Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Асфалтиране на тротоар или редене на унипаваж

  Не е трудно да се види разликата между асфалта и унипаважа, но тъй като и двете имат своите плюсове и минуси, може да е трудно да изберете...

 


Не е трудно да се види разликата между асфалта и унипаважа, но тъй като и двете имат своите плюсове и минуси, може да е трудно да изберете кой материал ще е най-подходящ за полагане върху вашия тротоар. Когато обмисляте вида настилка, ви съветваме да вземете предвид натовареността на мястото, както и бюджета си.

Фирма за асфалтиране на тротоари споделя с вас малко повече информация, която ще ви помогне в избора коя от двете видове настилки да изберете.

Асфалтът е композитна смес от битум и инертни материали, която осигурява издръжлива и гъвкава повърхност, върху която ще преминават автомобили, тежкотоварни превозни средства и машини. Удобна е за асфалтиране на алеи , паркинги или търговски зони. По-голяма част от пътищата в страната са покрити с асфалт.

Унипаважът също се полага, за да покрие дадена площ. Паветата се произвеждат в различни форми, размери и цветове и пристигат на място готови за монтаж. Те обикновено трябва да се монтират върху уплътнена основа от пръст или пясък, а при липса на фугираща смес, паветата предлагат пропусклива повърхност, която позволява на водата да не се задържа върху тях, а да преминава през тях.



И двете настилки имат своите предимства и недостатъци. Асфалтът например издържа по-дълго, може да се сложи по-бързо и в много случаи изглежда по-добре. Когато се използва правилно и когато е правилно положен, асфалтът излиза евтино решение, а и изисква по-малко поддръжка. Предполага също така и възможност за планиране на ефективно отводняване, както и минимален шум от движещи се превозни средства. Тъй като е устойчив на хлъзгане, е подходяща настилка за тротоари.

Реденето на паветата обаче изисква повече труд, а и те самите струват по-скъпо. Процесът на подготовка на основата е почти същият като при асфалта, но всяко паве трябва да се полага на ръка, което изисква повече работна ръка и по-висока цена на труда. Паветата са страхотен избор, ако тротоарът се намира в жилищен район, който има запазена старинна архитектура. Предимството на паветата е, че можете да избирате техния цвят, така че да паснат на фасадата на сградата ви. Предлагат добър дренаж, както и възможност за смяна на повредени павета.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.