Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да бъдем по-ефективни в бизнеса?

Добрите предприемачи, опитни бизнесмени, които имат дългогодишна практика могат да отговорят на този въпрос. Всеки предприемач може да споде...



Добрите предприемачи, опитни бизнесмени, които имат дългогодишна практика могат да отговорят на този въпрос. Всеки предприемач може да сподели какви са тайните на успешния бизнес, но има много хора, които не са имали този късмет. В този пост ще се запознаете с няколко правила как да бъдете ефективни в днешните нестабилни условия на пазара на малкия бизнес.

Нека първо разгледаме понятието ефективност... Какво е ефективност? Ефективност - това е когато полагате най-малко усилия, но за сметка на това получавате най-добри резултати.  Много хора смятат, че управлението на времето може да подобри ефективността, но за мнозина се оказва неприемливо, защото противоречи на тяхната природа.

1. Оптимизация на вноса на суровини

Ако вашият бизнес включва внос на употребявани стоки, се препоръчва да се намерят техните алтернативи, произведени у нас. Ако това не е възможно, може да си направите  застраховка за валутен риск. За целта има форуърдни валутни договори, които ви позволяват да фиксирате обменните курсове към момента на подписване на документа и да ги купите на по-късна дата. С намаляване на обменния курс на нашата валута, това ще предпази бизнеса ви от финансови загуби.

2. Рационализиране на отчитането

Особено важен момент е приемането на необходимите мерки, които ще повишат ефикасността, прозрачността на счетоводната отчетност, както и ще улеснят процеса на данъчното отчитане. Това ще даде определени предимства не само при взаимодействие с контролните инстанции, но и при привличането на потенциални инвеститори.

3. Оценка на ефективността на избраната стратегия

Още при създаването на бизнес план, когато стартирате  бизнеса си, трябва предварително да оцените каква ниша в определен сегмент от бизнеса ще заема вашата компания. Това ще предостави възможност за маневриране при промяна на пазарните условия, како и да упражнявате стратегията си за по-нататъшно развитие. Представителите на стабилни сегменти, които са малко изложени на кредитни рискове, имат по-големи шансове за развитие. При криза потребителите започват да обръщат повече внимание на евтините продукти, затова е необходимо предварително да се осигури възможност за преминаване от освобождаването на първокласни стоки към производството на продукти, достъпни за по-широк кръг потребители.

Компетентното планиране и гъвкавост са ключът към успешното развитие и правенето на бизнес в България. Придържайки се към тези принципи, можете не само да запазите бизнеса си на повърхността, но и да останете ефективни, реализирайки печалба при всякакви условия на пазара.


No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.