Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Бизнес идеи за летния сезон. 8 актуални предложения, които могат да Ви направят богати ...

Бизнес идеи за летния сезон Подгответе се за лятото: 8 печеливши сезонни бизнес идеи Истинският предприемач може да печели пари от всичко. Д...


Бизнес идеи за летния сезон

Подгответе се за лятото: 8 печеливши сезонни бизнес идеи

Истинският предприемач може да печели пари от всичко. Дори по време на годината. Сезонният бизнес е идеален за студенти и тези, които търсят временна работа. Минимална подготовка, максимална възвращаемост.

Защо си струва да правите сезонен бизнес? Висока печалба, бързо изплащане, високо ниво на търсене, ниска първоначална инвестиция и висока доходност, която може да достигне 100-200%. Много продукти се продават с висока надценка през лятото, така че приходите от сезонни продажби ще бъдат по-високи. Ние разбираме какво си струва да отворим летен бизнес.

Най-лесният начин да организирате сезонен бизнес е да продавате стоки, които са много търсени през лятото: безалкохолни напитки, сладолед, слънчеви очила, климатици ... Но в света има повече от хиляда дейности, свързани с летния бизнес. И сред тях има много оригинални идеи.

Не можете да преоткривате колелото - и изберете прост вариант с продажбата на сезонни стоки. И можете да намерите интересна идея и да спечелите от уникалното предоставяне на вашите услуги. Основното е, че продуктът трябва да бъде разположен на пресечната точка на индустрии или пазарни ниши. Обикновено във всяка ниша вече има лидер, но на "кръстовищата" конкуренцията е по-ниска, което означава, че ще имате шанс да заемете място на слънце. Между другото, един от най-успешните летни бизнес продукти е електрически фумигатор с течност, който отблъсква комари и мухи. Да видим какво още може да предложи пазарът.


1. Велосипеди под наем

Инвестиции: до 5 000 евро

Насърчаването на здравословен начин на живот е движещата сила зад продажбата на спортни стоки и свързаните с тях услуги. Проектът може да се реализира както в курортни зони, така и в обикновени градове. Желателно е да поставите точка под наем в близост до зони за отдих (паркове, насипи - където хората могат да карат). Следователно предприемачът трябва да избере място предварително - в този бизнес това играе важна роля. За да стартирате проект в град с население от 1 милион души, ще са достатъчни 15 велосипеда със средна цена от 250 евро. Също така е необходимо да се вземат предвид разходите за наемане на обект под наем (това е приблизително 3-5 кв.м).

Можете да помислите и за електрически тротинетки под наем, тъй като са много актуални към днешна дата!


2. Обиколка с велосипедна рикша


Инвестиции: от 2000 евро


Без да се отклоняваме далеч от темата за колоезденето, предлагаме да разгледаме идеята за организиране на градски екскурзии на интересно превозно средство. Можете да закупите велосипедна рикша онлайн или да си направите своя собствена от обикновен велосипед. Въпреки това, нека бъдем честни: домашните велосипедни рикши не вдъхват доверие и често изглеждат доста странни, така че ви съветваме да не пестите от това. В интернет можете да намерите велосипеди от Китай за 1000 евро, често дори с електрически двигател.


Транспортът е много лесен за поддръжка, изглежда колоритен и ще се хареса на много туристи и жители на града. Вие, като шофьор, просто сте длъжни да поддържате този вкус, така че интересен костюм няма да навреди. И ако допълните разходките с рикша с малка екскурзия, можете значително да увеличите приходите си. За да стартирате такъв бизнес, в допълнение към транспорта, ще трябва да разработите маршрути за пътуване, също така трябва да сключите споразумение с администрацията на парка или зоната за отдих, където ще карате хора. Можете да предложите на посетителите маршрути с различна дължина.


3. Създаване на разсадник и продажба на растения

Инвестиции: от 1000 и повече евро


Ако имате собствен парцел и амбициите на градинар, тогава тази идея е за вас. Тук всичко е просто: изберете какво ще отглеждате: ягодоплодни и декоративни храсти, овощни дървета, разсад или цветя. Невъзможно е да се посочи точният размер на необходимите инвестиции - всичко зависи от това какво решите да отглеждате и как ще го продадете. Можете да продавате продукти на различни панаири, които много често се провеждат в големите градове; на пазарите; чрез интернет, като поставите своята реклама в специализирани сайтове.


4. Кетъринг на събития

Инвестиции: от 2000 евро


През лятото се провеждат много събития на открито. Концерти, фестивали, хранителни пазари, панаири и др. Нито един уикенд в града не минава без интересно събитие. Следователно, реална бизнес идея е организирането на кетъринг на събития. За да започнете проекта, ще трябва да закупите палатка, необходимото оборудване и да вземете предвид разходите за „входния билет за събитието“. Размерът на първоначалната инвестиция може да варира в зависимост от обхвата на вашата идея. Ако продавате варена царевица и захарен памук, инвестицията ще бъде минимална, ако поставите цяла палатка с грил или барбекю, ще ви трябват около 1000 евро.


Също така е важно да изберете правилното събитие - трябва обективно да прецените колко многолюдно ще бъде то. Вашата печалба зависи от броя на зрителите. При добро събитие можете да спечелите до 5000 евро на ден. Средно рентабилността на една хранителна палатка е около 15-20%, но при качествена организация може да достигне 40-50%.


5. Хотел за домашни любимци

Инвестиции: от 2000 евро


През лятото много семейства тръгват да пътуват и се сблъскват с проблема на кого да оставят своя домашен любимец. Не всеки човек има роднина или приятел, който може да се грижи за животното в отсъствието на собствениците. За такива случаи пазарът е готов да предложи услуга - хотел за домашни любимци. Това е страхотна възможност за ветеринарни лекари и просто за тези, които обичат животните. Всяка година услугата става все по-популярна.


Откъде да започна? С оценка на техните възможности – физически и финансови. Колко животни можете да следвате? Зависи и колко места за животни трябва да организирате. Можете да започнете този бизнес в градски апартамент, но все пак е по-добре да имате малка къща или вила с оборудвани заграждения и ходене в крайградски район. Разходите са минимални, особено ако вече имате подходящ имот.

6. Бизнес с озеленяване

Можете да реализирате своя потенциал като градинар чрез озеленяване на градински парцели и площи около къщи и офиси. Екип от 2 работници е в състояние да изпълни една поръчка в рамките на 2-3 дни. Градинарските услуги не са евтини, въпреки факта, че цената на работата е много ниска. Всичко, което е необходимо за стартиране на бизнес, е закупуване на инвентар, работеща форма и публикуване на реклами в специализирани сайтове. Можете също така да поставите реклами или да поставите листовки в пощенските кутии, рекламиращи вашите услуги и купон за отстъпка.

От оборудването ще трябва да закупите: ръчни бормашини, бормашина, лопати, гребла и други градински инструменти. В допълнение, бизнесът с ландшафтен дизайн включва закупуване на разсад и разсад от самия предприемач. Ето защо се препоръчва да се сключват договори с доставчици на етапа на подготовка на бизнес проект.

7. Почистване на басейни през ляото


Инвестиции: от 500 евро

Още една бизнес идея за почистване. Услугата е особено актуална в началото на сезона, когато басейните трябва да бъдат подредени след зимата. Проектът изисква минимални инвестиции и ще ви позволи бързо да печелите.

За да работите, ще трябва да закупите оборудване: автоматичен почистващ препарат (скимер за басейн), почистващи продукти, градински маркуч под високо налягане, гащеризони и защитно оборудване (ръкавици, очила). Всичко това ще струва около 250 евро.

8. Развлекателен бизнес


Това включва много прости бизнес идеи, които носят истински пари. Например уличните художници правят добри пари от бързи портрети и карикатури. Рисуването на лица е много популярна тема за децата. Мобилните атракции като стрелбище винаги са популярни в местата за отдих. Можете да предлагате услугите си на фестивали и панаири, в паркове и др.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.