Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

8 причини, поради които да опитвате по-често нови неща

Причини, поради които да опитвате нови неща по-често Любопитството е отличителна черта на човека. Ако в детството често си позволяваме да бъ...


Причини, поради които да опитвате нови неща по-често


Любопитството е отличителна черта на човека. Ако в детството често си позволяваме да бъдем любопитни – активно сме привлечени от всичко ново, не се страхуваме да правим глупости, правим грешки, то с времето тежестта на отговорността надделява и ние се затваряме от света. Опитването на нови неща е необходимо, за да се развивате като личност, да постигнете нови цели, за да подобрите качеството на живот. Да, вашите идеи не винаги ще завършват добре, но не можете да сте сигурни в отрицателния резултат, докато не се опитате да ги превърнете в реалност.

Събрахме няколко страхотни причини, поради които трябва да се научите да напускате зоната си на комфорт и да правите нещо ново възможно най-често.


Придобивате ценен опит

Като дете любопитството ви тласка към нови открития и благодарение на това се учите толкова бързо, започвате да разбирате как работи светът, какво можете и какво не можете да правите. Всеки изход от зоната на комфорт е ценно преживяване, което ви позволява да растете и да се развивате. Когато опитате нещо, което никога не сте правили, вие отваряте нови възможности да промените живота си към по-добро.


Разбирате какво харесвате и какво не Ви допада

Ако сте отворени към всичко ново, няма да ви е трудно да разберете себе си и да разберете какво харесвате или не харесвате. Не е нужно да формирате мнението си върху субективния опит на други хора, не е нужно да сравнявате всички плюсове и минуси, да вземете страна в разговор. Просто го вземете и опитайте и след това давате своя собствена оценка въз основа на вашето възприятие.

Разширявате възгледа си за света

Опитването на нови неща е чудесен начин да опознаете света около вас. Никога няма да разберете как живеят хората в друг град или държава, докато не пътувате. Няма да можете да преживеете това, през което преминавате.

Информацията, която получавате с нови знания и опит е невероятно ценна. Не пропускайте възможността да научите повече за света, в който живеете, и за хората, с които общувате.

Тествате себе си

Когато опитвате нови неща, предизвиквате себе си. Никога не знаете дали всичко ще се получи по начина, по който сте планирали, дали ще сгрешите, или всичко ще е по мед и масло.  Това е невъзможно да се предвиди, тъй като много фактори влизат в действие. Изпитвате себе си за сила и разбирате на какво наистина сте способни.

Повишавате самочувствието си

Без желание да опитате нещо ново е трудно да повишите самочувствието си. Продължавате да живеете така, както сте живели преди, оставате в зоната си на комфорт, където всичко е познато и безопасно. Няма ситуации, в които по някакъв начин бихте могли да се покажете.  След като решите да рискувате и да опитате ръката си в нещо напълно ново, получавате страхотна възможност да докажете собствените си способности и да повишите самочувствието си.

Избягвате страховете си

Всички хора се страхуват от нещо и това е нормално. Само някои са свикнали да се примиряват с емоциите си и да следват примера им, докато други са свикнали да се изправят пред страховете си и все пак да правят това, което им причинява чувства.Когато се научите да поемате оправдани рискове и да не придавате прекалено голямо значение на емоциите си, ще станете пълен господар на всяка ситуация.

Разширявате социалния си кръг


Ако в живота ви не се случи нищо ново и интересно, рискът да срещнете хора, които са напълно различни от вас, е нула. Общувате само с тези, които вече са във вашето обкръжение – роднини, приятели, колеги.  Благодарение на тях вие сами се развивате, научавате много нови неща, получавате полезни връзки, които могат да ви помогнат в бъдеще.

Научавате се да забавяте и цените времето си

Когато опитате нещо ново, вие забавяте темпото. Факт е, че получавате нов опит, нови емоции, знания и всичко това ви отвлича от обичайната ви рутина. Когато остареете, започва да ви се струва, че дните и седмиците се чувстват сякаш летят няколко пъти по-бързо, отколкото трябва, и абсолютно нищо не се случва около вас. Ако не промените обичайния си маршрут до работа, не се опитвайте да разнообразявате свободното си време, в крайна сметка дори не си позволявайте да отидете в друго кафене и да вземете ново питие, тогава не е чудно, че животът сякаш минава покрай теб. Но след като започнете да правите някои промени, времето ще се забави.

Финални думи


В настоящата статия бяха представени осем основателни причини, поради които да опитавте нови неща, да тествате себе си и да бъдете по-смели в действията си.

Надяваме се и вярваме, че статията Ви е била интересна. Ще сме Ви благодарни, ако я споделите с приятели, колеги, партньори!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.