Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Креативни идеи за печелене на повече пари

Днес ще говорим за това как да печелите пари онлайн и офлайн и как да действате правилно, за да намерите подходяща работа според вашите възм...

Днес ще говорим за това как да печелите пари онлайн и офлайн и как да действате правилно, за да намерите подходяща работа според вашите възможности и възможности. Въпреки тежката икономическа ситуация, житейските обстоятелства и физическите данни, винаги има възможност да подобрите поне малко финансовото си състояние. На първо място, трябва да вярвате в себе си и да търсите начини за решаване на проблема, а не да се паникьосвате или да изпадате в депресия. 

Ако знаете, че има изход, тогава определено ще го намерите.

Как да печелите повече пари от работата си?

Често, в търсене на повече пари, ние веднага търсим начини да спечелим допълнителни пари в свободното си време. Но според нас си струва да потърсите решение в предприятието, където вече сте наети. Помислете какво можете да направите, за да спечелите повече пари. Ето някои опции:

1. Просто помолете шефа си да увеличи заплатата ви. Първо помислете колко ценен сте като служител, какви задължения изпълнявате извън длъжностната си характеристика и не получавате допълнително заплащане. Поставете се на мястото на шефа. Той ще увеличи заплатата ви само за това, което правите за предприятието, а не защото имате малко пари или просто сте добър човек.

2. Преместете се на по-висока позиция. Например, ако сте счетоводител, можете да станете ръководител на вашия отдел. Опитайте се да се докажете, учете, усъвършенствайте уменията си и не бъдете твърде скромни, тогава има шанс да бъдете повишени. Помогнете на прекия си ръководител да заеме по-висока позиция и тогава може да ви бъде предложена текущата му позиция.

3. Преквалифицирайте се. Сигурни сме, че знаете кой печели повече пари от Вас в компанията, в която работите, нали така?  Помислете дали можете да свършите същата работа и какво е необходимо. Може би ще бъде достатъчно да се свържете с мениджърът и да поискате преквалифициране. 

4. Измислете идея, която ще помогне на компанията да направи повече пари или да спести пари. Подобна инициатива често се възнаграждава.

5. Комбинирайте текущата позиция с допълнителни отговорности.

6. Разработете интересен проект за предприятието и го ръководете.

7. В свободното си време намирайте клиенти за компанията, това може да доведе до допълнителни бонуси.

Разбира се, не във всички предприятия и не за всички професии, тези опции са изпълними, но си струва да обмислите това, преди да потърсите работа на непълно работно време.

Как да намерите нова, по-високо платена работа по специалността си?

Ако сте опитали всички начини да получите повече пари в предприятието,  но не сте удовлетворени,  тогава следващата стъпка е да намерите ново място. Тук също има няколко варианта.

Намерете работа със същите изисквания за служител, но по-висока заплата. Публикувайте CV-то си в сайтове като Zaplata bg, Jobs bg и други сходни, посочете ключови умения, опит и желан размер на заплатата. Също така редовно преглеждайте подходящи свободни работни места и отговаряйте на оферти от работодатели.

Помислете и за създаването на профил в LinkedIn.


Намерете място със същата заплата, но по-удобен график, за да освободите време и да можете да печелите някъде другаде освен чрез основната работа.

Потърсете свободно място с по-ниска или същата заплата, но по-добри перспективи, например в голяма компания. Това ще предостави възможност не бързо, но все пак ще увеличи доходите ви в краткосрочен план.

Да напуснеш обичайното си място е страшно, особено ако имаш семейство, хора, за които си отговорен. Затова първо си намерете нова работа и едва след това напуснете.

За да печелите повече в професията си, трябва да учите и да се развивате. Можете да вземете курсове за напреднали, да четете книги по специалността си, да преминете онлайн обучение и да разширите възможностите си.

Периодично преглеждайте свободните места, ходете на интервюта. Когато разберете за какво работодателите трябва да плащат повече, можете да намерите място с условия, които ви устройват.


Как да се преквалифицирате в нова специалност?

Как да научите нова професия
Ако основната работа не ви подхожда или не можете да си намерите работа, тогава можете да намерите своето призвание в нов вид дейност. Можете да се опитате във всяка професия, да отидете да учите, да получите допълнително образование и нови умения. Разбира се, ще са необходими години, за да станете лекар или адвокат, но има професии, които могат да се научат много по-бързо. Например, можете да станете начинаещ счетоводител след 3-6 месеца интензивен курс.

Ако обичате фотографията, имате професионална техника и умения в програми за обработка на графики, тогава можете да станете професионален фотограф. Това може да бъде странична работа или основна дейност. Фотосесиите стават все по-популярни, много хора са склонни редовно да публикуват професионални снимки на страниците си в социалните мрежи. Така добрите фотографи бързо намират своите клиенти.


Работа от вкъщи - HOME OFFICE


Ако знаете как да направите нещо със собствените си ръце, което не изисква сложно оборудване, тогава организирайте работно място за себе си у дома.

Ето няколко примера за това как можете да печелите, докато седите вкъщи:
  • Шивашки услуги и поправка на дрехи, обувки и други сходни;
  • Пакетиране и продажба на торти, питки, сладкиши и други лакомства;
  • Приготвяне на  ястия за хора от най-близкия офис;
  • Маникюр, педикюр, подстригване, прически, епилация;
  • Рисуване на  картини, карикатури, ако сте художник;
  • Ръчно изработени пощенски картички;
  • Rзработка и продажба на сватбена украса и различни атрибути, например очила и възглавници за пръстени;
  • Отглеждане на цветя, декоративни рибки,  малки домашни любимци за продажба;
  • Създаване на персонализирани букети от сладкиши;
  • Козметика от естествени съставки;
  • В ИТ сектора;
  • Много други...

Вкъщи можете също да извършвате интелектуална работа, например да превеждате текстове или да давате уроци, ако сте учител. Въпреки че по-често учителите отиват при ученици, отколкото обратното. Но сега много хора учат по Skype, ZOOM или VIber, което е доста приемливо за тези, които искат или трябва да работят от вкъщи.

Можете също така да станете отдалечен служител и да работите по своята специалност от всяка точка на света. Това е приемливо за всички видове дейности, при които за изпълнение на задълженията са необходими само компютър с достъп до Интернет и телефон. Още повече идеи и полезни съвети ще намерите в статията как да печелите пари у дома без инвестиции и измама.

Интернет професии


Ако търсите лесни пари и си мислите, че не можете да правите нищо и да печелите пари в Интернет, тогава се лъжете. От друга страна, схващането, че човек не може да получи достойно заплащане за своя труд, също е погрешно. Темата, ИНТЕРНЕТ ПРОФЕСИИ и печелене на пари от ИНТЕРНЕТ е много дълга, затова очаквайте специална публикация! Четете всеки ден BedenBogat.com. На този етап Ви препоръчваме да прочетете и тази статия: Печелене на пари от Интернет

Кажете ни в коментарите каква е вашата работна ситуация, какви решения виждате и дали тази статия ви е помогнала.
Споделете с приятели!

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.