Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Методи за промотиране на бизнес от нулата

Методи  за популяризиране на бизнес от нулата Статията е подходяща за предприемачи, които съвсем скоро са стартирали нов бранд, нов продукт,...

Методи  за популяризиране на бизнес от нулата

Статията е подходяща за предприемачи, които съвсем скоро са стартирали нов бранд, нов продукт, нова услуга.
Методи и инструменти за популяризиране на бизнес от нулата 
За да бъде успешен бизнесът, предприемачът трябва да се погрижи за рекламата на своя продукт или услуга. За да направите това, има много методи, които ви позволяват да не мислите как да промотирате бизнес от нулата, без голям начален капитал. Но не всеки новодошъл ще може самостоятелно да популяризира бизнеса си с помощта на тези инструменти, тъй като рекламата под каквато и да е форма има свои нюанси и трябва да съответства на определени правила. 


Как да промотирате вашия бизнес – методи и инструменти


Първата стъпка, която предприемачът трябва да извърши, е да определи границите на своите финансови инвестиции. Бизнесменът трябва ясно да знае сумата, която може да похарчи за популяризиране на бизнеса и рекламa, без да надхвърля установените граници. Големият бизнес,  като правило изисква значителни инвестиции и скъпа реклама. Ако има достатъчен начален капитал, начинаещ предприемач може да се свърже с рекламни агенции, които ще помогнат за поставяне на информация за продукта на клиента във всички налични сайтове – в медиите, на щандове и банери, в транспорта и т.н. Най-често малките фирми нямат пари за скъпа реклама, тъй като началният капитал е ограничен. Бизнесмените трябва сами да търсят алтернативни начини за популяризиране на проекта си. Има много такива бюджетни методи за популяризиране и повечето от тях дават плод, трябва само да ги използвате разумно. 

Създаване на сайт / блог 




Нито един печеливш проект не може без Интернет днес, тъй като тук се събира голяма аудитория от потенциални клиенти. Развитието на интернет бизнеса започва със създаването на фирмен уебсайт. Всеки предприемач, който иска да успее в бизнеса, трябва да разбере, че атрактивен сайт е точно като визитка, лицето на компанията. Можете сами да създадете такъв уебсайт или блог, като предварително сте проучили информацията за дизайна и SEO популяризацията или поръчайте на професионалисти, защото правилното оптимизиране на сайта е трудна задача.

В ИНТЕРЕС НА БИЗНЕСМЕНА Е ДА СЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ САЙТЪТ ПРИВЛИЧА ВНИМАНИЕТО НА НОВИ КЛИЕНТИ И ИЗГЛЕЖДА СОЛИДЕН, ВДЪХНОВЯВАЩ УВЕРЕНОСТ. 

Реклама в медиите, по телевизията и радиото и търговските площи 

Рекламата по телевизията и в печатни медии е основното средство за привличане на потенциални клиенти, които рядко използват Интернет или изобщо не влизат в него и не могат да видят вашия сайт. Независимо от това, когато купувате подобна реклама, предприемача харчи много пари напразно, тъй като плаща за впечатления на всички зрители, които не винаги са му целевата аудитория. Същото важи и за медийни и радио реклами. Този тип реклама решава няколко проблема, насочени към развитието на бизнеса и промоцията на продукти: Управление на репутацията. Повече от половината потребители се доверяват на телевизионната реклама повече от подобна в Интернет или други източници. Максимален обхват на аудиторията Трудно е да се намери някой, който никога не включва телевизора. Форматът на видеорекламата ви позволява да покажете на потребителите продукта от всички страни и да разкажете мини история за него, продължил няколко секунди. 


Популяризиране чрез социалните мрежи


РЕКЛАМАТА В МЕДИИТЕ И ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ВИ ПОЗВОЛЯВА ВИЗУАЛНО ДА ЗАПОМНИТЕ ПРОДУКТА И ДА СИ СПОМНЯТЕ ЗА НЕГО, КОГАТО ВЪЗНИКНЕ НУЖДА.

Търговските места са тези места, където хората идват да избират продукт и да го закупят. Тоест, тук се събира целевата аудитория, която трябва да бъде привлечена от вашия продукт или услуга. Там по правило има много висока конкуренция, но потокът от посетители е достатъчно силен, така че всеки бизнес да получи свой клиент. Популяризиране чрез социалните мрежи Най-лесният и по-евтин начин за насърчаване на бизнес в Интернет е създаването на страница или общност в популярни социални мрежи. Всички инвестиции в такива реклами ще бъдат само на администратора – лице, което ще актуализира информацията ежедневно и ще общува с абонатите. Общуването е основният момент за популяризиране на група в социалните мрежи, защото именно за него те са създадени. Първите коментари под публикациите трябва да посочват правилния път и тактиката на популяризиране. 

ПОДДЪРЖАНЕТО НА СТРАНИЦИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ГРАФИЧНА РЕКЛАМА, НАСОЧЕНА КЪМ ПОВИШАВАНЕ НА ИНФОРМИРАНОСТТА НА МАРКАТА, А НЕ КЪМ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРОДАЖБИТЕ. 

Тя няма да започне да работи от първия ден. Може да отнеме месеци и години, за да създадете изображение, и можете да развалите всичко в един миг. Това е една от клопките на такава реклама, които очакват начинаещите предприемачи. За да не направите непоправима грешка в развитието на бизнеса в социалните мрежи, трябва да намерите истински професионалист, който има успешен опит в провеждането на подобни общности. 

Интернет популяризиране на фирма

В Интернет рекламата струва много по-малко, отколкото в медиите или по телевизията. Това е особено забележимо за начинаещи предприемачи, които едва наскоро навлязоха на открития пазар със своя продукт. Лесно е да го персонализирате за конкретна целева аудитория и също толкова лесно е да се извърши анализ, за ​​да се изчисли ефективността след пускането му. В интернет има няколко вида реклама, с които можете да промотирате бизнеса си и да намерите първи и редовни клиенти, без да имате собствен уебсайт: контекстуална реклама – появява се пред потребителя, когато в търсачката на браузъра е въведена конкретна заявка; банерна реклама – реклама и изображение, показвано на конкретни сайтове; тийзър реклама – също се поставя на тясно насочени сайтове под формата на рекламен елемент, предназначен да заинтригува и насочи посетителя към сайта на рекламодателя; насочена реклама – показва се за потребителите на социални мрежи, свързани с конкретна целева аудитория. Очевидно рекламата в Интернет има много предимства, но въпреки това има недостатъци. За да не губите пари за промоция в Интернет, трябва да знаете за следните точки, за да предприемете навременни мерки за отстраняване на възможни грешки: Преди да започнете да рекламирате в Интернет, трябва предварително да знаете от кои източници целевата аудитория взема информация за закупените продукти. В Интернет има висока конкуренция, така че преди да поставите реклами, трябва да се уверите, че вашият бизнес е уникален, за да убедите клиентите да закупят вашия продукт. 

Банери и билбордове 


Този вид реклама се използва както в Интернет, така и в офлайн пространство. Банер е гумиран плат с рекламно послание, който се поставя върху стените на жилищни сгради или търговски центрове, за да привлече клиенти. Билборд е самостоятелна структура, в която се поместват реклами с големи размери. Най-често такива реклами могат да се намерят на крайпътни пътища в големи градове или по магистрали с поток от автомобили. Подобна реклама е видима отдалеч, така че лесно привлича вниманието не само на целевата аудитория, но и на други потенциални клиенти. Интернет банерът е статична и анимирана реклама с лозунг и картина, която се поставя на популярни сайтове с голям трафик. Когато кликнете върху такъв банер, потребителят незабавно отива на сайта на рекламодателя. За да привлечете повече внимание. Постоянно се разработват нови видове: стримерите са поставени в горната част на страницата на сайта; Richmedia, съдържаща интерактивни и мултимедийни елементи; pop-underders, частично припокриват страницата на сайта при разработване; банери за разширение, които се поставят навсякъде на страницата и се увеличават, когато задържите курсора на мишката; имитиращи банери, които се появяват в долната част на страницата и имитират съобщения в месинджъри. PR компания – статии и прессъобщения Трябва компетентно да популяризирате бизнеса си, тъй като това може да привлече нови клиенти и да помогне за популяризирането на компанията. Това се прави от специални PR агенции, чиято дейност е насочена към подобряване на имиджа на клиентската компания. Можете да направите PR сами. За да направите това, ще трябва да се погрижите за издаването на прессъобщения за дейността на вашата компания. Това трябва да се прави редовно, в съответствие с графика, например всеки вторник или четвъртък. Изданията не трябва да са големи, за да се фокусират клиентите върху ключови предложения на компанията.

СТАТИИ ЗА НОВИНИ В ГОЛЕМИ МЕДИИ И ОНЛАЙН ПУБЛИКАЦИИ СЪЩО ЩЕ ИГРАЯТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ИМИДЖА НА КОМПАНИЯТА.

За това можете да използвате други канали за комуникация – уебсайта на компанията, корпоративен вестник, бюлетин или съобщения в търговската зона или рецепцията. Как да промотираме от нулата, да развием бизнес и да го направим печеливш – Интернет решения за промоция и развитие Консултирането на конкурентен принцип може да бъде катастрофално за новодошлите в бизнеса. Трудно е да се въртиш успешно, ако зад раменете ти има пълна „нула“ и в главата ти седи само идея. В модерно общество с модерни технологии това е много по-лесно да се направи, отколкото преди 20 години. За да разпространявате информация за вашия бизнес сред голям брой потенциални клиенти, просто отидете в Интернет. Съвременният човек вече не може да си представи живота си без световна мрежа и прекарва много време в него. Успешните предприемачи също се възползват от това, използвайки различни инструменти за промотиране на бизнеса си в Интернет. 

SEO оптимизация за по-добро класиране в търсачките


Популяризирането на нов сайт с помощта на SEO оптимизация е дългосрочен бизнес, тъй като осезаемата възвръщаемост на инвестицията се появява след няколко месеца, а понякога и след  години. Работата е в високата конкуренция, която оперира в интернет пространството и не позволява на начинаещите бързо да заемат топ позиции в търсачките. Независимо от това, желанието да влезете в класацията на челната десетка не винаги е оправдано. Никой оптимизатор не може да гарантира място в ТОП-3, тъй като само косвено може да повлияе на позицията на сайта. Основна роля в класирането на сайтовете за определени заявки играе търсачката. Именно тя променя алгоритъма за класиране на документи по своя преценка и не винаги е ясно как ще бъде изграден този алгоритъм. Това означава, че въпреки усилията на оптимизаторите, принципите на промоцията могат да се променят всяка минута и е невъзможно да се предскажат. Много параметри влияят на SEO оптимизацията: сайт; технически настройки; съдържание на страницата; референция за името на фирмата; възраст на бизнеса; преобразуване; наличието на стоки в сайта; условия и цени за доставка; присъствие на фирма в каталози; постоянство на публиката. Способността да се разбере целевата аудитория и да се създаде ресурс за нея е основното качество на компетентен SEO специалист. Той трябва не само да притежава знанията за маркетинг, за да може да разработи уебсайт и да стимулира повтарящи се поръчки от редовни клиенти, но и да бъде технически разумен, тъй като професията е изцяло свързана с програмиране, оформление, лингвистика, анализи и обработка на данни. За да увеличите трафика на сайта чрез SEO оптимизация, трябва да имате предвид няколко тактики наведнъж: Уместност на страницата уникалност на съдържанието; висококачествен дизайн; регистрация в търсачки и безплатни директории; социални отметки и т.н. Основната задача е да се разясни на потенциалния клиент, че предлаганият от вас продукт е по-добър от този на конкурентите, както и да убеди търсачките в това. Освен това оптимизацията за търсачки играе важна роля. Необходимо е да се спазват установените правила и да се спазва определена материална структура: Заглавие, т.е. заглавие на страница Н1-Н6 – заглавия 1-6 нива; наличието на ключови думи в текста; използването на маркери за маркиране в текста; наличността на информационно съдържание. Необходимо е да се погрижите за външната оптимизация на сайта, но само след като горните елементи се приведат към идеала. Колкото по-често връзката към вашия сайт се появява в различни интернет ресурси, толкова по-добре за популяризиране. Връзките могат да се разпространяват независимо или да се възползват от специални размени, да се регистрират в безплатни директории, които са от значение за темата на вашия сайт. контекстуална реклама Най-удобният и ефективен начин за популяризиране в Интернет е поставянето на контекстуална реклама, която се показва само на хора, принадлежащи към целевата аудитория. Тя започва да работи, когато потребителят постави в лентата за търсене въпрос, който го интересува, и браузърът, заедно с подходящи сайтове, показва контекстуални реклами за търсене. Контекстът не само помага на търсачките да правят рекламите да изглеждат като естествени резултати, но и решава редица други задачи: Рекламодателят има възможност независимо да контролира разходите си и да определя цената на реализациите. С помощта на контекстна рекламна система предприемачът има възможност да избере региони на дисплея, да определи демографските и поведенчески интереси на потребителите. 

Контекстна реклама

Контекстната реклама ви позволява да привлечете вниманието на аудитория към сайт, конкретен продукт и промоции. Най-популярната контекстуална рекламна услуга е Google AdWords. За да използвате техната услуга, достатъчно е да се регистрирате, следвайки подканите, да създадете първата си кампания за насърчаване на бизнеса. 

Имейл маргетинг 

Голяма възвръщаемост от целевата аудитория с минимални разходи може да се постигне чрез изпращане на рекламни писма. Бюлетинът се прави възможно най-скоро, не изисква голям бюджет, но в същото време ви позволява да спечелите вниманието на клиентите. Всичко, което се изисква от предприемача, е база данни с имейл адресите на потенциалните клиенти, която може да бъде разработена по различни начини. Това могат да бъдат конкурси, изискващи онлайн регистрация, или предложение да се абонирате за новини на сайта, ако публикувате интересно и висококачествено съдържание. Формулярът за абонамент не трябва да съдържа много точки, за да не плаши потребителите. Достатъчно име и имейл адрес. Ако редовно извършвате бюлетина, тогава в бъдеще той може да се превърне в истински маркетингов инструмент за създаване на имидж на компанията и промотиране на продукта на пазара. Промоция в социалните мрежи Дори ако вашата компания все още няма собствена страница или общност в популярни социални мрежи, не пренебрегвайте възможността за такава реклама. Именно тук се събира голяма част от целевата аудитория, която е лесно да се проследи. Популярен начин да рекламирате бизнеса си в социалните мрежи е да купувате публикации или репости в популярни общности. Това позволява не само да увеличите трафика към уебсайта на компанията, но и да привлечете потребители към новосъздадената група на вашата компания. Колкото повече абонати от общността, в която ще купувате реклама, толкова по-висока ще бъде цената й, но и по-голям обсег на аудиторията. Как да рекламирате и популяризирате бизнеса си – допълнителни начини Добре изградената маркетингова политика, дори и от бизнес с загуба, би трябвало да го направи печеливша. Ако по някаква причина основните методи за реклама не осигуряват желания поток от клиенти, винаги можете да намерите допълнителни начини за рекламиране на вашия бизнес.

КОРПОРАТИВНАТА ИДЕНТИЧНОСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОСЛЕДЕНА НАВСЯКЪДЕ – ОТ ФИРМЕНО ОБЛЕКЛО, ДО ОФИЦИАЛНИЯ БЛАНК НА КОМПАНИЯТА. 

Отличителният знак трябва да бъде на визитката, тъй като всеки бизнесмен трябва да може да остави информация за контакт на потенциален партньор или клиент. Визитката не трябва да се претоварва. Можете да поставите логото на компанията, неговия слоган и данни за контакт: адрес на компанията и телефонни номера; описание на вида дейност; предимства пред конкурентите. Ако в началния етап на формиране на бизнес разработването на собствена марка не е толкова важно, тогава за вече създадена компания липсата на отличителни признаци може да предизвика подозрение и недоверие у клиентите. 


Промоции и бонусни програми 


За магазините става все по-трудно да се състезават за вниманието на клиентите всяка година. Същото се отнася и за всеки друг бизнес, който иска не само да остане „на плаване“, но и да се върти допълнително. Най-лесно е да привличате и задържате клиенти с промоции и бонус програми с натрупване. Потребителите винаги обръщат внимание на продажбите и е по-вероятно да купуват стоки с „жълт етикет“, дори ако стойността върху него остава непроменена. 

ЗАПАСИТЕ МОГАТ ДА СТИМУЛИРАТ ПРОДАЖБИТЕ И ДА НАСЪРЧАВАТ БИЗНЕСА, КАТО СЕ ФОКУСИРАТ ВЪРХУ КРАТКОСРОЧНОТО ТЪРСЕНЕ. 

С помощта на този инструмент можете да решите следните задачи: краткосрочно увеличение на продажбите; дългосрочно улавяне на пазарен дял; привличане на нови потребители; примамване на клиенти от конкуренти; стимулиране на потребителите да правят големи покупки; задържане на лоялни клиенти. Бонусните програми от своя страна също увеличават броя на повторните поръчки и покупки, тъй като те имат кумулативен характер. 

Партньорство с утвърдени компании 


В западните страни понятието “B2B”, тоест “бизнес към бизнес”, е доста често срещано. Често срещано е, когато една компания реши да разработи друга, предоставяйки й съпътстващи услуги, допълнително оборудване, стоки, предназначени за производство на други стоки или за професионална употреба. Изгодно ли е или е неизгодно на българския пазар? Разбира се, навсякъде има техники и клопки, но като цяло, когато отиде да си сътрудничи с утвърдени компании, предприемачът взема правилното решение. Основното е, че всички участници в тази транзакция се възползват и се водят до желаната печалба. Пример за такова сътрудничество може да бъде проста ситуация, когато сте малък доставчик, който трудно може да се справи сам с конкуренцията на пазара. Но вашите услуги могат да представляват интерес за голяма компания, занимаваща се с продажба на един и същ продукт или произвеждаща нещо на базата на него. В този случай сътрудничеството облагодетелства и двете страни по сделката.

Повече по темата можете да прочетете тук.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.