Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да разберете, че се губите в отношенията и защо това ви разрушава като личност?

Признаци, които подсказват, че се губите във връзка ... Влизането в една връзка може да доведе до усещането, че губите важна част от себе си...



Признаци, които подсказват, че се губите във връзка ...

Влизането в една връзка може да доведе до усещането, че губите важна част от себе си. Това може да бъде индикатор, че се губите в партньора си. Често това се случва, когато поставяте нуждите и желанията на партньора си на първо място, вместо да се грижите за себе си. Следствие от това е, че става трудно да се защитавате, изразявате своите убеждения и установявате лични граници. Вашата приоритет става да направите партньора си център на своя живот, и се чувствате щастливи само ако той или тя е щастлив.

Ето няколко признака, чрез които можете да разберете дали се губите в отношенията и как това ви разрушава като личност. Ако откриете поне един от тези признаци, това е сериозна причина да започнете да работите върху себе си възможно най-скоро.

Забравяте своите интереси

Преди да влезете в отношения, имате множество интереси и хобита. Но с течение на времето, постепенно започвате да се отказвате от тях. Има няколко причини за това. Първо, вашата половинка не подкрепя вашите интереси. Например, той или тя ги смята за твърде опасни или скъпи, постоянно ви внушава това и манипулира с емоциите ви, налагайки условия. Ако във всяка разговорна тема за вашите хобита се карате или усещате пасивна агресия от страна на партньора си, естествено ще започнете да преценявате всичко "за" и "против" и накрая ще вземете най-лесното решение - да се откажетеот своето любимо занимание, за да запазите отношенията.



Искате да прекарвате повече време с партньора си

Няма как да намалите работните часове, които прекарвате на работа, така че решавате да съкратите списъка си от интереси. След всичко, по-малко хобита означават по-често виждане с партньора ви. И в един момент може да осъзнаете, че целият ви живот е построен по принципа "дом - работа - партньор - дом".

Отказът от голяма част от вашите интереси и занимания има разрушително въздействие върху вашата личност. Преставате да растете и да се развивате във всички аспекти, прекарвате време отделно от партньора си, спира да се чувствате като индивид със свои нужди и желания. В резултат на това, вие се губите в отношенията и ставате зависими от настроението и щастието на партньора ви.

Губите своята самостоятелност и идентичност

Когато се губите в отношенията сте склонни да приемате мненията и предпочитанията на партньора си, без да ги съпротивлявате. Вашата собствена идентичност и самостоятелност се разтриват, защото сте насочени само към задоволяването на нуждите и желанията на другия човек. Това може да ви отдалечи от вашия собствен път и да ви направи зависими от отношенията.

Заключение

Способността да бъдете в здрави и благополучни отношения изисква баланс между грижа за себе си и грижа за партньора си. Важно е да запазите своята самостоятелност, уважавайки и подкрепяйки интересите и нуждите на другия, но без да се губите в процеса. Помнете, че вие сте индивид със своята собствена идентичност и ценности, които трябва да запазите дори в рамките на отношенията.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.