Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

6 неща, които ви дават фалшиво усещане за щастие

Всеки човек, без изключение, иска да бъде щастлив. Но всеки постига това чувство по различни начини. Някой просто живее, наслаждавайки се на...


Всеки човек, без изключение, иска да бъде щастлив. Но всеки постига това чувство по различни начини. Някой просто живее, наслаждавайки се на всеки ден и вземайки предвид дори незначителни причини за радост. А някой е в постоянно търсене на нещо, което може да го направи щастлив завинаги. Трябва да разберете, че някои от условията за щастие, към които се стремите, всъщност няма да подобрят морала ви. Събрахме няколко примера за неща, които показват, че залагате на тях напразно.


1. Усещане за пълен контрол над живота си


Животът е невъзможен без постоянна промяна. Дори ако обичате стабилността, не искате да напускате зоната си на комфорт и накрая да получите възможността да контролирате повечето от събитията, които се случват около вас или директно с вас, добре дошли.


На пръв поглед ви се струва, че усещането за пълен контрол над живота ви ще ви осигури добро настроение и усещане за спокойствие. Всъщност след няколко дни или седмици ще разберете, че това вече не ви харесва.



2. Възхищение от другите

Страхотна възможност да изпитате фалшиво чувство на щастие е да се убедите, че вашето настроение и самочувствие зависят от одобрението на другите. Напротив, колкото по-малко внимание обръщате на думите на другите, толкова по-свободен и щастлив ще бъдете...

Можете наистина да се пристрастите към възхищението и комплиментите. Помислете за това: това е чудесна възможност другите да започнат да ви манипулират. За да искате да направите нещо, ще бъде достатъчно само да ви похвалите или да ви помоля да демонстрирате своите знания и опит. Внимавайте, хората обичат да тръгват на трикове, за да не разкрият истинските си намерения.

Всъщност единственият човек, чието одобрение и възхищение трябва да спечелите, за да се чувствате щастливи, сте вие ​​самите. Но докато преследвате оценките на други хора, няма да можете правилно да подредите приоритетите, да започнете да осъзнавате потенциала си и да се настроите за постигане на дългосрочни цели.


3. Пълна свобода на действие

Ако мислите, че имате нужда от пълна свобода на действие, за да се чувствате щастливи, грешите. Да, липсата на сериозна връзка и като цяло никакви задължения към себе си и към другите хора в началото може да ви накара да повярвате, че свободата е най-доброто чувство на света. Но свободата е друга: някой нарича свобода на избор това, докато доброволно взема решение да следва по-труден, но правилен път. И някой смята, че е редно свободата да се нарече нежелание за поемане на отговорност.

4. Безгрижен живот

Друго често срещано погрешно схващане е вярата, че безгрижният живот може да ви направи щастливи . Но преодоляването на трудностите е точно това, което осмисля живота ви.

5. Идеален външен вид

Можете да не харесвате себе си и външния си вид, убеждавайки се, че ако имате перфектно тяло, бихте се чувствали щастливи. Това обаче е често срещана лъжа. Външният вид сам по себе си не може да повиши самочувствието ви. Огледайте се - огромен брой хора, на чиято красота завиждат, имат посредствено мнение за себе си. В същото време тези, които имат някои несъвършенства във външния вид, са по-уверени и по-щастливи.

6. Неща, които не можете да си позволите


В социалните мрежи и в реалния живот постоянно наблюдавате как хората купуват неща, които не можете да си позволите. Може да си мислите, че придобиването на тези материални притежания ще ви направи щастливи, но това не е така.
Първо, всеки човек има различни нужди – ако някой има нужда от последен модел смартфон, изобщо не е задължително и вие да имате нужда от него. Може да сте доста удобни със смартфона си, но емоциите на други хора могат да ви доведат до ненужна покупка.
Второ, щастието се крие в нематериалните ценности - можете да се чувствате щастливи без лишения и разходи, като сте се научили да оценявате това, което вече имате. Например близки хора, вашето свободно време, хобита, любими места, събития. Повярвайте ни, всичко това е много по-ценно от всяка покупка.

Сред тези шест неща, които ви дават фалшиво усещане за щастие, не попаднаха парите, защото знаете, че bedenbogat.com има за цел да Ви научи да печелите, но и те смело могат да бъдат включени в списъка.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.