Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Кога е добре да стартирам с инвестициите?

Кога е най-подходящия момент да започна да инвестирам? Краткият и бърз отговор, в случай, че не желаете да прочетете цялата ни дискусия е - ...

Кога е най-подходящия момент да започна да инвестирам?

Краткият и бърз отговор, в случай, че не желаете да прочетете цялата ни дискусия е - от ВЧЕРА!

Защо да инвестирате и кога да започнете? Именно това ще разкажем днес, в тази статия.
Можете да инвестирате във всичко, което се сетите. Можете да инвестирате в злато, сребро, дигитални валути, дори в традиционни валути, а можете да инвестирате и в бизнес.

Можете да инвестирате във взаимни облигационни фондове, без да знаете как да инвестирате. Тези средства са чудесни за начинаещи инвеститори. Знанията ви дават повече увереност и разширяват възможностите за ефективни инвестиции. Материалите в този раздел ще ви помогнат да разберете по-добре продуктите на управляващото дружество и да направите правилния избор.

ЗАЩО ДА ИНВЕСТИРАМ И КОГА ДА ГО ЗАПОЧНЕМ


Стереотипният инвеститор е финансист в скъп костюм, който проверява борсовите котировки на всеки 15 минути. Има и такива. Но повечето истински инвеститори са обикновени хора: те ходят на работа, отглеждат деца и обичат не само финансите. За тях инвестирането е просто още един източник на доходи и начин да си осигурят комфортно пенсиониране. Разбираме какво представляват инвестициите и откъде е по-добре да започнем.

ЗАЩО ДА ИНВЕСТИРАМ И КОГА ДА ГО ЗАПОЧНЕМ


Не бива да очаквате, че тук след няколко години можете да получите милиарди и след това да седите спокойно цял живот, получавайки дивиденти. Поставете си реалистична цел – да речем, да спечелите пари за старостта си или децата ви да получат добро образование. Например, повечето от заможните западни пенсионери, които срещаме в курортите, изобщо не пътуват с държавните си пенсии. Важна част от приходите им идват от веднъж направени инвестиции.

Инвестициите могат да се правят на почти всяка възраст: има дори инвеститори, които все още не са навършили 14 години, а има и пенсионери. Тук не са необходими огромни суми - понякога само 500 евро са достатъчни, за да започнете.

Не забравяйте първо да създадете личен резервен фонд: той се нарича още „финансова въздушна възглавница“. Това е количеството, което ще ви стигне поне три месеца, а най-добре шест месеца. Когато има такъв резерв, можете да започнете да инвестирате средства  в ценни книжа, за да печелите пари.

В КАКВО МОЖЕТЕ ДА ИНВЕСТИРАТЕ


Най-често срещаните опции в България:

инвестирайте в недвижим имот, след което за продажба или отдаване под наем;

купувайте валута;

вложете пари на депозит;

купувайте и продавайте ценни книжа.

Всяка опция има своите плюсове и минуси. Например АПАРТАМЕНТИ се вземат главно, защото това е най-разбираемият вид инвестиция. Но ако купите апартамент за отдаване под наем, разходите се „възстановяват“ за много дълго време: в София  за около 20 години, със среден доход от само 4,8% годишно. Спестявайки пари във ВАЛУТА също е често срещан начин, въпреки че тук е много лесно да излезете на червено, сега сякаш е изгодно да закупите турска лира, тъй като е евтина, но не се знае, дали ще поскъпне. Хубаво е да инвестирате в поне пет различни валути

Най-безрисковият инструмент бе дълги години БАНКОВ ДЕПОЗИТ. Нещата днес се промениха, тъй като се появи понятието отричателна лихва, което означава, че ако имате много средства, вложени в депозит, то може да почнете да ги губите. Днес не смятаме, че БАНКОВ ДЕПОЗИТ е удачен вариант.

По-рисков, но потенциално по-печеливш вариант е ИНВЕСТИРАНЕТО В ЦЕННИ КНИЖА. Различни са и рискът им също е различен. Вземете ОБЛИГАЦИИТЕ, които държавата и компаниите издават, за да вземете назаем от инвеститори. Държавните облигации се считат за по-надеждни от корпоративните – страните фалират много по-рядко от частния бизнес. Ако икономиката е в добро състояние, тогава корпоративните облигации също са добър инструмент.

Друг вид ценни книжа са АКЦИИ. Това е по-рисков вид инвестиция от облигациите. Но също така е по-популярен сред инвеститорите, защото заедно с риска предоставят възможност да се правят наистина добри пари. Ако цените на облигациите се колебаят доста, тогава цените на акциите се колебаят по-силно: това е много зависимо от състоянието на компанията, нейните печалби и качеството на управление, от добрите и лошите новини.

Инвестирайте в стартъпи, в криптовалути, в технологични проекти

Днес светът се запасява с дигитално злато, знаете, дигитално злато, има се предвид Биткойн. Купете си различна криптовалута, например Биткойн и Етериум и следете цените.

Буквално още утре можете да удвоите инвестицията .

Стартъпите са много популярни днес, както в България, така и в цял свят. Екипът на W-SEO.com ръководи няколко стартъпа, основно в областта на търсещите машини, можете да потърсите съдействие от тях за насоки.


КОЛКО ПАРИ ТРЯБВА НА ИНВЕСТИТОРА, ЗА ДА ЗАПОЧНЕ


Можете да започнете да инвестирате с най-малко 500 евро - колкото по-малка е началната сума обаче, толкова по-малко забележим ще бъде доходът. 
Естествено, не пропускайте да заделите средства за поне няколко месеца напред, т.е. не инвестирайте всичко, а процент от доходите.
Дано статията Ви е била полезна. Ще бъдем благодарни, ако я споделите с приятели.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.