Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

5 признака, че сте страхливец

5 признака, че сте страхливец - Беден Богат В исторически аспект страхливец е можел да се нарече човек, който се е страхувал да се бие само ...

5 признака, че сте страхливец - Беден Богат

В исторически аспект страхливец е можел да се нарече човек, който се е страхувал да се бие само с едно копие срещу десетки войници в силни доспехи. Днес, разбира се, човек, който не се страхува от подобна ситуация, ще бъде наречен луд, защото времената се променят. Признаците на страхливост днес са малко по-различни от преди векове, въпреки че някои от тях са били уместни преди. Разбираме, че е трудно да се изправиш пред факта, че си страхливец. Но вече приемането на това ще ви позволи да направите заключения и да се движите в правилната посока.

1. Страх от това да бъдете честни

Не става въпрос за това, че лъжете през цялото време, а за страха да покажете истинското си лице. В наше време страхливец е този, който се опитва да се покаже, че е това, което е в действителност, така че другите да не видят кой е той в действителност. Той създава фалшив. Но истинската смелост е да признаеш, че не си толкова добър, колкото се опитваш да се представиш. 


2 Избягвате силните хора и потискате слабите 

Много по-лесно е да изградите самочувствие за сметка на по-слабите хора, независимо дали физически или интелектуално. Страхливецът се страхува от по-силни хора, защото разбира, че не може да им се противопостави и че ще бъде разкрит, щом разберат, че образът му е просто фалшив. Страхливецът също изпитва противоречиви чувства: той се страхува от силните хора и им се възхищава. Но в същото време той не се опитва да стане по-силен, а само още повече потиска по-слабите.

3. Постоянно се шегувате и давате уклончиви отговори

Страхът от поемане на отговорност е един от отличителните белези на страхливеца. Ако вие, когато отговаряте на сериозен въпрос, се опитайте да дадете възможно най-уклончив отговор и се опитайте да манипулирате думите. Нека веднага се уговорим, че говорим за ежедневни решения, а не за случаи, когато утвърдителен отговор може да представлява заплаха за вашето здраве.

4. Никога не се извинявате

Необходима е воля, за да се извиниш, защото малко хора са в състояние да прекрачат егото си. В днешно време искрено извинение за злодеянието ви е едно застрашено животно от Червената книга. Страхливецът, от друга страна, се страхува от извинения и се опитва никога да не го прави. На първо място, той се страхува от наказание. Тогава идва страхът, че като се извини, той ще стане незначителен в очите на друг човек. Но всъщност в повечето случаи, освен когато признаването на вина не води до заплаха за живота, извинението показва силата ви и кара събеседника да изпитва уважение към вас.

5. Постоянно се оправдавате

Има много извинения, които ви позволяват да оправдаете провала си. Например, да кажем, че едно момиче ви е бутнало. Е, явно си попаднал в зоната за приятели, както много други момчета, и това е добре. Не ти ли намериха работа? Е, тук явно са виновни глупавите шефове, които не са видели самородно тяло в теб. Смелият човек, въпреки че гледа назад към популярните оправдания, не ги приема за истина. Той взема нещата в свои ръце и се опитва да постигне целите си, а не да остава там, където е сега, утешавайки се, че това се случва на много други.

Страхливецът никога няма да признае пред по-силен опонент, че е казал или направил нещо, което е разгневило събеседника му, и ще се опита да обвини някой друг или да успокои този човек и да избяга от отговорност. Но в същото време той няма да прави никакви изводи и ще продължи да показва истинското си лице в ситуации, които са безопасни за него.

Не бъдете страхливи, а отговорни, съвестни и позитивни! 
Успех!

В статията е ползвано изображение от  https://karnaval.com/, както и материали от BroDude Ru

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.