Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

6 по-различни признака, че икономическата криза чука на вратата ни

6 странни признака, че икономическата криза идва скоро Пандемията, надутите сапунени балони на световните пазари, конфликтите между държави ...


6 странни признака, че икономическата криза идва скоро

Пандемията, надутите сапунени балони на световните пазари, конфликтите между държави доведоха нашия свят до глобална криза, която, както прогнозират експертите, може да бъде много по-мощна от кризата от 2008 г. и дори от голямата депресия. Преди кризата има очевидни признаци: растяща безработица, паника на пазарите, бързо покачване на цените. Но има и не толкова очевидни признаци, на които малко хора обръщат внимание.

Представяме Ви шест по-различни сигнала, чрез които да установите, че кризата е близо ... 


Сервитьорките стават все по-хубави

Без обида за сервитьорките - сред тях има много красиви момичета. Но ако забележите, че в любимото Ви заведение сервират красиви момичета, красиви като модели, това е един от признаците на криза. Това явление дори има свой термин - икономическият индекс на горещите сервитьорки. Това е така, защото красивите хора рядко отиват на ниско платена и неквалифицирана работа, колкото и обидно да звучи. Те просто трябва да влязат в индустрията за красота или поне да станат блогъри или стриймъри, събирайки хиляди левове дарения.

Извършват се по-малко определени престъпления

Когато икономиката се срива, намалява и нивото на престъпност поради безработицата. Но както показва практиката, в някои области престъпността става много по-малко. Например, броят на кражбите с взлом в къщи и апартаменти намалява, тъй като престъпниците разбират, че населението е на дъното и хората просто няма какво да вземат. Но можете да получетете. Вместо това броят на странните престъпления ще се увеличи. Например, повече домашни любимци ще бъдат откраднати, особено от тези хора, които живеят в частни домове. За какво? Да ги върнат на собствениците им срещу заплащане, защото за изгубен домашен любимец, който е станал член на семейството, собствениците ще бъдат готови да платят всякакви пари.

Рекламата става все по-агресивна

Ако през две минути, любими Ваши телевизионни герои Ви "пробутват" пари на заем в ръцете, то значи икономическата криза е близо.

В нормално време конкуриращите се компании предпочитат да не преминават границата и да се борят учтиво за умовете на купувачите. И не защото са толкова добри, а за да не се натъкват на многомилионни дела. Но когато икономиката се срине, рекламата става по-агресивна: открито се налага превъзходството на определено списание,  за продукта, конкурентите се омаловажават. Не ме интересуват съдебните дела, защото основното е да останете на повърхността сега и бъдещите проблеми могат да бъдат оставени за по-късно. Ако кризата накара икономиката да изпадне в огромна тъмна дупка, компаниите може да започнат да налагат на потребителите „истината“, че само губещите могат да си позволят своя продукт.


Голямо търсене на любовни романи и порно

В трудни моменти хората се опитват да избягат от реалността и да се ровят в нещо по-приятно. И любовните истории и порнографията се превръщат в този спасителен пояс. Защо те? Заради лекотата на разбиране и бързото удовлетворение. И тъй като  има щастливи завършеци, които са толкова необходими в трудни моменти, за да не полудееш от безнадеждност, те са търсени...

Още прелюбодеяние

На теория би трябвало да е точно обратното, защото съпрузите в периоди на криза се опитват да останат по-близо един до друг. И при лоши условия е малко вероятно мнозина да мислят за секс. Проучване, проведено от университета в Канзас, обаче показва, че мъжете са по-склонни да изневеряват на партньорите си в трудни моменти. Става дума за еволюционната психология. Списание Kog Article публикува проучване, в което става ясно, че мъжете са изправени пред опасност, например, са в състояние на силен стрес, те са склонни да се придържат към краткосрочна стратегия за чифтосване. Природата е заложила такъв механизъм, така че човечеството да не умира в трудни времена и кара мъжете да изпитват прилив на вълнение и желание да оплодят колкото се може повече жени.


Популацията на комарите нараства


Би било логично да се предположи, че увеличаването на популацията на комарите ще се дължи на съкращения на финансирането за контрол на насекомите, но не, това не е причината. Става дума за затваряне на сгради – предимно тези, в които се е намирал малък бизнес. Квадратите са празни, в тях се появява влага, особено в мазетата, а това е най-добрата среда за растеж на ларвите на комарите. Особено много кръвопийци се появяват в парковете. Водата застоява, превръща се в нещо като блато - и комарите вече летят с тонове, за да се заселят в нови жилища, за да произведат повече потомство. Друг източник на насекоми са частните домове. Хората трябва да работят повече, получават допълнителен стрес и нямат време да се грижат за двора. 


No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.