Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

7 знака, че човекът не се интересува да говори с Вас

Как да познаете, кога един човек не желае да разговаря с Вас? Никой не иска да бъде човек, който не забелязва очевидните признаци на незаинт...


Как да познаете, кога един човек не желае да разговаря с Вас?

Никой не иска да бъде човек, който не забелязва очевидните признаци на незаинтересованост от общуването и продължава да се налага. Неудобно е да си на това място, особено ако всички наоколо са разбрали всичко от дълго време и вие искрено вярвате в важността си за събеседника. За да не попадате в такава ситуация. 

Събрахме няколко знака, които ще ви помогнат да разберете навреме, че някой не се интересува от вас. Колкото повече точки отговарят на вашия събеседник, толкова по-голяма е вероятността да не си струва да инвестирате времето и усилията си в общуването с него.

1. Никога не ви се предлага помощ

Когато човек се интересува от общуване с някого, той се опитва да покаже това чрез действията си. Виждайки, че имате нужда от помощ, той определено ще ви предложи участието си в решаването на проблема, макар и само от учтивост и желание да изглеждате добре.  Най-вероятно той наистина не се интересува как стоят нещата с вас, дали можете да се справите с трудностите в живота си или не.

2. Търсят Ви само когато можете да бъдете полезни

Ако двама души се интересуват от поддържане на комуникация помежду си, те ще си уговарят срещи, ще отпишат или се обаждат, ще обменят всякаква информация и просто ще обсъждат теми, които ги интересуват. И най-важното, комуникацията ще се случи точно така, защото имате за какво да говорите, а и сте обвързани с общи цели. Когато Ви търсят за помощ, за заем на пари, за нещо, което само едната страна има изгода - бягайте далеч!

3. На вашите въпроси се отговаря кратко и оклончиво

Когато вашият събеседник не бърза да поеме инициативата или поне по някакъв начин да поддържа диалог, става ясно, че комуникацията с вас не е негов приоритет. Разбира се, струва си да се има предвид, че подобно нежелание за участие в разговор в някои случаи се проявява поради умора или преживяни неприятни събития. Но ако това се повтаря всеки път, когато се пресичате, струва си сериозно да помислите дали трябва да губите времето и енергията си за незаинтересован човек.


4. Показва се интерес към комуникацията, но никога не започва диалог първи

Човек може да покаже, че искрено се радва на срещата ви или на обаждането ви. Но в същото време самият той никога няма да направи първата крачка и да започне комуникация с вас. В този случай е вероятно вашият събеседник просто да се опитва да бъде учтив и съпричастен.
Това не означава, че той се интересува от теб. Човек, на когото му пука и който иска да поддържа връзка с вас, ще ви напомня за себе си поне от време на време, предлагайки да се срещнете, да отпишете или да се обадите. Ако инициативата винаги идва от вас, спрете да се налагате.

5. Съвместните Ви планове не съвпадат

Можете да правите планове за съвместно пътуване, поход някъде или друга дейност. Но ако човек не се интересува от общуване с вас, той едва ли ще подкрепи вашите предложения, дори ако това е просто среща за кафе в почивен ден.
Ако по време на разговор човек постоянно си припомня някакви планове, които съвпадат с часа, в който си уговаряте среща, или уклончиво отговаря, че все още не знае дали ще бъде свободен, това е знак за неговата откъснатост. 

6. Не ви задават въпроси


Когато човек се интересува да те опознае по-добре, за да определи сам дали си струва да се сближи с теб, той ти задава много въпроси. Това може да са въпроси за вашето минало, какво се стремите да бъдете, вашите приоритети в живота и т.н. Всичко, което ще му помогне да направи извод за себе си – подобни ли сте или не.

7. Не сте посветени в лични проблеми

Докато не сте с човек на определено ниво на интимност, няма да бъдете посветени в лични проблеми и преживявания. При липса на интерес към общуването с вас човек няма да намали разстоянието между вас. Той ще продължи да ви държи на разстояние и ще игнорира личните ви въпроси.

Финални думи

Човек, общуващ с тези, с които наистина се интересува, ще бъде включен в диалога по един или друг начин и емоционален. Ако вашият събеседник е постоянно летаргичен, с принудена усмивка, престорени емоции или като цяло беземоционален, той не се стреми да поддържа комуникация. Просто го приемете, без да питате за възможни причини, и оставете човека на мира за ваше добро.
Вярваме, че чрез тази статия ще подобрите общуването и ще знаете повече за тайната в общуването, ще можете да се предпазите от досадници и ще знаете, кога отсрещната страна има интерес от Вас, и кога - не!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.