Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Вашите мечти - трудната истина, която трябва да приемете

Трудната истина за вашите мечти Дори като възрастни, много от нас все още вярват в някакво чудо. Това е особено вярно за най-тайното - това,...Трудната истина за вашите мечти

Дори като възрастни, много от нас все още вярват в някакво чудо. Това е особено вярно за най-тайното - това, за което мечтаете. Правите нереалистични планове за живота, поставяте си цели, но не полагате усилия да ги постигнете. Не правите нужните жертви, чакате идеалния момент, за да започнете да вървите напред – и в същото време искрено се надявате, че всичко ще се получи точно както сте планирали. Време е да се изправите пред истината – в живота не всичко се случва така, както искате. И колкото по-рано свалите розовите си очила, толкова по-лесно ще изпитате неприятни обрати на съдбата. Ще се научите да приемате всичко спокойно, без излишни емоции. Събрахме тежката истина за вашите мечти, която трябва да разберете и да се опитате да приемете сега.

Трябва да сте готови да бъдете разочаровани

Колкото и жестоко да звучи, но не всичките ви мечти са предопределени да се сбъднат, колкото и време и усилия да вложите в осъществяването им. И първо трябва да приемете факта, че можете да се провалите. И не винаги заради техните грешки. Първо, можете просто да надраснете мечтите си. Случва се, когато се стремиш към цел дълго време, инвестираш много от ресурсите си и в един прекрасен момент, само няколко стъпки преди да постигнеш успех, разбираш, че не ти трябва. Вече нямате желание да работите върху мен. Мисълта как реализирате плановете си вече не ви носи предишното удоволствие. Вашите планове за живота са се променили, поставили сте приоритети по различен начин или изведнъж сте разбрали, че сте се объркали в плановете си. Второ, може да се провалите поради външни обстоятелства, като несправедливото отношение към други хора, грешките на другите или волята на случайността. Резултатът от вашите действия никога няма да зависи 100% от вас. Така че, колкото и да се стремите да постигнете целта си, не можете да сте сигурни, че ще я постигнете.

В преследване на мечта можете да объркате обективния и субективния успех


Съществуват два  вида успех: обективен и субективен. В първия случай за вас е важно да имате добра заплата, висок статус, да се изкачвате по кариерната стълбица и т.н. Това са някакви атрибути на успеха, признати в обществото, именно по тези критерии хората около вас ви съдят. Субективният успех е много по-важно нещо за всеки човек. В този случай вие оценявате себе си и нивото си на успех не от гледна точка на хората около вас. Вие съпоставяте това, което имате и това, което се опитвате да постигнете,  с вашите чувства. Ще преценявате не броя нули в заплатата си, а дали тя е достатъчна за комфортен живот, ще поставите удовлетворението от кариерата над престижа на позицията си. Важно е да можете да правите разлика между обективен и субективен успех, за да разберете навреме защо вашите постижения не ви карат да се чувствате горди и щастливи. Ако се фокусирате само върху изпълнението на мечтите, които ще ви доведат до конвенционален успех, ще останете разочаровани от живота.

Ще трябва да се ограничите в удоволствията и общуването с близките


Ако искате да осъществите заветната си мечта, трябва да сте готови да пожертвате много за нея. На първо място, това се отнася за мимолетните удоволствия, общуването със семейството и приятелите, може би да се занимавате с любимото си хоби. Докато вашите приятели ще се събират за следващите събирания, вие ще бъдете потопени в упорита работа върху себе си и вашата цел. Няма да имате време да „просто легнете“ или да правите неща, които ви доставят удоволствие. По-точно, ще трябва безмилостно да приоритизирате, като махнете настрана това, което не lи доближава до сбъдването на вашата мечта. Може би в един момент дори ще бъдете разочаровани от съня си, дори само защото мотивацията ще бъде частично загубена. Просто няма да можете да се възстановите правилно, като редовно правите неща, които ви помагат да се върнете в работен ритъм и да се съсредоточите върху това, което е важно. Ще трябва да работите с постоянно чувство на умора, да се борите с апатията и да търсите причини, поради които не трябва да спирате наполовина. Няма да сбъднете мечтите си, ако един ден не рискувате и не изпаднете за малко от обичайния си живот.


No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.