Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Неща, които ще ви притесняват след 10 години

Неща, които ще ви притесняват след 10 години Когато сте млади, Ви се струва, че имате неограничен запас от здраве, пари, сила. Вие не се сп...

Неща, които ще ви притесняват след 10 години

Когато сте млади, Ви се струва, че имате неограничен запас от здраве, пари, сила. Вие не се спирате на бъдещето, а вместо това се опитвате да се наслаждавате максимално на живота тук и сега. Но времето не щади никого и само след 10 години вие и вашият живот ще се промените до неузнаваемост. В коя посока - положителна, или отрицателна, зависи само от вас. Какво ще бъде вашето бъдеще зависи от действията, които предприемате в момента. 

Представяме Ви  няколко примера за действия, на които трябва да обърнете специално внимание, за да не съжалявате по-късно за това, което сте направили. 

Пренебрежение към здравето

Запомнете: няма нищо по-ценно от здравето. Опитайте се да се грижите за него, докато сте млади: по този начин можете да намалите риска от много проблеми. Дори и сега нищо да не ви притеснява, все пак се опитайте редовно да посещавате всички лекари, да правите тестове, да се отървете от лошите навици. Никога не пренебрегвайте болката, обрива, дискомфорта в тялото. Ако забележите промени, които ви притесняват, незабавно си запишете час. Следвайте всички препоръки на лекаря, използвайте правото да вземете отпуск по болест и не пестете  пари във вашето здраве, било физическо или психическо. И, разбира се, не забравяйте колко е важно да нормализирате съня, да се храните правилно и да дадете на тялото поне малко физическа активност. Това изглежда като толкова обичайна препоръка, но не я подценявайте. Ако успеете да развиете навика да се храните предимно със здравословна храна и да спортувате, то поне няма да бъдете застрашени от излишни килограми. И ако установите и модел на сън, тогава ще можете значително да намалите нивото на стрес в ежедневието.

Неправилно поставени приоритети 

Сега, докато сте още много млади, искате да прекарате времето си само за приятни и интересни събития. Опитвате се да се отпуснете възможно най-често, да се забавлявате, да се виждате с приятели. Това, разбира се, също е важно, но не бива да забравяте за саморазвитието и кариерата. Задайте правилно приоритетите си: оставете работата върху себе си, личностното израстване, увеличаването на доходите да са на първо място и изтласкайте всичко останало на заден план. Отпускането и забавлението също са важни, но не отделяйте твърде много време за това. Опитайте се да направите инвестиция в бъдещето си сега, докато сте пълни със сила и енергия.

Отлагане на промените

Не се страхувайте да промените нещо в живота си. Освен това, докато сте млади, промените са много по-лесни за вас. Веднага щом започнете да чувствате, че е време да промените сферата на дейност, местоживеенето си, целта, в която сте вложили много време, усилия и пари, действайте. Ще бъде трудно да решите и да обърнете живота си на 180 градуса, но никой освен вас не може да го направи. И не забравяйте, че във всеки случай е необходима отговорна подготовка. Например, не можете просто да вземете и да се преместите на друго място, без да имате финансова въздушна възглавница, без да анализирате всички плюсове и минуси, без да решавате проблеми с работата. Не си струва да чакате години наред за този идеален момент за промяна, но и не е нужно да действате лекомислено.

Приемане на несигурността 

Колкото по-несигурни се чувствате е в живота, толкова по-трудно ви е да правите планове за бъдещето. Ако сега нямате представа какво ще правите утре, след седмица, месец и година, значи нямате цели, насоки и дори приблизителна визия. Добре е да следвате интуицията си и да правите грешки, но трябва да взимате решения възможно най-внимателно, като ясно разбирате защо го правите. В противен случай след 10 години, а най-вероятно дори и много по-рано, ще се объркате в живота си.

Грешки, породени от това, да се опитвате да впечатлите другите

Заради желанието да впечатлите другите, можете да направите много глупости, които ще се отразят негативно на живота ви. Винаги и навсякъде се опитвайте да останете такива, каквито сте. Не променяйте себе си – придържайте се към принципите си, не предавайте близките си, не губете времето си за нещо, което не е важно за вас. След няколко години едва ли щ си  спомните как непознат човек ви е направил комплимент или колко харесвания са поставили хората на публикацията ви. Но резултатът от вашите действия ще повлияе на вашето бъдеще. Ако искате да впечатлите някого, впечатлете себе си. Правете нещо, което ви кара да се гордеете и повишавате самочувствието ви.


Е, мислим да спрем до тук, а в друга статия да Ви споделим още интересни публикации, касаещи усъвършенстването!

Снимка: https://www.vodolazky.com/

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.