Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

9 предизвикателства, които ще ви направят различен човек

9 предизвикателства, които ще ви направят различен човек Освен безполезните интернет предизвикателства, има и такива, които са създадени да ...

9 предизвикателства, които ще ви направят различен човек

Освен безполезните интернет предизвикателства, има и такива, които са създадени да създават у вас здравословни навици във всички аспекти на живота – хранене, внимание, производителност, взаимоотношения, творчество и учене. Представяме  идеи за някой, който иска да промени драстично живота си, като го изведе на следващото ниво.


1. Назовавайте чувствата с истинските им имена и не ги пренебрегвайте

Научете се да приемате чувствата си и да съжителствате със себе си в света. Не разделяйте емоциите на "положителни" и "отрицателни" - всички емоции са еднакво важни. Да си обезкуражен не означава да си слаб, точно както да си ядосан не означава да имаш проблеми със самоконтрола.

2. Научете се да се отпуснете без алкохол или други вещества

Ако всички ваши събирания с приятели или вечерни опити да се отпуснете сами, непременно включват употребата на алкохолни напитки, тогава просто не знаете как да се отпуснете по различен начин и това е необходимо. Алкохолът може да присъства в живота ви, но не трябва да е „вълшебно хапче“ за стрес и проблеми. Опитайте се да излезете сред природата с компания, научете нови хобита, организирайте вечерни гледания на любимите си филми или телевизионни предавания.

3. Планирайте предстоящите си уикенди, но поне един месец напред

Планирайте уикенда си напред. Създайте си навика да планирате почивните си дни предварително, особено ако плановете ви включват някой друг освен вас. Най-често, ако отложите планирането на свободното си време за последния работен ден или смятате, че идеите ще ви хрумнат през уикенда, оставате да лежите на дивана. Какво лошо има в такъв празник? 

4. Отнасяйте се към съня като към абсолютно задължително 

Спрете да се гордеете с това колко малко спите и колко часа сутрин можете да седите на работа или да играете на лаптопа си. Направете съня свой приоритет. Ако не си почивате днес, утре ще бъдете много по-малко продуктивни и енергични.

5. Съсредоточете се върху факторите, които ви помагат да се представяте по-добре

Какво може да ви помогне да вършите работата си по-бързо и по-добре? Може би имате нужда от тишина или, напротив, слушалки с музика, или може би мозъкът ви се нуждае от малки почивки? Няма значение какво е - просто обръщайте внимание на такива дреболии и се опитайте да улесните живота си.

6. Носете дрехи, които ви карат да се чувствате комфортно

Не купувайте нещо, само защото всеки го има. Винаги се опитвайте да разберете дали ви е удобно, дали се чувствате уверени в тези дрехи, дали се харесвате в тях. Да, има такива дрехи и ако отречете този факт, това означава, че не сте потърсили правилното облекло.

7. Отървете се от безполезните навици 


Опитайте се да обърнете внимание на онези действия, които не носят никаква полза, а само отнемат вашето внимание и време. Може би често оставате будни в социалните мрежи, скролвайки безцелно? Колкото по-често се вразумявате в такива моменти, толкова повече свободно време ще имате за почивка или саморазвитие.

8. Водете си дневник и записвайте важните неща

Водете записи в дневника си. Точно така, за себе си, започнете електронен или хартиен дневник, където бихте могли да пишете за неща, които ви тревожат, да правите планове за близкото бъдеще и да анализирате проблемни ситуации. Между другото, според такъв дневник е много удобно да проследявате промените си и да следите прогреса!

9. Лягайте си и се събуждайте по едно и също време


През делничните дни се опитайте да си лягате приблизително по едно и също време и спрете да използвате джаджи един час преди очаквания сън. По-добре прочетете книга, за да се отпуснете.

И един бонус съвет ... Преди работа или след работа, до магазина или на посещение, до бара вечер или може би за обикновена разходка. Ако можете да замените пътуването със собствения или обществен транспорт с ходене пеша, без да компрометирате себе си и производителността си, направете го.

Е, уважаеми читатели на Bedenbogat.com, представихме Ви 9 съвета, които ще Ви променят в положителна насока...
Ако сте в депресия, или пък не се увствате комфортно, то ги прочетете и започнете с малки, но уверени стъпки. Промяната ще настъпи! Когато това се случи, оставете един коментар, както и споделете с приятели!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.