Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Печелене на пари от Интернет - 2022

Печелене на пари от Интернет - 2022 - предимно от социални канали в Инстаграм и ТикТок Колко от Вас желаят да започнат онлайн бизнес, но не ...


Печелене на пари от Интернет - 2022 - предимно от социални канали в Инстаграм и ТикТок

Колко от Вас желаят да започнат онлайн бизнес, но не знаят от къде? В България може да е малко объркващо, но има начини, и именно в настоящата статия ще Ви запознаем с тях.

Ако приемем, че сте начинаещи, то не Ви съветваме да насочвате енергията в дропшипинг, или фриленсинг.

Важно уточнение! В настоящата статия сме обърнали внимание на методи за печелене на пари от Интернет, без да се налага да инвестирате средства, за да започнете да си докарвате приходи, а печелене именно от нулата. С много труд, упоритост и креативно мислене.

Съществуват бизнес модели, чрез които да почнете да печелите веднага, без да инвестирате за тази цел.

Никой от тези бизнеса няма да Ви направи богати за  един ден, за една вечер. Изисква се постоянство, учене, труд, ограничения.

Онлайн бизнес модел номер 1 - Социалните мрежи Тик Ток и Инстаграм.

Чрез голям, популярен канал, профил, можете да спечелите приход.

Някой от Вас ще каже: Ама аз не съм инфлуенсър, как ще печеля?

Е, достатъчно е да сте популярни и постоянни.

Важно е каналите Ви да бъдат специфични, тематични. Например ръчно изработени мотоциклети, луксозни къщи, татуировки и т.н.

Възможностите за монетизация на Вашите канали са много, но преди това трябва да ги направите популярни.

Когато имате изградена аудитория в Tik-Tok и Инстаграм, нещата стават лесни. Трудното е, докато набавите необходимите последователи.



Instagram отдавна се превърна за някого в основен вид доход - а някой използва социалната мрежа за допълнителен доход. 

Има много начини да печелите пари в Instagram. 

За удобство ги разделяме на три области: правене на пари от моя Instagram, популяризиране на профили на други хора и предоставяне на блогъри с помощни услуги. Разделението е условно, защото начините за печелене на пари в Instagram могат да се пресичат или да се използват заедно.

1.Предназначение на профил

Първо превключете към вашия бизнес акаунт в настройки. Така че, първо, статистиката винаги ще бъде на една ръка разстояние, второ, можете да използвате услугите за популяризиране на Instagram и, трето, рекламодатели, клиенти или купувачи ще могат незабавно да се свържат с вас чрез активни връзки.

2. Спонсорирани публикации и истории

Директната или нативна реклама е най-популярният начин за печелене на пари сред блогърите и инфлуенсърите. Може да се намери в публикации и истории. По правило блогърът разказва за опита си и оставя хаштаг или връзка към рекламния обект. По този начин се популяризират не само продукти или услуги, но и други блогъри.

Потенциален доход. Колко плащат зависи от популярността на вашия акаунт и покритието на аудиторията: от 100 евро  до безкрайност. Топ блогърите могат да печелят стотици хиляди на месец от реклама. Но дори да направите 5 евро от публикация на месец, то това значи, че рулетката се завърта, т.е. предстоят по-големите печалби. 



3. Продажба на стоки/услуги

Очевиден начин да печелите пари в Instagram, е  ако имате търговски профил. Единственото предупреждение: вашият продукт трябва да е уместен, тоест трябва да бъде фокусиран върху хората, а не върху бизнеса.

Акаунтът може да се използва като платформа за директни продажби (тоест поръчка се прави в директна линия) и като вид витрина за имиджа на компанията и информиране на аудиторията. Например, човек се абонира за магазин за мебели в Instagram, вижда публикация там и прави покупка офлайн.

4. Посланици на марката и сътрудничество

Същността на метода е, че влиятелният инфлуенсър или знаменитост става лице (посланик) на марката и ексклузивно я рекламира, или създава продукт в сътрудничество. Например, Organic Kitchen има цяла линия от продукти, създадени в сътрудничество с известни блогъри.

Друг пример, който често даваме, това е с г-жа Рич Бийч, която популяризира един обикновен ластик, който слага на коленете и показва на многохилядната публика, че фитнес тренировката й не започва без него.

Вашият блог ще се нуждае от сериозно популяризиране, така че марките да са готови да си сътрудничат с вас. 

5. Предлагане и промотиране на стока/услуга

Производството и продажбата на стоки най-вероятно няма да бъде основен източник на доходи, но ще работи чудесно за разпознаването на компанията или личната марка. Всички сувенирни продукти се считат за стока: пощенски картички, значки, тениски, ключодържатели, чаши и др.

Разработка на макети, търсене на консумативи и изпълнители, изработка на тестови копия.

Потенциален доход. Цената на продукта минус производствените разходи. Тоест, например, можете сами да произвеждате стоки - сами да отпечатвате разпечатки и стикери и съответно основните разходи ще бъдат за материали. Ако трябва да използвате производство на трета страна, тогава бюджетът ще трябва да включва не само консумативи, но и плащането за услугите на изпълнителя.

6. Печелене на пари от продажба на пакети за обучение

Методът ще работи чудесно, ако сте посветили канал на професионалната си дейност. Например, фризьори и гримьори, след като са спечелили определена аудитория, могат да организират курсове или майсторски класове.

Предложението трябва да бъде уникално и високоспециализирано, така че хората да знаят какво точно научават. И, разбира се, те са по-склонни да закупят програми за обучение, където накрая се изисква придружаващ документ - сертификат, диплома и т.н.

7.  Продажба на мнение, експертиза

Този метод се различава от предишния по това, че това е еднократна промоция, която е насочена по-скоро към нематериален резултат и не предполага активни действия от страна на клиента. Например, това може да бъде консултация от бизнес треньор, съвети как да печелите от Instagram или препоръки от стилист.

Като експерт можете да публикувате малки информационни публикации на страницата си, за да привлечете допълнително клиенти да продават вашите услуги. Но всичко, което ще преподавате, трябва да бъде показано от вашия собствен пример и опит.

8. Рекламна публикация като пост в Инстаграм, и като кратко видеосъдържание в Tik-Tok

За разлика от личните страници, в публичните страници съдържанието не е авторско и строго тематично. Тези страници са посветени на всичко - от наука до видеоклипове за котенца. Основното е, че наистина сте запалени по темата за обществеността, защото за да задържите вниманието на публиката, ще трябва да правите няколко публикации на ден и съответно да търсите постоянно информация.

Рекламите за публичност се публикуват както в Stories, така и в емисията. Най-често ценоразписът за рекламодатели предоставя няколко опции в зависимост от това колко дълго публикацията ще виси в емисията.
Много важно е да предлагате рекламна публикация с линк в профила, който да насочва читателя към подробности, или за поръчка на даден продукт.

Минуси: Загуба на време в търсене на информация и популяризиране на акаунт.

9. Партньорски програми и арбитраж на трафика

Тук всичко е просто: регистрирайте се в платформата CPA, изберете оферта, вземете уникална връзка, която поставяте в профила си и печелете комисионна за всяко кликване (тоест потенциален клиент). Промо кодовете работят на същия принцип.

В Instagram активна връзка може да бъде поставена само в описанието на профила, така че са необходими отделни страници за рекламиране на няколко продукта.

Допълнение. Първо, трябва да популяризирате акаунта си: колкото по-голяма е аудиторията, толкова повече ще има кликвания върху връзката. След това го проучете и публикувайте връзки към продукти с подобна целева аудитория. Например, ако вашият профил е за здравословен начин на живот, тогава можете да предположите, че аудиторията се интересува от правилното хранене и да поставите партньорски връзки към съответните продукти.

Можете да печелите, като управлявате клиентски профил, а не Ваш личен

Промотиране на акаунт и набавяне на последователи


Услугите на SMM специалистите винаги са актуални, като се има предвид, че за много компании Instagram е основната рекламна платформа. И някои блогъри живеят извън социалната мрежа. Това включва проектиране на профил, писане на план за съдържание и маркетингова стратегия, наблюдение на конкуренти, публикуване на публикации и истории, копирайтинг, задаване на цел в Instagram, популяризиране на профил, масово харесване и масово следване и т.н.

Много трудни задачи, но даващи приходи, без да се налага да инвестирате физически средства, единствено се изисква да обогатите знанията и уменията си, както и упорита работа.

Администриране на акаунт

Обхватът на отговорности тук е по-тесен от този на маркетолог. Това включва попълване на профил, публикуване на публикации и истории, в някои случаи – създаване на креативи и писане на текстове. Но най-важното е работата с аудиторията, тоест общуването в директивата и коментарите, получаването и предаването на заявки от Instagram и т.н.

Таргетиране - насочване


Насочената реклама е един от най-популярните начини за популяризиране, включително в Instagram. Тук няма да говорим подробно за това, можете да откриете подробности в w-seo.com.

Печелене на пари чрез управление на съдържанието

Работата Ви в този случай е да предоставяте на компанията съдържание и да следите за него. Отговорностите могат да включват създаване на план за съдържание, снимки и видеоклипове с продукти, писане на текстове и др.

Допълнение. Обучение по фото и видео редактори, основни SMM умения и Instagram маркетинг.

Поддръжка на акаунти

Винаги има търсене на фотографи, копирайтъри и графични дизайнери в Instagram, така че дори и с най-основните умения в арсенала си, няма да се налага да гладувате.
Измамни харесвания, коментари, абонаменти
Подходящ за тези, които имат въпрос как да правят пари от акаунт в Instagram от нулата. По-скоро не основният, а спомагателен метод - например за ученици или студенти. Лесно е да печелите пари от харесвания в Instagram: регистрирайте се в специална услуга, например Socpublic, Unu или Smoservice, вземете задачи от сорта на харесване, напишете коментар и т.н. - и печелите.

Фотосесии и редактиране на снимки

Има много възможности за печелене на пари: фотосесии за блогъри и марки, продуктова фотография, снимки на акции и много други. Някои приключенски фотографи предлагат платени обиколки на някои от най-фотогеничните места специално за блогъри – например, можете да намерите много такива оферти за заведения и да ги рекламирате. Естествено, на заведения, които са във Вашият обхват.

Заснемане и редактиране на видео съдържание

Видео съдържанието е не по-малко търсено от снимките - от кратки видеоклипове в истории до пълни видеоклипове за IGTV. Основно за Tik-Tok е именно видеосъдъранието. 

Копирайтинг




Текстът за Instagram трябва да бъде не само интересен, обемен и жив, но и кратък - ограничението за публикации в социалната мрежа е само 2200 знака. Освен това продажбата на търговски текстове има свои специфики.
Много ценни съвети за копирайтинг можете да откриете в официалната страница на VISEO. Потърсете в Google "w-seo копирайтинг" и ще можете да научите много допълнителни съвети за този сектор.

Печелене на средства от създаване на дизайн решения

Профилът, който е последователен в стила, изглежда по-привлекателен от този, сглобен от хаотични снимки. Ето защо е по-добре както блогърите, така и търговските акаунти да разработят дизайн на корпоративен блог. Това ще работи като графична реклама и вашите публикации ще бъдат лесно разпознавани в емисията.

Препоръки. Обучение за проектиране, закупуване на подходящ софтуер, изучаване на спецификата на профила на клиента. Поемане на курсове по дизайн на страници в Instagram.

Специфика на тази нова професия, а именно развитие и поддръжка на акаунти в социалните мрежи и печелене на пари от тях

Къде да получите знания, за да печелите пари в Instagram и Tik-Tok?  В интернет има много платени и безплатни курсове по тази тема. В настоящата статия представихме някои от най-важните акценти за печелене на пари от Интернет, предимно от социални мрежи, без да се налага да плащате луди пари. Печелене на пари с ум, креативност и упорит труд!

Не е необходимо да се ограничавате по никакъв начин от методите, посочени по-горе – можете да ги комбинирате и да увеличите доходите си. Например, можете едновременно да се занимавате професионално със SMM и в същото време да поддържате както търговски профили на други хора, така и свой личен или експертен блог. И там не е далеч от продажбата на информационни продукти.

Но, естествено, няма да работи веднага. Всички методи предполагат преди всичко развит акаунт – добре проектиран, с активна и оживена публика, редовни публикации и т.н. Как да стигнете до това, можете да разберете, като четете всеки ден www.BedenBogat.com и като препоръчате проекта на приятели и познати.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.