Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Блокова галерия в София - една осъществена мечка на Nasimo

Блокова галерия в София - една осъществена мечка на Nasimo - богатство за душата! Блокова галерия в София изуми хора от цял свят.  В столичн...

Блокова галерия в София - една осъществена мечка на Nasimo - богатство за душата!

Блокова галерия в София изуми хора от цял свят. 

В столичния квартал "Хаджи Димитър" един от най-добрите артисти по графити Nasimo е решил да нарисува колкото се може повече калкани, като по този начин представи позитивно настроение сред столичани и гости на града.

Един от вече осъществените и не малко скандален графит бе този на Дядо Добри, отново в същия квартал, ето какво каза за него: „Аз не съм направил нищо, аз просто нарисувах нещо, което ме вълнува, а именно това са хората, които са искрени, чисти и предани. Дядо Добри е точно такъв – чист и предан на Бога. Той е създал своята си позиция и това го прави да е велик, защото той работи за Най-Великия. Когато работиш за най-Великия, ти автоматично ставаш велик. …Не съм го срещал на живо, но е достатъчно да видя какво прави и това нещо да ме вдъхнови и да го изобразя. Смятам, че е един от най-достойните хора в България в момента. Има много такива хора, но те не се показват. Те са хора, които вършат същите добрини, само че никъде не шумят затова нещо. Но ако аз нарисувам някои от тях, хората веднага ще кажат „Уу, сектанти”.. незнам си к’во, докато Дядо Добри е точно човек, който влиза в представите за святост, побелял старец с брада, измъчен. Направих го него, защото само по този начин мога да покажа тези качества, които съм написал около образа му. Докато рисувах, всеки се спираше да казва „О, много хубаво, много хубаво..” незнам си кво: „всичко е вярно..”, но аз тези качества съм ги взел от Бхагавад Гита. Това са качествата на преданост на божествените хора. Всички хора имат добродетелни качества, но има и такива, които се отъждествяват с грубата материя. Те се заробват с лоши качества, култивират ги, че даже и успяват да ги приемат за добродетели. Колкото по-алчен си и похотлив  – ти си толкова по-напреднал в модерното общество. Еми сори, обаче аз не искам да съм част от т’ва общество. Затова този графит нашумя толкова много, защото аз вложих много сърце в него, защото ми е много при сърце самата тема.“ Nastera успя да осъществи проекта и да нарисува още един графит върху блок в пространството на квартала Хаджи Димитър. 


Блокова галерия в София - една осъществена мечка на Nasimo - ето и снимки на това уникално улично изкуство!

Използвани материали в статията: 

http://www.graffiti.bg/stupka-po-stupka-nasimo-osushtestvqva-mechtata-si-za-blokova-galeria-v-sofia/

https://vitoshka.com/likat-na-dyado-dobri-v-sofiya.html

Снимки: Dhzunev Photography

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.