Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да печелите пари от изкуствен интелект, чрез използването на ChatGPT и други чат ботове

ChatGPT: как и колко можете да спечелите от изкуствен интелект ChatGPT в момента е безплатна технология, която ще бъде много интересно да се...


ChatGPT: как и колко можете да спечелите от изкуствен интелект

ChatGPT в момента е безплатна технология, която ще бъде много интересно да се изпробва. По-долу ще ви покажем как да използвате ChatGPT, за да правите пари и ще ви дадем някои идеи, които можете да опитате.


Как да се регистрирате правилно в невронната мрежа:

На първо място, трябва да се регистрирате и да разберете малко за употребата, за да научите как правилно да формирате заявки. Защото с ясни и правилни заявки ChatGTP ще ви даде отговора, който ви подхожда.


Ще научите как да използвате невронната мрежа от видеото, сега нека поговорим за това как да печелите пари от нея. Ще има общо четири начина, НО всъщност има много повече, вашето въображение вече работи тук.


Метод 1. Копирайтинг или пренаписване на съдържание

Тук можете да приемате поръчки за написване на авторски текст, цената за това варира от 5 до 1000 лева за  1000 знака


Метод 2. Създанане на своя собствена дигитална агенция

Можете да създадете агенция, чрез която да създавате креативни послания, използвайки чат ботовете.  Достатъчно е да си направите landing page и да го развиете.


Ако нямате собсвен сайт, можете да потърсите съдействие от Дигитална агенция ВИСЕО  - разгледайте официалната им страница на адрес www.w-seo.com.


Можете да намерите първите си клиенти в социалните мрежи. Пишем на бъдещия контрагент и предлагаме нашите услуги за насърчаване на неговия бизнес (текстът може да бъде взет и от невронната мрежа)

Метод 3. ChatGPT за вашите собствени цели

Представете си, че трябва да подсигурите нов трафик към своя телеграм канал благодарение на Shorts.

Ще ви трябват поне 2-3 часа, за да напишете сценария и текста, но с помощта на невронна мрежа можете да го направите за няколко минути, разбирате ли колко време спестяват чатботовете?

И това ще бъде висококачествен скрипт, който ще помогне на вашите видеоклипове да се движат добре и ще ви донесе много приходи в бъдеще, ако можете да монетизирате трафика правилно.

Метод 4. Печат на детски книги

Един от най-интересните и печеливши начини, които открихме в Youtube, и който начин можете да взаимствате, за да печелите допълнителни доходи.



В крайна сметка: вземаме най-популярната платформа за търговия на Amazon. Той продава в САЩ и други англоезични страни, публиката е просто огромна.


Метод 5. Изпълнение на поръчки на борси на свободна практика

Въпреки че не всеки е чувал за технологиите с изкуствен интелект, още по-малко хора знаят как да ги използват. Следователно поръчките редовно се появяват на борсите на свободна практика, някои от които могат да бъдат присвоени на ChatGPT. За фрийлансъри това е реална възможност да спестят много време, а понякога дори да получат завършен проект.


Не всички поръчки могат да бъдат изпълнени чрез AI, но например разработването на код за някакъв вид бот или измислянето на име за нов сайт определено е трудно за него. След като се регистрирате на борсите за дистанционна работа, трябва да потърсите подходящи оферти. Например, това могат да бъдат:


  • Създаване на скриптове;
  • Превод на текстове;
  • Писане на текст за имейл бюлетини;
  • Писане на съобщения за статии;
  • Добавяне на продуктови описания;
  • Генериране на идеи за съдържание;
  • Измисляне на заглавия;
  • Изготвяне на технически спецификации;
  • Създаване на документи.



Метод 6. Печалби от видеоклипове в YouTube

По-горе беше даден реален пример за създаване на сценарий за видеоклип. Можете да използвате това за по-голяма полза, ако създадете свои собствени видеоклипове въз основа на резултата. Не само YouTube е подходящ, можете да използвате всякакви други сайтове за видео хостинг. Нямате представа колко широки възможности отваря ChatGPT за собствениците на канали:

Изкуственият интелект ще ви помогне да измислите името на канала, да съберете идеи за видеоклипа, да изберете ярки имена за тях и след това да композирате текста за видеоклипа. Какво да правя с глас и картина? Други услуги ще ви бъдат полезни, чрез тях можете да превеждате букви в звук и да запълвате видео с кадри за визуализация. Гласовата игра се извършва чрез услуги като:


  • VoxWorker;
  • Uberduck.

Просто поставете получения текст в ChatGPT и изтеглете аудио файла с гласова игра. Ще трябва да платите за високото качество на гласовата игра, някъде се предоставят тарифи, някъде достъпът е чрез абонамент. Разбрахме звуковата песен, остава само да сглобим графичния компонент на видеоклипа. В това отношение видео редакторите, които вече са добавили кадри (кратки тематични видеоклипове), ще бъдат полезни:


  • ClipChamp;
  • FlexClip;
  • Wevideo.

Метод 7. Създаване на софтуерни продукти

Не само текстове се генерират с ChatGPT, този чат може да пише кодове на различни езици за програмиране. Малко вероятно е да се справи със сложни задачи, но може да се използва за разработване на база, индивидуални скриптове, проверка и др.


Колко можете да печелите чрез ChatGPT ?

Въпрос, който вълнува много от Вас.
Печалбата, която човек може да постигне чрез ползване на чатботове, може да варира значително в зависимост от няколко фактора. Например, ако става въпрос за използване на чатбот за автоматизация на бизнес процеси или за създаване на продуктивност в работата, печалбата може да бъде значителна. От друга страна, ако говорим за използване на чатботове за развлекателни или информационни цели, печалбата може да бъде ниска или да липсва изцяло. В крайна сметка, печалбата, която може да се постигне чрез ползване на чатботове, е много индивидуална и зависи от конкретната ситуация и цел на потребителя.

Финални думи

Много са възможностите на системите за изкуствен интелект. Всичко зависи от Вашата фантазия, Вашите идеи, Вашето креативно мислене. 
Можете да създадете свои собствени проекти, базирани на ChatGPT
Можете да разработите нещо интересно, като използвате самия чат. Например, измислете някакъв асистент или виртуален психолог.

За да стартирате свой собствен базиран на ChatGPT чат, трябва да изпълните няколко стъпки:

Вземете API ключ от OpenAI, който ще ви позволи да използвате GPT модела за генериране на текст.
Създайте потребителски интерфейс за вашия чат. Това може да е уебсайт, мобилно приложение или друг интерфейс, който позволява на потребителите да изпращат съобщения.
Напишете скрипт на език за програмиране, който ще има достъп до OpenAI API ключа и ще изпраща заявки за генериране на отговори на съобщения, изпратени от потребители.
Интегрирайте скрипт във вашия потребителски интерфейс, така че потребителите да могат да изпращат съобщения и да получават отговори в реално време.
Важно е да запомните, че изграждането на ваш собствен чат, базиран на ChatGPT, изисква известни програмни умения и разбиране на технологиите и принципите на работа с API. Ако нямате опит в тази област, може да се нуждаете от помощта на специалисти, които могат да ви помогнат да създадете чат.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.