Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

5 прости истини за парите, които всеки трябва да знае

Парите са това, което повечето хора се принуждават да стават сутрин и да ходят на работа, търпят неадекватни инструкции и факта, че пет дни ...


Парите са това, което повечето хора се принуждават да стават сутрин и да ходят на работа, търпят неадекватни инструкции и факта, че пет дни в седмицата се отделят девет часа за това. И всичко това, за да можете да купувате каквото си поискате, в рамките на заплатата и кредитния лимит. Много хора, дори и да печелят много пари, те нямат финансова грамотност и не знаят как правилно да управляват средствата. И понякога те извършват необмислени действия, които водят до загуби. И ако не искате да разберете след всяка заплата, че не са останали пари дори за храна, трябва да научите няколко прости истини, които ще ви помогнат да управлявате по-ефективно приходите си.

1.Опитът да докажеш богатството си е най-бързият начин да обеднееш

Една от най-големите финансови грешки, които хората правят с достъпа до по-високо потребление, е перченето. Мнозина загинаха в тази битка за чуждо внимание, когато се хвърлят пари за неща, които са напълно ненужни на човек, само за да се разпръснат. Те не разбират простата истина: всички. Какви емоции ще предизвика скъпа спортна кола у хората? Да, красиво е, да, бързо, но това възхищение ще премине след няколко секунди, когато колата изчезне над хоризонта. И ако правите скъпи покупки само заради тази моментна завист на другите, тогава рискувате изобщо да останете без пари.

2. В това динамично ежедневие, не мислете много за пенсия, а инвестирайте разумно, още днес, за да си подсигурите старините

Най-вероятно няма да има пенсия в напреднала възраст и трябва да се научите как да инвестирате парите си, да се въртят, да работят във Ваша полза.

Това занимание може да ви се стори скучно, защото малко хора обичат да се занимават с числа, но това е едно от най-полезните умения в живота ви. Трябва да разберете възможно най-рано, че никой не ви дължи нищо, включително държавата, която съществува днес и може да не съществува утре.

Акции, облигации, благородни метали също не са 100% надежден актив, но компетентната инвестиция с диверсификация на средствата не само ще спести капитал, но и ще го увеличи. Вече, дори и да сте на 20 години, трябва да помислите за старостта си и да започнете да спестявате поне малко пари.

Останалите съвети можете да прочетете тук: https://djunev.info/5-prosti-istini-za-parite-koito-vseki-tryabva-da-znae.html

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.