Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Скъпи ли са наистина бързите кредити?

За бързите кредити винаги е съществувало мнението, че са прекалено скъп продукт. Това се дължи на големите лихвени проценти, които небанкови...


За бързите кредити винаги е съществувало мнението, че са прекалено скъп продукт. Това се дължи на големите лихвени проценти, които небанковите институции налагат. По тази причина много потребители избягват да използват такъв вид заеми. Оскъпяването при този вид продукт реално се дължи на увеличения риск, с който работят този тип финансови институции. При банките условията за отпускане на кредит са в пъти по-строги, за да се гарантира че клиентите ще са по-коректни в погасяването на заемите си.

Истина или мит е, че бързите кредити винаги са скъпи?

За да ви докажем, че това твърдение е по скоро мит днес ще ви представим няколко ситуации, в които така наречените бързи кредити могат да бъдат евтини и изгодни:

 

1.       Когато вземете бърз кредит до заплата

Небанковите финансови институции могат да предлагат няколко вида кредити: бързи кредити на вноски, кредит срещу обезпечение с недвижим имот или кредит до заплата.

Кредитът до заплата представлява заем за малка сума обикновено до 1000 лева с кратък срок на погасяване, в повечето случаи 30-60 дни. Той е подходящ за потребители, които очакват приходи в кратък срок и имат спешна нужда от пари. Вземането на този кредит е лесно и бързо, а много от компаниите на пазара предлагат безлихвен първи кредит за нови клиенти. Тази оферта важи, ако кредитът се погаси в посочения срок, в противен случай по него започва да тече лихва.

 

2.       Когато сте лоялен клиент

Много от кредитните компании предлагат промоционални условия на добрите си клиенти. Ако сте вземали кредит от дадена фирма и сте погасявали вноските си навреме, вероятно от дадената фирма ще ви предложат по-изгодни условия по следващ кредит. Такива могат да бъдат: по-малка лихва, възможност да усвоите по-голяма сума или пък предварително одобрение, което ще съкрати процеса по вземането на заема.

 

3.       Предсрочно погасяване

Всяка фирма за бързи кредити предлага предсрочно погасяване. Ако искате да погасите оставащата част по заема, като платите само главницата (сумата на оставащия заем без начислена по нея лихва) винаги можете да го направите. Свържете се с кредитния си консултант и обсъдете как може да се случи това.

 

4.       Рефинансиране или обединяване на задължения

Ако потребителят е коректен той има възможност да обедини заемите си, за да намали месечната си вноска, или пък да погаси предсрочно един заем, за да изтегли друг, който е с по-добри условия. Този вариант в някои случаи може да не е по-евтин, но почти винаги е по-изгоден за клиента.

 

5.       Вземане на заем срещу обезпечение

Много от небанковите финансови институции вече предлагат кредит срещу обезпечение, най-често недвижим имот. Ако притежавате собствен имот и се нуждаете от по-голяма сума, можете да попитате кредитната компания за такъв вид заем. Лихвите в този случай обикновено са по-ниски от тези при бърз кредит на вноски.

 

Ако сте решили да кандидатствате в институция за бързи кредити, не забравяйте да се информирате подробно за всички условия. Четете мнения в онлайн пространството, задавайте въпроси на кредитния си консултант и най-важното четете договора си внимателно. Да, в някои случаи бързите кредити са скъп продукт, но ако ги използвате разумно могат да се окажат много изгодно решение.


No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.