Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Ефективна печатна реклама

Видове ефективна реклама: анализираме най-добрите начини да разкажете за себе си чрез печатна реклама Има мнение, че в момента към онлайн фо...

Видове ефективна реклама: анализираме най-добрите начини да разкажете за себе си чрез печатна реклама

Има мнение, че в момента към онлайн формата принадлежат различни видове ефективна реклама, а печатните продукти са необходими, доколкото вече не отговарят на съвременните изисквания за популяризиране на марката. Този подход обаче не е верен, печатните видове реклама изобщо не са загубили своята ефективност. Както всеки инструмент, печатните продукти са взискателни към условията на употреба и качеството на материалите. В нашата статия ще ви разкажем какви ефективни видове печатна реклама съществуват, ще говорим за правилата за създаването й и ще разгледаме основните грешки, които намаляват нейното въздействие.

Задачи на печатната реклама 

Често предприемачите, които искат да популяризират своята компания, нямат представа как точно да проведат PR кампания, за да получат достойни резултати. В крайна сметка е трудно да се каже предварително дали избраният вид реклама ще бъде ефективен или ще бъде загуба на пари.

Съвременните дейности в областта на промоцията се основават на два принципа: 

В момента няма алтернатива на рекламата за успешен бизнес.

Ако продавачът не иска повече да му се напомня за стоките му, клиентите бързо ще го забравят и ще отидат при конкурентни фирми. Всеки бизнесмен разбира това, затова се опитва да остане пред публиката си през цялото време.

Правилната реклама ви позволява да постигнете отлични резултати. В противен случай никой не би го използвал за популяризиране на продукти.

Предимства и нюанси на печатната реклама 

Когато една фирма предлага услугите си само в един град, тя няма затруднения да намери най-подходящото печатно издание за реклама. Веднага щом стане очевидно, че е време да достигнете до нова аудитория, да постигнете по-голямо покритие, трябва само да изберете друга медия или да използвате няколко ресурса паралелно.

Сред предимствата на печатните видове ефективна реклама са следните: 

  • голямо количество информация;
  • лекота на предаване на всякаква информация при използване на компетентен подход; 
  • трайно въздействие върху аудиторията, тъй като се използват материални медии; 
  • тематична насоченост, която се постига чрез избора на специализирани издания и други медии.
Видове ефективна печатна реклама Днес има много разновидности на печатна реклама, чиято цена зависи от сложността на изпълнението. 
Листовки. 

Използват се по-често от други видове реклама и са малоформатни продукти. Те съдържат информация за конкретна оферта на компанията, а текстът е рекламен, може да се използва всеки дизайн, но обикновено се опитват да изберат ярък дизайн. Листовките ви позволяват бързо да запознаете целевата аудитория с информация за текущи промоции, началото на продажбите на нови продукти и т.н. Такива печатни продукти се поръчват в големи количества. Благодарение на дизайна си, листовката трябва да привлече вниманието отдалеч, да заинтересува потенциален клиент. Понякога листовките поставят изображение на продукта и списък с основните му качества. 

Каталози

Това е многостранична брошура с ограничено издание, включваща: всички оферти или определена група продукти на компанията; спецификации; цени; изображения на продукти. Може да се използва като информация в текстов формат, както и таблици, технически чертежи, снимки на части. 

Списания

Трудно е да изненадате някого с публикации в подобни медии, но този вид реклама е една от най-ефективните, тъй като има цветен дизайн. Информацията в списанията изглежда по-малко натрапчива, така че се възприема по-добре от публиката. Не е тайна, че по-често сред боклука можете да видите листовки, отколкото красив и интересен гланц.

Календари 



Този ефективен вид реклама се използва активно по целия свят. Факт е, че календарът стои дълго време на едно място, принуждавайки ви неволно да запомните марката, информацията за компанията или нейните оферти говори сам по себе си, че този метод за реклама е чудесен. Доста често се използва художествен календар, който включва един, шест или дванадесет листа с илюстрации. Като последното могат да се използват изображения: красиви пейзажи; герои от игрални/анимационни филми; репродукции, снимки на автомобили и др.

Книжки

Това са промоционални продукти с малък формат, за производството на които се използва висококачествена хартия. Задължително е използването на чертеж или снимка в дизайна.

Плакати



Те са големи по размер и ярко оцветени. Те са предназначени да запознаят публиката с продукта, компанията, показвайки образа на продукта или използвайки кратък слоган. С помощта на този тип реклама съставете: търговски зали; щандове за дисплеи и изложби; сервиз, офис помещения, стаи за преговори; билбордове и боларди.

Всякакви други изделия от хартия и картон

Хартиени опакоки с логото на Вашата компания, етикети със специфични надписи, подвързии, пощенски пликове и много други.

Изисквания за създаване на ефективна печатна реклама 

За да бъде ефективна, рекламата, независимо от вида, трябва да представя продукта възможно най-точно. Хората трудно могат да се впечатлят с двусмислени, неясни формулировки. Освен това последните създават впечатлението, че рекламодателят иска да измами потребителите. По-добре е да избягвате излишната информация в рекламата, тъй като тя може да отвлече вниманието на читателя от същността. В резултат на това той няма да си спомни какво точно са искали да му продадат. Средно човек разглежда печатна реклама за не повече от 0,84 секунди, което означава, че илюстрацията е подходящ инструмент за този метод на популяризиране. Последното трябва да бъде съобразено с продукта и текста на самата реклама, без да предизвиква външни асоциации. Можете да се уверите, че всичко е направено правилно, като оцените илюстрацията изолирано от текста. В идеалния случай вече трябва да е ясно за какво е рекламата. Няма смисъл да избирате изображение, което не е свързано с продукта, дори да е красиво, привлича вниманието и изглежда по-добро от картината с продукта на компанията.

Анализ на ефективността на печатната реклама


Възможно е да се определи колко ефективна е рекламата от определен тип чрез измерване на определени параметри преди и след използването й, което е задача на маркетолозите. На първо място се сравнява обемът на продажбите, както в парично изражение, така и в натура. Факт е, че приходите могат да се увеличат след увеличение на цените, в резултат на инфлацията, въпреки факта, че производствените данни остават непроменени. В крайна сметка ще изглежда, че рекламата работи добре, приходите са се увеличили, но всъщност няма напредък.


Целият обем на продажбите, а именно неговият естествен и финансов израз, по време на промоционални събития е разделен на следните точки: територия; обхват; канал за продажби; места за продажба. Друг показател е нивото на разходите, необходими за увеличаване на продажбите. Важно е да се следи непрекъснато колко струва на компанията по-нататъшно популяризиране, поддържане и развитие на марката. Не се отчитат средствата, вложени в производството и рекламата на продукти. Веднага щом стане очевидно, че има ненужни загуби, трябва да се направят корекции в политиката на фирмата. Подробното проучване на икономическата печалба ви позволява правилно да управлявате средствата. Счетоводството показва състоянието на печалбата в даден момент, а резултатите от анализа могат да се разглеждат въз основа на териториалния признак и продуктовата гама.


За да разберете колко ефективен е определен тип реклама, използвайте следната схема: Преди започване на промоционална кампания се отделя определена сума за нейното изпълнение. Това ще бъде стойността на A. След приключване на промоцията трябва да добавите всички поръчки от нови клиенти. Тази стойност е V. Като вземете предвид разходите, трябва да изчислите печалбата от нови клиенти и да оцените ефективността на рекламата. Това е смисълът на С. Ефективността на кампанията се изчислява по формулата: C = B - A. Обикновено индикаторът C трябва да бъде по-голям от нула: тъй като e възможно да се привлекат нови потребители, те ще донесат повече печалба.

Според нас, екипът от маркетинголози, занимаващи се с традиционна и онлайн реклама, ефектът от печатната реклама е изключително голям! (мнение на експертите от W-seo.com).

Някои грешки, които се допускат в желанието  си да се достигне до по-голяма аудитория

Неразбирателство между рекламодател и дизайнер. Дизайнерът рискува да се сблъска с много проблеми, ако не знае какво иска клиентът, няма представа за нуждите му и очаквания резултат. В резултат на това той е склонен да забавя работата по проекта, а след това излиза с решения, които са напълно несъвместими с желанията на клиента. Това не е най-добрият начин, така че още в началния етап на сътрудничество е важно дизайнерът да се запознае с изискванията на клиента за конкретен вид ефективна реклама, да зададе всички уточняващи въпроси и да се споразумее за етапите на разработка на оформлението. 
Грешки в оформлението. Важно е внимателно да проучите всички ресурси, където е достъпно безплатно съдържание. В противен случай съществува риск от нарушаване на авторски права, например върху определени шрифтове.
Твърде много различни шрифтове. Грешката, която е претоварена с шрифтове, е не по-рядко срещана от другите недостатъци. Днес правилото е актуално: колкото по-прост и ясен е дизайнът, толкова по-добре. Разнообразие от шрифтове, цветове, декоративни елементи пречат на човек да възприеме нормално съобщението. Практиката показва, че е по-добре да изберете няколко шрифта и да промените тяхната наситеност в случаите, когато трябва да подчертаете някаква информация.
Грешки при записване на файлове. Готовото оформление се запазва за печат в цветен формат CMYK. Ако ще бъде публикуван в мрежата, е необходим RGB формат.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.