Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Напомняне и искане за плащане - какви са разликите?

Напомняне и искане за плащане - какви са разликите? Искането за плащане е един вид напомняне, но се издава в екстремни ситуации. Когато дълг...


Напомняне и искане за плащане - какви са разликите?

Искането за плащане е един вид напомняне, но се издава в екстремни ситуации. Когато дългът е непогасен за дълго време. Това вече не е само напомняне за непогасено плащане. Ненадежден кредитополучател или клиент може да получи окончателна заявка за плащане, известна също като предварителна заявка.

   Това е документът, който е последният опит за отправяне на искане за изплащане на дълг. В такава ситуация следващият етап е молбата на кредитора до съда за нареждане за плащане. След това длъжникът трябва да вземе предвид, че делото ще бъде поето от съдебния изпълнител.

Напомняне и искане за плащане - колко струва?

  Това е индивидуален въпрос за всяка институция. Нека обаче разгледаме таблиците на таксите и комисионните на няколко от тях. Нека разгледаме отблизо подканата, изпратена от банките. Колко ще платите за това?

Колко струва подканата от кредитна компания?

  Не толкова отдавна кредитните компании печелеха наистина големи пари, като се обаждаха на клиенти или им изпращаха писмени напомняния за неплатени вземания. След актуализирането на закона за лихварството обаче подобно поведение беше ограничено.

  Таксите за подкани трябва да бъдат включени в цената на заема, чиято максимална стойност е посочена в акта, така че те не се таксуват допълнително от клиентите.

  В обобщение, няма съмнение, че е по-добре да се изплащат вземанията своевременно. Не забравяйте, че цената на напомняне или дори на искане за плащане не е единствената тежест, която може да понесете, без да извършвате плащания.

   И в случай, че делото се поеме от събирач на дълга или съдебен изпълнител, след като се обърне към съда, таксите могат да бъдат много по-високи.

Източник:  parite.bg

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.