Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Гръцки стил във Вашата баня

  Архитектура от древноста Много собственици на жилища избират баня в гръцки стил, причините ще разгледаме в настоящата статия. Древност...

 


Архитектура от древноста

Много собственици на жилища избират баня в гръцки стил, причините ще разгледаме в настоящата статия.

Древността винаги е била популярна през годините. Както за потребители от развитите страни, така и за хора от Източна Европа, влючително и от България. Архитектурата в гръцки стил, не само при обзавеждането на баня, но и при всеки друг тип обзавеждане, е интересна, впечатляваща, някак божествена.

Чрез обзавеждане на жилище в гръцки стил можете да се потопите в  атмосфера на древността.

За това обаче трябва да се съобразите с някои стандарти, за да бъде резултатът последователен.

Малко история

Но първо, нека обърнем внимание на историята на появата на тази тенденция в интериора, за да я разберем по-добре. И това ще помогне за правилното му изпълнение.

Трябва да се каже, че древните гърци не са се интересували особено от вътрешната украса на помещенията. Поради топлия климат те били най-често навън, така че украсата в къщите имала груби черти, а формите на мебелите се характеризирали с примитивизъм. По-късно, с развитието на цивилизацията, гърците започват да гравитират към лукса.

Касираните тавани са измислени от древните гърци. Те също така измислят  идеята да заменят колоната с помощта на женската статуя.

Стил, характеристики и особености на банята в гръцки стил

Много  често гръцката посока в интериора се бърка с римската, получава се препокриване. Разбира се, това е погрешно, тъй като двата стила са много различни един от друг. За римската епоха луксът е по-подходящ, а за гръцката уверената простота. Банята в гръцки стил разполага със стенописи, доста високи тавани и характерни декорации. Много е важно цветовата схема да има естествена основа.

В тази посока се използват пастелни цветове: нежни маслинови, сини, лимнени цветове, цветове с бели нюанси и със сини такива. Гръцкият стил отхвърля ярките цветове и позлатата. Нека елегантността да бъде запазена, но не бива да преминава в помпозен лукс. Сдържаността тук определено се насърчава. Заложете на баня в гръцки стил и приемете спокойствието в дома си.

И така, банята в гръцки стил се характеризира с това, че в нея присъстват елементи от Древна Елада, цветовете също са в тази насока.

Финални думи, касаещи обзавеждане на баня в гръцки стил

Да обзаведете банята си в гръцки стил – това е не толкова лесно начинание, затова съветът ни е да се обърнете към специалисти.

А що се касае за аксесоари и мебели за баня, то Ви съветваме да разгледате официалната страница на Ramois.com – в нея ще откриете интересни мивки, смесители, продукти за под за баня, шкафове за баня и много други продукти, които биха паснали за вашата баня в гръцки стил.

Повярвайте ни, богаташите често избират подобен тип бани, обзавеждане, шкафове, огледала и други, именно в древен стил. 

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.