Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да печелите пари от блог?

  Днес в България, а и не само, почти всеки има сайт. Било то онлайн магазин, било то личен блог, личен сайт, профил в социалните мрежи ... ...



 

Днес в България, а и не само, почти всеки има сайт. Било то онлайн магазин, било то личен блог, личен сайт, профил в социалните мрежи ... въобще всеки е създател на дигитални ресурси.

Почти всеки, когато създава блог, той мисли затова, как да припечели от него, как да го направи популярен, как да стане известен...



Това е съвсем нормално.

В настоящата статия ще разберете как да печелите от блог... Приятно четене!


1. Какви приходи мога да правя от блог на месец?

Много са условностите, но ако приемем, че имате лично пространство в Интернет, и то има около 100 читатели дневно, то това означава, че на месец можете да печелите около 50 евро. (ще говорим  в суми в евро, а не лева).

Месечно, по различни канали за приходи, могат да се печелят от 10 до 500 евро за български блогове, а за блогове с публика от развити държави, сумата може да бъде много по-висока.


2. Какви са начините за изкарване на пари от блог?



Платени публикации

Ако искате да печелите от блога си, трябва да сте наясно, че освен писане на текстове и снимане, трябва да се погрижите за набавяне на  рекламодатели или спонсори. Ако вече имате популярен блог, то тогава нещата стоят по-лесно. Рекламодателите сами ще Ви потърсят.

След като имате блог, съпътстван от интересно съдържание, можете да се  свържете с различни фирми и компании, предлагащи услуги и продукти, които се припокриват като тематика и целеви групи с вашия блог. 

Можете да отправите предложение и към дигитални агенции! Например, дигитална агенция Висео може да бъде посредник между Вас и реламодателите.


На потенциалните си рекламодатели може да предложите PR публикации с линк, със споменаване на бранд, с изображение, съпътстващо телефон за поръчки, за обратна връзка, както и много други.

Важно е да презентирате добре блога си, да направите извадка от посещенията и да сте го структурирали по добър начин.

Реклами под формата на банери, линкове, видеа

Много потребители у нас ползват рекламната мрежа на Google за печелене на пари. Тя се казва Google Adsense и е една от най-добрите в света. Ако решите да ползвате нея, то Ви съветваме да спазвате абсолютно всички правила, да ги прочетете добре и да не шмекерувате.

Чрез тази програма е трудно да генерирате огромни доходи, но дори 50 евро месечно са ви достатъчни, за да платите режийните като хостинг и домейн.

Рекламни банери и текстови връзки можете да предлагате и директно, но ако никой не знае за Вашият блог, отново казваме, можете да го представите на дадена дигитална агенция и тя да Ви представлява.

Спонсорства и дарения от читателите

Ако продуцирате качествен блог, тематичен, например на някакво научно изследване, на иновация, но се нуждаете от финансиране, то спокойно можете да помислите за спонсорство от читателите.  
Изключително много стартъпи са започнали именно чрез потребителски дарения. 

Печелене, като предоставите авторски достъп на издатели

Можете да направите абонаментни планове и всеки потребител, ако желае да публикува рекламни публикации, то можете да му подсигурите достъп на база месечна вноска, или пък годишна такваа.

По подобен начин работи Блогомания - блог,  който се управява от няколко собственика на дигитални агенции, плащайи си символична сума на годишна база, но имайи достъп до  сайта, с възможност за публиуване на PR материал. 

Ако сте специалист в дадена област, можете да печелите от блога си, като предоставяте специфични услуги.



Консултантски услуги - печелене на пари чрез блога си

Един прост пример. Ако сте диетолог, който желае да помага на хора  с наднормено тегло, да се справят с излишните мазнини, то чрез личен блог спокойно можете да предоставяте персонализирани рецепти.
Личното обслужване на хора с подобни проблеми може да бъде обвързано с приходи.
Същото важи и за спортни постижения. Например, ако искате да тренирате MMA бойци, чрез подобен блог можете да печелите, при това добри пари, подготвяйки упражнения за бойци, готови да излязат на ринга.

3. Финални думи 

Съществуват стотици начини за т.нар. монетизиране на блог, или иначе казано, за печелене на пари от блог. Всичко зависи от креативността, упоритостта, мотивацията, която имате.
Много е важно да си съставите план, да потърсите съдействие от точната дигитална агенция и по този начин да могат да Ви видят точните хора. Когато те проявят интереса, тогава парите ще завалят.
 
Подобни статии, които Ви съветваме да прочетете:

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.