Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Топ 7 на най-скъпите пици в света

Когато искате нещо специално в храната, трябва да сте готови да похарчите повече от обикновено. Световноизвестното италианско ястие - пицата...



Когато искате нещо специално в храната, трябва да сте готови да похарчите повече от обикновено.

Световноизвестното италианско ястие - пицата има много почитатели по целия свят. И бедни, и богати обичат пица!

Много хора са готови да ядат пица всеки ден, но има и такива, които обичат разнообразието. За изключителна пица, обаче ще трябва да платите много пари.

Ето кои са най-скъпите пици в света в историята на това ястие:

1.Пица LOUIS XIII



Цена: €8,300 ($8,780)

Най-скъпата пица в света се смята, че еLOUIS XIII, която се приготвя в италианския град Салерно. Тази пица  Renato Viola (Renato Viola) се подготвя  само за специални гости. Диаметърът е 20 см - идеално решение за двама.

Какво й е специалното:

  • - за приготвянето на специално тесто са необходими 72 часа
  • - брашно одобрено от A.I.A.B. (Associazione Italiana per l'Agricoltura Biologica) - Италианска асоциация за биологично земеделие
  • Розовата сол в пицата идва от река Мъри, най-голямата река в Австралия.
  • - три вида хайвер: хайвер от есетра Royal Prestige, хайвер от есетра Kaspia Royal Classic от иранското крайбрежие и хайвер от есетра Kaspia beluga
  • - норвежки омар
  • - органична черна биволска моцарела
  • - седем други вида сирене
  • 1995 шампанско Krug Clos du Mesnil се използва за подобряване на вкуса
  • за уникален вкус към пицата е добавено бренди Cardenal Mendoza Sanchez Charter Real Romate Finos
  • подарък уникален коняк от най-високо качество Remy Martin Louis XIII, на който е кръстена пицата.

Пицата се сервира в дома на клиента. В цената е включен и комплект съдове и кухненски прибори от изключителна колекция. Самият Ренато Виола с още един готвач и сомелиер идват в дома на клиента, за да приготвят пица, така че не е необходимо да се ходи на ресторант.

Според автора на тази пица никой никога няма да напълнее от Луи XIII и всичко това e благодарение на факта, че всички използвани съставки не съдържат мазнини. Дори диетолозите потвърждават тази информация.

2. Пица Miss Verdun

Цена: $4000

Mazzou Pizza, разположена в Монреал, Канада, предлага комбинация от бели трюфели, омар, хайвер и 24-каратови златни люспи в своята пицария. Цената включва и услуга, при която главният готвач идва в дома ви, за да приготви пица във вашата кухня, по време на което камерен оркестър ще свири за вас.

3. Пица Royale 007

Цена: €2700

Тази пица е правена само веднъж, през далечната  2007 г. и за пускането на следващия филм за Бонд беше решено да се подготви специално лакомство, парите за което отидоха във фонд за подпомагане на хората със зрителни увреждания в развиващите се страни. Проведе се търг, на който адвокат купи пицата за 2700 долара, за да зарадва жена си на Свети Валентин.

Ресторантьорът Доменико Крола отлетя от Глазгоу за Рим специално, за да приготви пица, покрита с ядивно злато, маринован в коняк омар, нарязано еленско месо, шотландска пушена сьомга и напоен с шампанско хайвер.

4. Пица от ресторант Industry Kitchen



Цена: $2000

Тази пица се сервира с трюфели, гъши дроб и най-прегорелия вид хайвер. Можете да я поръчате в ресторант Industry Kitchen в Долен Манхатън, Ню Йорк.

Сиренето Стилтън за тази пица се прави в Англия от местно мляко и на три определени места. Също така не забравяйте за топинга, който се състои от 24-каратово златно листо.

Трябва да поръчате пица 48 часа преди да ядете. 

5. Пица  The One Percenter"

Цена - 1000 долара

През 2012 г. Nino's Bellissima Pizzeria в Ню Йорк създаде пица "The One Center" на стойност 1000 долара. Само хайверът, използван в тази пица, струваше 820 долара и включваше общо 6 вида. Използван е хайвер от белуга и звездовидна есетра, както и нарязан омар и фреш от сметана - френски ферментирал млечен продукт, донякъде подобен на познатата ни заквасена сметана. Според собственика на пицарията много клиенти се чудят защо тази пица е толкова скъпа. Обикновено се сервира на търговци на Уолстрийт, юбилейни двойки и политици.

6. Пица C6

Цена: $450



В град Ричмънд, провинция Британска Колумбия, Канада, сервират пица, наречена C6, в която основните гарнитури са: омар "Thermidor", аляска синя нототения, пушена сьомга, тигрови скариди и хайвер от руска есетра.

7. Пица "Triple Mille-Feuille"

Последната пица, в нашата класация, която екипът от Bedenbogat.com представи за Вас, това е пицата "Triple Mille-Feuille". Тя струва приблизително 140 долара.
Тази пица се сервира в ресторант Домино. Тортата се състои от три кори, между които има сирене. Ще ви струва $140, ако я поръчате с всички гарнитури, които правят пицата доста висока и трудна за ядене. В Япония тази пица стана много популярна и много често се поръчва.

За Вас, читателите ... Опитвали ли сте някоя от тези 7 пици? Оставете коментар, ако сте и пишете коя точно... Също така, ако имате и Вие любима пица, споделете с нас, коя е тя, от какво е съставена и други подробности!


Повечето от пиците за богаташи, ако позволите така да се изразим, или пиците, които си позволяват най-богатите хора са изработени по специални технологии, с професионални машини за разточване на тесто и печени на фурни, от изключително висок клас.А съставките, които присъстват, те са аналогични с тези, които всеки ден се консумират от световноизвестните личности, хайвер, трюфели, гъши дроб и други.



No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.