Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Много инвеститори за първи път смятат, че трябва да инвестират всичките си спестявания. Това не е непременно вярно.

Колко пари трябва да инвестирате? Много инвеститори за първи път смятат, че трябва да инвестират всичките си спестявания. Това не е непремен...



Колко пари трябва да инвестирате?


Много инвеститори за първи път смятат, че трябва да инвестират всичките си спестявания. Това не е непременно вярно. За да определите колко пари трябва да инвестирате, първо трябва да определите колко всъщност можете да си позволите да инвестирате и какви са вашите финансови цели.

Първо, нека да разгледаме колко пари в момента можете да си позволите да инвестирате. Имате ли спестявания, които можете да използвате? Ако е така, страхотно! Въпреки това, не искате да се отрежете, когато обвързвате парите си в инвестиция. За какво са били вашите спестявания първоначално?

Важно е да съхранявате три до шест месеца разходи за живот в леснодостъпна спестовна сметка - не инвестирайте тези пари! Не инвестирайте никакви пари, които може да ви се наложи да хванете набързо в бъдеще.


Така че, започнете, като определите колко от спестяванията ви трябва да останат във вашата спестовна сметка и колко могат да бъдат използвани за инвестиции. Освен ако нямате средства от друг източник, като например наследство, което сте получили наскоро, това вероятно ще бъде всичко, което в момента трябва да инвестирате.


След това определете колко можете да добавите към вашите инвестиции в бъдеще. Ако сте наети, ще продължите да получавате доходи и можете да планирате да използвате част от този доход, за да изградите своя инвестиционен портфейл с течение на времето. Говорете с квалифициран финансов плановик, за да настроите бюджет и да определите каква част от бъдещите си доходи ще можете да инвестирате.


С помощта на финансов плановик можете да сте сигурни, че не инвестирате повече, отколкото трябва – или по-малко, отколкото трябва, за да постигнете инвестиционните си цели.


За много видове инвестиции ще е необходима определена първоначална инвестиционна сума. Надяваме се, че сте направили своето проучване и сте намерили инвестиция, която ще се окаже стабилна. Ако случаят е такъв, вероятно вече знаете каква е необходимата първоначална инвестиция.


Ако парите, с които разполагате за инвестиции, не отговарят на необходимата първоначална инвестиция, може да се наложи да разгледате други инвестиции. Никога не вземайте пари назаем за инвестиране и никога не използвайте пари, които не сте заделили за инвестиране!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.