Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да се оттегля от договора за заем?

Теглили сте заем , но ситуацията се е променила и вече не ви е необходим? Подписахте договора, но едва след това разбрахте колко неблагоприя...


Теглили сте заем, но ситуацията се е променила и вече не ви е необходим? Подписахте договора, но едва след това разбрахте колко неблагоприятни са условията му? Или може би искате да знаете „предварително“  -  да знаете какво да правите, когато попаднете в такава ситуация? Чудите ли се как да се оттеглите от договора за заем?

Как да се оттегля от договора за заем?

Взели ли сте решението да се оттеглите от договора за заем? Ако 14-дневният срок не е изтекъл, цялата процедура ще бъде да върнете сумата, която сте заели. Няма да понесете никакви допълнителни разходи.

Проверете какво трябва да направите стъпка по стъпка, за да се оттеглите от договора за заем:

Попълнете декларацията за оттегляне от договора за заем  - всяко заемно дружество има собствен шаблон на декларацията за отказ от договора за заем. Попълнете това извлечение и го изпратете на заемодателя. Тук си струва да се използват два метода: изпратете декларацията по електронна поща и по традиционна поща. Ако вашата електронна поща пристигне по-бързо, вероятно ще попълните формалностите по-рано. Не забравяйте: ако не можете да намерите такова изявление на уебсайта, не забравяйте да се свържете с заемодателя възможно най-скоро! Не забравяйте да включите шаблона на договора с това изявление!

Върнете получената сума - когато заемодателят получи вашето заявление за отказ от договора за заем, ще трябва да върнете получената сума по заема. Съгласно Закона за потребителския кредит ще трябва да добавите лихва към сумата, получена от заемодателя за периода от датата на изплащане на заема до датата на изплащането му. Свържете се с кредитора, за да ви предостави точната сума, която ще трябва да платите. Имате 30 дни да върнете парите от датата на подаване на извлечението.

Ако надвишите 30-дневния период, изявлението ви ще се счита за невалидно. Следователно, както писахме по-горе, ще трябва да изплатите заема изцяло, включително всички негови разходи. Колкото по-скоро решите да се откажете от заем или кредит, толкова по-добре е за вас.

Източник: Всички кредити

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.