Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как правилно да проектирате съдържанието си, за да стигнете до върха на търсачките? 5 съвета от професионалисти по дигитален маркетинг

SEO копирайтинг експерти споделят пет основни съвета за това как точно да достигнете до първи позиции в Google, именно чрез качествено съдър...SEO копирайтинг експерти споделят пет основни съвета за това как точно да достигнете до първи позиции в Google, именно чрез качествено съдържание. 

Всеки има свои собствени причини да създаде собствен сайт. Някои се нуждаят от него, за да популяризират бизнеса си, други - за да заявят своя опит и да донесат знания и умения на аудиторията. И някои решават да печелят пари от реклами на страницата. Във всеки случай имате нужда от трафик, за да постигнете целите си и можете да разчитате на него само с правилно форматирано съдържание. Първо трябва да решите към каква целева аудитория сте насочени. Това ще ви позволи да изберете компетентен стил на писане на материала и неговия дизайн. Задължително е да се изготви план за съдържание за публикациите, така че да излизат редовно новите публикации. И, разбира се, спазвайте определени правила при проектирането на съдържание.

Изберете заглавие с възможност за кликване от потребителите, т.е. с идеята да предизвика интерес у читателите

Как да създадете привлекателно за четене, както и добро за търсачките съдържание

Броят на кликванията до голяма степен зависи от това как сте озаглавили статията си. Читателят трябва да бъде предизвикан, впечатлен, дайте му да разбере, че вътре ще намери наистина полезна и интересна информация. Наличието на ключова дума в заглавието ще помогне за издигане на публикацията до върха на търсачката. Но не е достатъчно само да се използват честотни думи от семантичното ядро. Заглавието трябва да е привлекателно.

Има някои тайни как да го направите по-кликаемо. Можете да използвате числа в него. Например "5 ефективни начина да се отървете от гризачи в частен дом." Също така работи добре, за да изрази болката на клиента. Заглавие "Как да спрем да пилеем пари за глупости?" ще привлече тези, които не знаят как да управляват семейния бюджет.

Използвайте разумно визуалното съдържание

С голяма степен на вероятност никой няма да прочете пълна статия с текст,  дори ако правилно го разделите на абзаци и подредите всяка част с подзаглавия. Необходимо е да се добави визуално съдържание, което да допълни материала. Освен това, колкото по-полезен е материалът, толкова по-добре.

Но понякога се случва така, че снимка, идеално подходяща за темата на статията, се оказва твърде малка. Трябва да изберете: да не използвате изобщо графично съдържание и да прекарате допълнително време в търсене, или да качите изображение с лошо качество. Нито един вариант не е подходящ. В нашата работа ние неведнъж сме се уверили, че можете просто да увеличите снимка, без да губите качество, с няколко щраквания и безплатно.

Удачно решение е да си закупите професионални изображения, снимки, които са напрарвени от професионални фотографи от борси за изображения. Shutterstock е добро решение.

Работете върху нюансите

Съвети за привличане на повече клиенти

Не забравяйте да напишете описание, заглавие и тагове в административния панел на вашия сайт. Идентифицирайте правилно статията в подходящо заглавие и в текста подчертайте основните мисли с удебелен шрифт. Но не използвайте този метод във всеки параграф. Понякога няма много  важна информация, следователно можете да минете и без подчертаване.

И не забравяйте да добавите връзки към другите си материали или партньорски сайтове, ако целта ви е да доведете клиент до ресурс на трета страна.

Прочетете внимателно текста преди публикуване

Тази работа е много старателна и не всеки я харесва, но е изключително важна. Ако от първите редове читателят се натъкне на правописни грешки, или стилът на текста е на ниво ученик от седми клас, никой няма да прочете материала докрай. И ние създаваме съдържание, което да не се преглежда и затваря.

За да запазите вниманието на читателя до края на статията, пишете на език, който е грамотен откъм стилистика и правопис. Отървете се от скучната бюрокрация, като се опитвате да правите предложения живи, а не като речта на служител. Давайте само полезна информация, без да разреждате текста с ненужна "вода".

Можете да използвате специални услуги, които да ви помогнат да се отървете от повторения, граматически грешки и стилистични грешки.

Публикувайте само уникални статии с оптимален обем

Търсачките наистина не харесват копирано съдържание. Ако току-що сте копирали материал от друг ресурс, това не само е изпълнено с нарушаване на авторски права, но и води до факта, че вашият сайт никога няма да бъде на първите позиции в търсачките. Затова публикувайте само уникални статии.

Обемът на материала е не по-малко важен. Дългият пост е опасен, защото има вероятност да се умори читателят, да затвори някъде по средата на текста. Това означава, че няма да можете да предадете напълно мислите си. Но твърде къс материал също е лошо решение. Поведението на търсачките по отношение на сайта до голяма степен зависи от времето, което читателят прекарва в сайта. 

Минималният препоръчителен брой знаци без интервали е около 3000 (около 500 думи). А максималният е 6000-7000 символа (1000 + думи уникално съдържание). По-добре е да разделите една статия от 14 000 знака на две, отколкото да публикувате толкова дългопрочетено.


Статистиката на настоящата статия, без този абзац е: 

Брой думи: 825 

Брой символи без spaces: 4437

Брой символи със spaces:5244

Параграфи: 22

Линии: 77

Логично е да споменем, че този размер на статията, като символи, думи, параграфи, е оптимален, както за търсачки, така и за читатели. Можете да следвате него, като ориентир.

Компетентният дизайн на съдържанието е от полза за целия проект, просто не забравяйте, че основното е ползата за читателя. А всичко останало е нюанс, който не бива да се забравя, ако искате да влезете в челните места на търсачките.

Статията подготвиха SEO специалисти по дигитален маркетинг от ViseoLTD.


No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.