Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

5 неща, за които вашето дете ще ви благодари

Отношението между дете и родител е нещо много сложно, но малцина го осъзнават. Често се допускат грешки, най-вече забравяйки важни неща, кои...


Отношението между дете и родител е нещо много сложно, но малцина го осъзнават. Често се допускат грешки, най-вече забравяйки важни неща, които могат да повлияят на детето. Предтавяме Ви някои интересни неща, които да прочетете, за да подобрите комуникацията с детето си! Вярваме, че статията ще Ви бъде полезна!

Пет важни неща, за които вашето дете ще ви благодари, когато порасне

1. Подкрепа за усилията, които детето полага

Подкрепата на близки и важни хора е важна за всеки човек, а детето се нуждае от такава хиляди пъти повече. Родителите дават пример на децата си със своето поведение, реакции, отношение, начин на живот и, разбира се, действия. Да кажете на детето „Не пушете: това е вредно“ и в този момент да запалите цигара е най-малкото странно и нелогично. Важно е да запомните, че думите не трябва да се отклоняват в обратна посока от действията.

2. Добра комуникация

Може да изглежда, че непрекъснато общуваме с деца, во да бъдеш в една къща с дете, да даваш наставления за уроци или неподредени дрехи и да общуваш с него по важни за него теми не е едно и също нещо. Много бащи забравят това.

Доброто забавление е открит разговор от сърце. Намерете време през деня или седмицата, което ще посветите само на детето си. Нека не е съвместно обучение или общо пътуване за почивка - въпреки че това също е добре. Тук трябва да се обърне внимание на общуването с детето като самостоятелна личност, а не само част от вас.

3. Уважение към неговите интереси

Понякога на възрастните им се струва, че те знаят по-добре какво трябва да прави детето. Често те ще кажат нещо като „Ти си момче, значи ще ходиш на футбол или бойни изкуства“ или „Ти си момиче, така че трябва да се научиш да танцуваш и да пееш“. Добре е, ако вижданията на родителите и детето съвпадат, но често се случва другояче.

Преди да решите съдбата на детето, си струва да попитате какво иска. Случва се, че все още не може да вземе решение за своите желания. В този случай мъдрите родители ще му предложат да опита различни варианти и след това ще попитат дали му харесва това или онова хоби.

4. Адекватна реакция на грешки

Само този, който не прави нищо, не допуска грешки. Важно е родителите да не се карат на детето за грешки, неуспехи, но във всеки случай да го подкрепят. Разбира се, по-лесно е да се каже нещо от поредицата „Казах ти да не правиш това.

Такива фрази обаче не само не работят, но и носят агресивна конотация, убивайки доверчивите взаимоотношения. Тогава детето може просто да не дойде и да не каже за сериозна грешка.

5. Позитивно отношение

Детето все още ще има време да се разстрои в този живот и то повече от веднъж. Затова родителите трябва да го научат да се наслаждава на простите неща и да мисли позитивно, когато е възможно. Ако възрастен постоянно посочва негативни неща - например оплакване от работа и шефа, забелязване на лошо време извън прозореца, критика на външния им вид, тогава детето вероятно ще научи същото.


Четете всеки ден BedenBogat.com - чрез проекта ще подобрите ежедневието си, ще повишите финансовата си компетенция, но и ще подпомогнете изграждането като личност, като характер!


No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.