Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Някои от полезните навици, които помагат да бъдем по-продуктивни и да печелим повече

Към първия милион... Какви навици са помогнали на най-богатите хора на планетата да успеят? Кой не мечтае да стане милионер? Вероятно само м...


Към първия милион... Какви навици са помогнали на най-богатите хора на планетата да успеят?

Кой не мечтае да стане милионер? Вероятно само милиардерите. Според Forbes техният брой през 2019 г. е бил 2153, тоест по-малко от 0,00003% от световното население. Най-интересното е, че мнозинството са постигнали този статус сами - без да спечелят от лотарията или да получат наследство.

Известният американски писател Томас Корли изучава успешните истории на съвременните доларови милиардери в продължение на пет години. Изследването се състоеше от проучване сред 233 заможни хора с доходи над 160 хиляди долара годишно. 76% от тях сами са натрупали капитал. Резултатите бяха изненадващи: повечето от анкетираните имаха подобни навици. Корли сподели своите открития в „Ключът към успеха: Ежедневните навици на богатите хора“.

Представяме Ви няколко прости, но полезни навици, които могат да помогнат за по-бързото забогатяване.

Ставайте  рано. Сутринта е най-продуктивното време, така че ставането в 5-6 часа е възможност да мислите за нов ден в тишина, да се подготвите за работа и да започнете да действате, докато другите се опитват да се събудят.


Поддържайте се. Правилното хранене, физическата активност и хигиената са неразделна част от имиджа на успешния човек. Освен това е полезно за вашето здраве.


Четете редовно. Успешните хора винаги отделят много време на четене – основно специализирано или свързано със саморазвитие. Обичайната практика е всеки ден от 30 минути до няколко часа.


Планирайте деня си. Списъците със задачи се съставят максимално: в идеалния случай, когато 70% от тях са попълнени преди сумирането вечер. Да се ​​хвалите за това, което сте направили, също е добър навик.


Запишете мислите писмено. Дойде ли Ви интересна идея - трябва да я запишете веднага: така мозъкът няма да я пропусне и в същото време ще се опита да измисли нещо още по-впечатляващо.

Приоритизирайте. Невъзможно е да направите всичко навреме, така че трябва да се научите да подчертавате основното - това, което е най-важно в момента или ще даде най-добрия резултат в бъдеще.

Бъдете в състояние да си починете. Нон-стоп производителността е изтощителна. Изгарянето е възможно дори в това, което обичате, ако не дадете почивка на мозъка си.

Правете повече утре, отколкото днес. Увеличаването на усилията по пътя към целта приближава момент Х. Няма нужда да се опитвате да изпълните петгодишния план за три години, достатъчни са няколко допълнителни действия.

Позволете си да усетите. Животът е поредица от събития, които неизменно предизвикват емоционален отговор. Не си струва да скачате до тавана от радост пред бизнес партньори, но усмивката определено няма да е излишна.

Не упреквайте за грешки. Всяко преживяване може да бъде от полза: отрицателният резултат е възможност да се анализира какво е направено неправилно и да се избегне повторението в бъдеще.


Живейте по средствата си. Съпоставянето на желанията и възможностите е необходимо умение за контролиране на разходите и намаляване (или по-добре, нула) на кредитната тежест. Спонтанните и необмислени покупки пречат на натрупването на пари.


Инвестирайте ежедневно. Не става дума само за ценни книжа: образованието, впечатленията, културното развитие са инвестиции в себе си. Финансовият растеж непременно ще последва личностното израстване.


Психолозите казват, че за да поправите навик, трябва да извършвате желаното действие всеки ден в продължение на три седмици. 


No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.