Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

8 причини, поради които нямате продължителна романтична връзка

8 причини, поради които нямате дългосрочна романтична връзка Можете да бъдете успешен, умен, харизматичен и външно привлекателен човек, но т...

8 причини, поради които нямате дългосрочна романтична връзка

Можете да бъдете успешен, умен, харизматичен и външно привлекателен човек, но това по никакъв начин няма да ви помогне да изградите отношения. По-точно, можете да срещнете някого, но бързо да се разделите, без да разберете истинската причина за раздялата. Всъщност създаването на силна и дълготрайна връзка не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Достатъчно е да разберете какво точно не позволява на връзката ви да се развие и да разрешите този проблем. Разбира се, няма универсален отговор на въпроса защо връзката ви приключва бързо. Но има редица грешки, които можете да направите, без дори да мислите за негативните последици. Събрахме няколко причини, поради които нямате дългосрочна романтична връзка.


1. Прекалено много си премълчавате истините, спестявате на половинката много неща

Когато възникне ситуация във връзка, която ви причинява негативни чувства - раздразнение, негодувание, гняв и т.н., важно е незабавно да обсъдите това с момичето. Разбира се, в такива разговори има малко приятно, но те са необходими, за да се реши проблемът.  Но, противно на вашите очаквания, с течение на времето ситуацията няма да се промени към по-добро, а само ще започне да се влошава и в крайна сметка ще се разделите.

Научете се да говорите за това, което ви кара да се чувствате неудобно, вместо да игнорирате чувствата си или да отлагате обсъждането на проблема за по-късно. Не предявявайте претенции с агресия, обвинявайки момичето за каквото и да било. Просто привлечете вниманието й.  към факта, че определена нейна постъпка или изречени думи ви карат да се чувствате зле. Вашата оценка на ситуацията или самото поведение на човек предизвиква негативна емоционална реакция у него.


2. Опитвате се да покажете само най-добрите си качества 


Когато хората се опознаят, за да направят правилното впечатление и да заинтересуват човек, стратегията често се избира да покаже само най-добрите си качества, опитвайки се да скрие нещо, което може да отчужди потенциалния партньор . Но това изиграва жестока шега: момичето се влюбва не във вас, а в образа, който сте създали за нейните желания. В резултат на това вие също сте в тревожно и разочаровано състояние, не можете да бъдете себе си и тя постепенно започва да се разочарова,  всички обещания и нейните очаквания са не е оправдано. В резултат на това се разделяте веднага щом забравите и спирате да контролирате всяка своя стъпка през цялото време. Много е лошо, ако се разпознаете в това описание. Не давате възможност на човек да разбере кой сте всъщност, какво може да ви обвърже, вие буквално мамите този, който харесвате, за своя собствена изгода - за да увеличите шансовете за връзка. Останете себе си - само в този случай ще имате възможност да намерите момиче, което ще ви обича и ще приеме всичките ви недостатъци.

3. Трудно изразявате емоциите и желанията си

В една здрава и хармонична връзка двамата партньори свободно говорят за това, което ги прави щастливи и споделят емоциите си един с друг. Ако по някаква причина ви е трудно да се отворите пред момиче, не е изненадващо, че връзката ви бързо приключва. Първо, не напускаш себе си. Най-вероятно ви се струва, че не ви чуват, не обичат, не уважават и не разбират. Въпреки че нищо неподозиращо момиче се радва да ви срещне наполовина, направете нещо хубаво или подкрепете в труден момент, защото сте свикнали да мълчите.


4. Не сте готови да се примирявате с недостатъците на другите


Можете да мечтаете как ще срещнете „единственото” – идеалното момиче, което ще отговаря на всичките ви желани критерии. Но тук е уловката: хората обикновено рядко оправдават очакванията на другите. Глупаво е да очаквате, че един ден картината, пленила въображението ви, ще оживее и ще ви срещне в реалния живот. В действителност все още трябва да се примирявате с различни несъвършенства.

5. Слушате и се влияете от чужди съвети


Родители, роднини, приятели, колеги – всички тези хора по един или друг начин се оказват заинтересовани страни, когато става дума за връзката ви. Няма нищо лошо в това, ако знаете как да привлечете вниманието им навреме към факта, че са към действие. Каквото и да се говори, връзката си е ваша - живеете с избрания човек, градите бъдеще с него и преценявате кое е нормално за вас и кое не.

6. Не развивате отношенията


Страхотно е, ако срещнете момиче, което харесвате, и започнете да излизате. Но какво тогава - развиват ли се връзките ви, сближавате ли се, променя ли се поне нещо в живота ви или сте напълно разсеяни? Ще предприемате ли промени? Когато едно момиче разбере, че връзката й няма да доведе до нищо и дори не се опитвате да я убедите в това и дори не планирате близко бъдеще, тя едва ли ще иска да си губи времето с вас.

7. Търсите уловка в добра връзка


Друга черта на вашето възприятие, която отблъсква хората, е търсенето на уловка в грижата, показването на любов и простото отношение към вас. Разбира се, ако едно момиче ви харесва, то ще се опита да направи нещо хубаво за вас, ще ви подкрепи, ще се опита да помогне в нещо и т.н. Ако не знаете как да приемете подобно отношение и постоянно си мислите, че човек действа по определен начин поради скрита облага или опит за манипулация ти, няма да успееш. Момичето просто ще се умори да търпи вашите неразумни атаки и недоверие и ще си тръгне, осъзнавайки, че няма да се промените.

8. Не разбирате защо имате нужда от връзка 


Може би търсите връзка, без да разбирате защо имате нужда от нея. Търсите си половинка за да я показвате на приятели, да се фукате? Това е отвратително...
 Всички надежди за щастливо бъдеще са разбити от неразбиране на това, към което като цяло се стремите.

ърво решете от какво се нуждаете и едва след това решете дали да започнете да се срещате с момиче или не. Така спестявате много време, усилия и други ресурси.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.