чорапи, буркан мед, билков чай, отопляеми джаджи (например ръкавици), крем за ръце, ароматна свещ и др. Могат да се предложат няколко тематични комплекта.

4. Разпродажба на зимни пуловери с и без коледни мотиви

Каква е зимата без плетени пуловери с елени? От година на година тези пуловери са популярни. Купуват се за подарък, за ежедневно носене или специално за празнуване на Нова година. Можете да организирате търговски обект в търговски център или да стартирате временен уебсайт или група в социалните мрежи.

5. Продажба на камини, печки и нагреватели

През зимата всички стоки, които могат да осигурят топлина, са актуални. Затова е добре да започнете да продавате камини, печки или нагреватели. Но ще трябва внимателно да изберете своя асортимент. Днес пазарът предлага различно оборудване за отопление, включително нови артикули - например инфрачервените нагреватели, които са прикрепени към тавана, стават популярни, което спестява място.

6. Разпродажба на якета със защита от студ

Друг вариант за иновативни неща. Сега има якета, които са оборудвани с водоустойчива подплата и елеминти със сребърни йони. Благодарение на това човек е защитен от вредни микроби и излагане на ниски температури. Едно от тези якета беше предложено от марката Xiaomi. Смятаме, че подобни продукти биха имали много голям успех в продажбите.

7. Разпродажба на зимни стоки за автомобили

През зимата колата се нуждае от специални грижи. Касае се за търговия със  зимни гуми, течност против замръзване на стъклото; механични чистачки; течност за размразяване на брави; отопляеми калъфи на седалките и др. 

Можете да намерите място - близо до бензиностанция, натоварен път или автомивка - за да създадете временен пункт за продажба.

8. Разпродажба на  ледени шейни и аксесоари за пързалката

През зимата във всеки град се изграждат ледени пързалки, от които обичат да карат и възрастни, и деца. Ето защо в местата за народни забавления те активно продават шейни, ледени торти, тръби и други средства за дейности на открито. Можете да разнообразите асортимента си с оригинални зимни играчки: снежни тротинетки, бластери за игра на снежни топки, снежинки, комплект за изграждане на снежен човек, калъпи за изграждане на иглу, снегоходки във формата на отпечатъци от снежен човек и др. Всички те могат да бъдат закупени на минимална цена от китайски сайтове и продадени с висока надценка.

9. Разпродажба на зимни калъфи за бебешки колички и столчета за кола

През зимата всичко е изолирано - дори бебешките колички. Печеливша идея за сезонен бизнес е продажбата на зимни калъфи за колички и столчета за кола. Използват се за допълнителна защита от вятър, дъжд и сняг, като ги поддържат топли дори при ниски температури. Комплектът за такъв калъф може да включва топли ръкавици, които се придържат към дръжката на количката, или калъфи за столчета за кола, които наподобяват одеяло.

10. Разпродажба на термо бельо

Друг елемент от гардероба, който е много търсен през зимата. По това време надценката върху продукта може да достигне 100%. Изгодно е да го продавате както в търговски обекти, така и чрез интернет.

Време е да обърнем внимание и на услугите, като възможност, от която да печелите пари през зимните месеци!

11. Организиране на фотосесии, отдаване под наем на помещение, пригодено за заснемане с коледни мотиви

С настъпването на студеното време фотографите се преместват от паркове и открити места към фотостудио. През ноември-декември се провеждат новогодишни фотосесии, след което любовните истории започват до 14 февруари. Много сватбени фотосесии през зимата често се провеждат в студиото.

12. Професионално почистване на покриви и пътища

В много градове през зимата възникват два проблема – сняг и ледени висулки. Сдруженията на собствениците и комуналните услуги не винаги имат време да премахнат обледеняването и да разчистят пътищата. Можете да закупите оборудване, да съберете екип от 3-4 души и да предоставите подходящи услуги за снегопочистване. Ваши клиенти ще бъдат търговски институции, собственици на паркинги и жилища. Тази услуга е много търсена през последните години.

13. Пункт за продаване на улична храна и напитки

Доходна идея е да организирате продажба на зимни напитки и традиционна зимнина в новогодишната нощ. Безалкохолно греяно вино, чай и кафе, меденки, канелени кифлички, топли палачинки, плодови напитки и др.
Тук е мястото да помислите и за благотворителна инициатива, на която да се предлага храна на нуждаещите се, при това без да заплащат!

14. Подаръчни опаковки

Декември, януари и февруари са богати на подаръци, така че опаковането на подаръци през зимата става по-актуално от всякога. Идеята е добра за амбициозни предприемачи и креативни хора, които планират да развиват бизнес.От тук можете да стартирате успешен бизнес и с предлагането на подаръци, успоредно с опаковката. 

15. Наем на ски оборудване или шейни

През зимата хората с удоволствие карат по ледени пързалки, организират разходки в снега - с една дума, те се нуждаят от специално оборудване. Не всеки е готов да го купи, така че услугата за наемане на зимно оборудване е уместна.
Важно е, обаче, да се намирате в град, или в населено място, където има ски писта, или поне на близо има такава. Не е много логично във Варна да направите магазин за отдаване под наем на ски и шейни, при положение, че трябва да се пропътува дълъг път до писта.

Финални думи, касаещи идеите за бизнес през зимата

Всичките предложения, които успяхте да прочетете до този момент, а именно цели 15 такива, са подходящи за хора с малка първоначална инвестиция, което е чудесно за Вас, ако сте бизнес насочени и нямате огромен капитал.
Когато имтае ресурс, нещата са някак по-лесни, но когато стартирате тепърва, когато сте младеж, който желае да бъде предприемач, тогава идват и по-голмеите страхове от фалит и неуспех.
Идеите са много силни, полезни и трудно ще фалирате, ако изберете някоя от тях.
Нашият съвет е - действайте, без да му мислите.

Автор: Павел Джунев

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.