Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Какви дрехи за бременни да купя? Как да изберем удобни дрехи за бременни?

  Какви дрехи за бременни да купя? Как да изберем удобни дрехи за бременни? Тялото на бременната жена се променя много, като най-видимият ...

 

Какви дрехи за бременни да купя? Как да изберем удобни дрехи за бременни?

Тялото на бременната жена се променя много, като най-видимият симптом на това състояние е, разбира се, големият, заоблен корем на бъдещата майка. Както лесно можете да се досетите, повечето от дрехите, които жените носят преди бременността, определено са им малки, поради което те се нуждаят от удобни дрехи, които да отговарят на техните нужди, докато чакат бебето да се появи на бял свят. Какви дрехи за бременни да купя?

Какво да търсите при избора на дрехи за бременни?

Какви дрехи за бременни трябва да купите?

Какво бельо за бременни?

Какво да търсите при избора на дрехи за бременни?

Да започнем с факта, че си струва да подходим към темата спокойно. Няма смисъл да тичаме до магазина веднага щом разберем, че сме бременни. През първите три месеца много често няма видими симптоми под формата на заоблен корем, поради което сегашните ни дрехи трябва да ни подхождат. Трябва също да помним, че не трябва да купуваме дрехи на склад, защото е трудно да предвидим колко ще се промени размерът ни. Най-доброто решение е да купувате дрехи редовно.

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, когато пазарувате дрехи за бременни, е удобството. Бъдещата майка трябва да се чувства комфортно и спокойно. Не е препоръчително да носите тесни дънки, които прегръщат корема, или други панталони, които могат да затруднят кръвообращението и да причинят подуване, спукване на капиляри или разширени вени.

Важен е и материалът, от който са изработени вашите дрехи за бременни. Много често бременните жени се оплакват от дразнене на кожата, може да се окаже, че тя е много по-чувствителна от преди. Най-доброто облекло за бъдещите майки е това, което е ефирно и е изработено от естествени материи като памук, вискоза или модал.

Какви дрехи за бременни трябва да купите?

Има няколко облекла, без които една бъдеща майка ще бъде наистина трудно. Първият е семпла рокля. Това е може би най-удобното облекло по време на бременност, ще работи всеки ден, по време на посещения при гинеколог или за по-елегантни излизания. Рокля в неутрален цвят ще бъде универсална и с помощта на подходящи аксесоари лесно ще промените характера си.

Второто нещо, което работи в много ситуации, са дънките за бременни. Често това е и първото облекло за бременност, което бъдещите майки купуват. Най-често те са с много ниска талия и материален колан, който се издърпва над корема. Този тип панталони ще работят през всеки сезон и много майки ги носят известно време след раждането на бебето.

 

В допълнение към дънките за бременни си струва да си купите и клинове. Това е елемент от облеклото, който всички жени носят с желание, а по време на бременност можете напълно да оцените многобройните им предимства. Клиновете за бременни, особено в неутрални цветове, например черни, ще стоят добре с всякакъв тип обувки, а съчетаването на други части от тоалета също не е проблем.


Еластичните тениски също са незаменими. В магазините ще намерите типични модели за бременни, но и обикновени тениски в малко по-голям размер ще свършат работа. Лицата за бременни ще подхождат както на клин, така и на дънки и ще бъдат полезни и след раждането на детето. Изборът на този тип дрехи е огромен, затова всяка бъдеща майка лесно ще намери ос за себе си.

Последният елемент от гардероба за бременност, който всяка жена в това състояние трябва да има, е жилетка. Страхотни са дългите пуловери без закопчалка или с колан. Могат да се носят с рокли, клинове и дънки, те ще бъдат идеалното допълнение към ежедневните тоалети. Ще бъде полезно и в следродилния период.



Какво бельо за бременни да търсим?

Изключително важен елемент от гардероба за бременни е бельото за бременни. Подобно на другите дрехи, тя трябва да е удобна и да стои правилно. Трябва да сте подготвени за факта, че размерът на гърдите ви може да се промени в началото на бременността. Най-добрите сутиени за бременни са вградените, защото осигуряват достатъчна стабилност. По-добре е да не избирате сутиен без банели, но те трябва да стоят перфектно. Когато купувате бельо, избирайте само тези от естествени материали. Кожата трябва да диша, а изкуствените материи могат да доведат дори до интимни инфекции, които могат да бъдат изключително опасни по време на бременност. Най-добрите материали за бельо са памук, бамбук и коприна.

 

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.